Monday, December 23, 2013

Οι ισλαμιστές αντάρτες που στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση κρέμασαν παιδί αφού το κακοποίησαν!

Προσοχή, περιέχει συγκλονιστικές εικόνες.

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ Βρυξέλλες ΠορφύρηςΔ./ΣταφυλάΠΟι ισλαμιστές αντάρτες σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και επίδειξης δύναμης προς επικοινωνιακή κατανάλωση κατέστρεψαν το καθολικό της ιστορικής ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας στην Μaaloula επιχειρώντας να πείσουν για την αποφασιστικότητα των προθέσεών τους απέναντι στην χριστιανική μειονότητα.Φωτογραφίες απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής. Φωτιές, λεηλασία, βανδαλισμός. Το μαρμάρινο τέμπλο στερείται πλέον ολοκληρωτικά τις εικόνες που το κοσμούσαν. Τίποτα δεν θυμίζει ότι πρόκειται για ναό. 
Η κίνηση αυτή είναι ενδεικτική και για την μεταχείρηση που υφίστανται οι μοναχές που απήχθησαν. Αποκαλύπτει δε τον προπαγανδιστικό καθησυχαστικό χαρακτήρα του βίντεο που προβλήθηκε στο Αλ Τζαζίρα και προοιωνίζει την δυσμενή κατάληξη της απαγωγής των 16 απαχθέντων.

αρχαία από τη Συρία διακινούνται σε μουσεία του ΙσραήλΟι ισλαμιστές αφού  κατέλαβαν αρχές Δεκεμβρίου την ιστορική κωμόπολη Maaloula απήγαγαν  13 μοναχές και 3 ορφανές κοπέλες και τις μετακίνησαν στην πόλη που ελέγχουν το  Yabroud. Κατά την διάρκεια του χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε κάνουν δημοπρασίες στο  Internet με κειμήλια και αρχαιολογικούς θησαυρούς που υπεξαίρεσαν από την Maaloula. Με το κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας που έστησαν οι μαχητές της  Jabhat al-Nusra βιοπορίζονται.(Τhe Voice of  Russia)
Η λιβανέζικη εφημερίδα   Al Akhbar μετέδωσε πριν από κάποιες μέρες ότι πολλοί σταυροί της πρώιμης χριστιανικής περιόδου αλλά και δισκοπότηρα και αγάλματα θρησκευτικής θεματογραφίας διακινήθηκαν προς πώληση στο διαδίκτυο.

κηδεία ελληνορθόδοξου από την Μαρμαρίτα
κηδεία ελληνορθόδοξου από την Μαρμαρίτα

Οι μεσάζοντες που ενεργούσαν στο όνομα της  Al-Nusra και του ΙSIS (Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και της Ανατολής) επιδίδονται στην αναζήτηση πλούσιων πελατών.
Αρχαιολογικοί θησαυροί λεηλατήθηκαν συστηματικά καθ΄ όλην την περίοδο του πολέμου και τα μεγάλα μουσεία του κόσμου έχουν ήδη συντάξει μιά “κόκκινη λίστα” με συριακά ευρήματα που ενδέχεται να διοχετευθούν στην αγορά.Προέρχονται από όλο το πολιτισμικό φάσμα της συριακής κληρονομιάς.Σύμφωνα με την Sheila Canby, την προισταμένη της πτέρυγας της ισλαμικής τέχνης του   Metropolitan Museum της  Nέας Υόρκης  διακυβέβευται η ασφάλεια όλων αυτών των αντικειμένων. ,
Η UNESCO έχει απόλυτη συνείδηση της λεηλασίας στη  Maaloula, όσο και στην αρχαία πόλη  της  Palmyre και δεκάδων μουσείων σε συριακές πόλεις.Τον Σεπτέμβριο η Γενική  Διευθύντρια της Ουνέσκο  Irina Bokova συνάντησε τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία τον Lakhdar Brahimi για να εξετάσουν το θέμα. Η  Bokova δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα  οφείλει ν΄αντιδράσει τώρα για να σώσει την συριακή πολιτισμική κληρονομιά γιατί αύριο ενδέχεται να είναι πολύαργά.

Παιδί που απήγαγαν κακοποίησαν και κρέμασαν από βράχο οι μουτζαχεντίν 1513244_746692772026388_736242778_n (1)

  Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες του ΟΗΕ και υπουργοί πολιτισμού συζήτησαν την κατεπείγουσα κατάσταση στη Συρία όπως διαμορφώνεται και σ΄αυτόν τον τομέα, για τις πολύτιμες εικόνες, τα αρχαία αγάλματα αλλά και τους σταυρούς-κειμήλια που συνεχίζουν να βγαίνουν από την  Maaloula.
Η λιβανέζικη  Gazette μεταφέρει ότι οι ισλαμιστές αντάρτες δημοσιεύουν φωτογραφίες από κλεμμένα αρχαιολογικά αντικείμενα σταυρούς κ.α προς πώληση στο  Internet.Οι αντάρτες  λαφυραγώγησαν  λάρνακες κ.α αντικείμενα αξίας και κατέστρεψαν τις χριστιανικές εστίες.(tayyar.org)Tο τίμημα που πληρώνουν οι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί είναι βαρύ σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε απώλειες πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα στρατευμένα νιάτα οι άντρες που αυθόρμητα προσέτρεξαν να επανδρώσουν τις πολιτοφυλακές στην ύπαιθρο και στην πόλη,ανυπεράσπιστοι μαθητές και πολίτες παντού πεσόντες.Οι δρόμοι κατάμεστοι από κηδείες.

το ζεύγος Άσσαντ και οΤσάβεσ στην ελληνορθόδοξη μονή Αγίας Θέκλας 2010
το ζεύγος Άσσαντ και οΤσάβεσ στην ελληνορθόδοξη μονή Αγίας Θέκλας 2010

    Σταυροί παντού κι είναι αυτοί οι σταυροί των αγγελτηρίων θανάτου που αντικαθιστούν πλέον τους κλεμμένους πολίτιμους κημειλιακούς θησαυρούς.Αυτούς τους σταυρούς της θυσίας κανείς δεν θα μπορέσει να λεηλατήσει από τη συλλογική μνήμη της παγκόσμιας κοινότητας που αν και κάνοντας ότι δεν βλέπει έχει στραμμένη την προσοχή της σ΄ αυτήν την αναμέτρηση που η τελική έκβασή της θα κρίνει πολλά και για πολλούς.


ένα από τα πολά αγγελτήρια χριστιανών νεαρών που έπεσαν μαχόμενοι
ένα από τα πολά αγγελτήρια χριστιανών νεαρών που έπεσαν μαχόμενοι

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails