Thursday, May 29, 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ “ΨΑΡΩΜΑ” Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ: “ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΑ 752 ΕΥΡΩ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ”-ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ

tsipras6

Στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ποια είναι τα 8 σημεία του οικονομικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας το οποίο θα αναπτύξει όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με το ρεπορταζ του left.gr ,sτην ομιλία του εξέφρασε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίσει ρόλο στις μείζονες κυβερνητικές επιλογές έως τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών, την οποία ζητεί επιμόνως.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κυβέρνηση σε «αποδρομή» τον συνασπισμό ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και υπεραμύνθηκε της θέσης ότι μετά την ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές δεν έχει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετεί σε «βάρος της κοινωνίας τις μνημονιακές δεσμεύσεις» και να δεσμεύει, όπως είπε, τις τις επόμενες γενιές με μια δήθεν διαπραγμάτευση.
Είπε ακόμη ότι «έχουμε δύσβατο δρόμο, θα παραλάβουμε καμένη γη. Στόχος μας να την επανενώσουμε, ώστε να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης».
Επικαλούμενος τον διεθνή Τύπο, τόνισε ότι η «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την Ελλάδα σε καλύτερη διαπραγμάτευση στο θέμα του χρέους».
Κατόπιν τούτων, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση δεν δικαιούται «να συνεχίσει να κλείσει οποιαδήποτε μείζονα διαπραγμάτευση».
Κατά τον ίδιο, αντιθέτως, «πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι σε διαδικασία αποδρομής, δεν δικαιούται να μη λογαριάζει την αξιωματική αντιπολίτευση και να μην έχει την συμφωνία του πρώτου κόμματος».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να μην λάβει υπόψη την γνώμη μας για τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή για τον επίτροπο».
Ο κ. Τσίπρας, τέλος, ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ «ουσιαστική λειτουργική συνεργασία».

Το οικονομικό πρόγραμμα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε σημεία του οικονομικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας το οποίο θα αναπτύξει όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
Συγκεκριμένα, μίλησε για
Επαναφορά βασικού μισθού στα 752 ευρώ
Αναδιανομή του εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα
Ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχιερήσεων
Διαφανές, σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο όπου θα φορολογούνται τα κέρδη και όχι η παραγωγή
Μείωση ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία
Δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά ως 300 κιλοβατώρες το μήνα και μείωση τιμής για τη βιοτεχνία
Απελευθέρωση των αγορών από τα καρτέλ με σύγχρονη αντιμονοπωλιακή νομοθεσία
Στοχευμένες πολιτικές χρηματοδότησης επιχειρήσεων από αναπτυξιακό φορέα ειδικού σκοπού
Για τη νέα διοίκηση του ΣΕΒ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι προσδοκά «σε συνεργασία με ειλικρίνεια» καθώς και την ανάπτυξη μιας λειτουργικής θεσμικής σχέσης το σύνδεσμο.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails