Saturday, August 31, 2013

Προσπαθούν Να Δικαιολογήσουν Την Επίθεση οι Εβραίοι Των ΗΠΑ

Πάντα με ψέμματα οι Εβραιοσιωνιστές και με προβοκάτσιες... Αν η ανθρωπότητα ξυπνήσει θα πρέπει να αλλάξουν πλανήτη!

Ο Ασαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο – Στο φως έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ


Ξεκάθαρες αποδείξεις πως το καθεστώς της Συρίας χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα εναντίον πολιτών έχουν οι ΗΠΑ. Αυτό επεσήμανε ο Τζον Κέρι σε δηλώσεις του, ενώ παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα έγγραφο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το οποίο ο Μπασάρ Αλ Ασαντ έχει κάνει αντίστοιχες επιθέσεις αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο.
Η έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, το μη απόρρητο τμήμα της οποίας δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, αναφέρει ότι υπάρχει «μεγάλη βεβαιότητα» πως οι συριακές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα πολλές φορές στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον των αντικαθεστωτικών, περιλαμβανομένης και της επίθεσης που καταγγέλθηκε ότι έγινε σε ένα προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου.
Σύμφωνα με την έκθεση, στην επίθεση αυτή έχασαν τη ζωή τους 1.429 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τουλάχιστον 426 παιδιά. Θεωρείται πως αυτό το έγγραφο που παρουσιάστηκε θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου ο Μπαράκ Ομπάμα να δικαιολογήσει την πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Οπωςδήλωσε ο Κέρι, οι πύραυλοι με τα χημικά που έπληξαν τις περιοχές αυτές προέρχονταν μόνο από εγκαταστάσεις που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος. Ακόμη ανέφερε ότι πριν από την επίθεση, «στοιχεία του καθεστώτος» βρίσκονταν στην περιοχή και πήραν την εντολή να φορέσουν προστατευτικές μάσκες πριν εξαπολυθεί η επίθεση.
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν επίσης ότι υψηλόβαθμοι Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει τη χρήση χημικών όπλων. «Ξέρουμε ότι επί τρεις ημέρες πριν από την επίθεση υπήρχε στην περιοχή προσωπικό και έκανε προετοιμασίες. Ξέρουμε από πού εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι και τι ώρα. Ξέρουμε πού προσγειώθηκαν και πότε», είπε.
Οι μυστικές υπηρεσίες βασίζουν τη βεβαιότητά τους για τη χρήση των χημικών από μαρτυρίες, αλλά και παρακολουθήσεις συνομιλιών των αξιωματούχων της Συρίας, όπως αναφέρει η έκθεση. Σε αυτή αναφέρεται πως ο Ασαντ είναι αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο στη λήψη της απόφασης για τα χημικά όπλα.
Στις δηλώσεις του, ο Κέρι επεσήμανε την εμπειρία των ΗΠΑ από το Ιράκ, όπου οι αρχικές αναφορές για χημικά όπλα ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν. Για το ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο κόσμος περιμένει να δει αν ο Ασαντ θα μείνει ατιμώρητος και ότι οι ΗΠΑ «δεν είναι μόνες τους» -αντιδρώντας έτσι στην αιφνιδιαστική άρνηση της Βρετανίας να συμμετάσχει σε μια τέτοια επέμβαση.
Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και οποιαδήποτε επιχείρηση δεν θα περιλάμβανε χερσαίες δυνάμεις.
Ο Κέρι διευκρίνισε πάντως ότι οι διαβαθμισμένες πληροφορίες για τα χημικά του Ασαντ θα παρουσιαστούν μόνο στα μέλη του Κογκρέσου. Υποστήριξε επίσης η έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ μπορεί να δείξει μόνο το εάν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα και όχι από ποιον.
iefimerida.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails