Monday, May 12, 2014

ΕΡΝΤΟΓΑΝ...ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ,ΚΟΜΟΤΗΝΗ,ΞΑΝΘΗ ΟΛΑ ΤΟΥΡΚΙΑ!!

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές για το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωπαϊκός "ναός της δημοκρατίας" διά του Štefan Füle"νίπτει τας χείρας της" για την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, απαντώντας σε ερώτηση Ολλανδού ευρωβουλευτή (ούτε ένας Ελληνας ευρωβουλευτής δεν τόλμησε να κάνει τέτοια ερώτηση!) αναφορικά με την απίστευτη δήλωση του Ρ.Τ. Ερντογάν ότι "Για μας τους Τούρκους, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Ολα ειναι Τουρκία. Η Θράκη και ταυτόχρονα η Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα η Κομοτηνή, ταυτόχρονα η Ξάνθη ( και τα Σκόπια, και η Πρίστινα συμπληρώνει παρακάτω)" θεωρώντας ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα εκτός από την Θράκη και στην Μακεδονία!
 
Η απάντηση των εταίρων ήταν ότι "Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να σχολιάζει δηλώσεις μελών της τουρικικής κυβέρνησης"!
 
Την ερώτηση την έκανε η ευρωβουλευτής της Ολλανδίας Laurence J.A.J. Stassen, η οποία διατύπωνε την απορία "Πώς χώρα μέλος της ΕΕ όπως η Ελλάδα της οποίας απειλείται η εδαφική ακεραιότητα δεν απολαμβάνει έστω και την ελάχιστη αληλεγγύη από την ΕΕ" αναφέρει το geopolitics.com.gr.
 
Και κατέληγε το ερώτημα: "Η Ε.Ε τελικά στηρίζει την Ελλάδα και τις θέσεις της, στο θέμα των συνόρων για την Θράκη ή στέκεται ουδέτερη σε αυτό το θέμα και δεν στηρίζει τις χώρες μέλη";
 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε επίσκεψή του στην Κεσάνη/Keşan το Δεκέμβριο του 2013, μόλις 20 χλμ από τον Έβρο, όπου εδρεύει ένας από τους επίλεκτους σχηματισμούς της 1ης Στρατιάς, η 4η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ, με αφορμή μια αθλητική εκδήλωση μίλησε με ιδιαίτερη σαφήνεια για τους στόχους της Τουρκίας,και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Θράκη κατέχει μια ξεχωριστή σημασία.
 
«Για μας, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα είναι Κομοτηνή, ταυτόχρονα είναι Ξάνθη" τόνισε σε μια απόσταση μόλις 20 χλμ από τα σύνορα
 
Αυτό το νεο-οθωμανικό όραμα βέβαια θα μπορούσε να είναι γραφικό αν δεν ήταν επικίνδυνο...
 
Και συμπλήρωσε: «Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος μας σ' αυτό το μέρος του κόσμου. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη μας με την Αδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρκλάρελι και βέβαια την Κωνσταντινούπολη».
 
Και όλα αυτά από την κύρια - έστω ανεπίσημη - επιχειρησιακή έδρα της 1ης Στρατιάς! H 1η Στρατιά (Birinci Ordu) με έδρα την Κωνσταντινούπολη θεωρείται ο σημαντικότερος Μείζων Επιχειρησιακός Σχηματισμός του Τουρκικού Στρατού (Türk Kara Kuvvetleri).
 
Στις 21.2.2014 και 12.3.2014 ακολούθησε ερώτηση και γραπτή επερώτηση [(Question for written answer to the Commission Rule 117 Laurence J.A.J. Stassen (NI)] στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το τι θέση παίρνει  η Ε.Ε. όσον αφορά τις δηλώσεις αυτές και τι θέση παίρνει σε τέτοιες έμμεσες απειλές σε χώρες μέλη. Η απάντηση ήταν η παρακάτω, διά στόματος Štefan Füle, με ακριβή λόγια πώς: 
 
" The Commission is not in position to comment on every statement made by members of the Turkish Government as reported by the media. Turkey needs to commit itself unequivocally to good neighborly relations and to the peaceful settlement of disputes in accordance with the United Nations Charter, having recourse, if necessary, to the International Court of Justice.’"
Ολα αυτά ενώ μας καλούν για να ψηφίσουμε εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο. Και ενώ ούτε ένας Ελληνας ευρωβουλευτής δεν τόλμησε να κάνει τέτοια ερώτηση. Εδώ λοιπόν αναδεικνύεται και η σημασία της ψήφου στις ευρωεκλογές προκειμένου να στείλουμε τους καλύτερους εκπροσώπους για τα εθνικά συμφέροντα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 comment:

Anonymous said...

παιδια καντε κατι με τις φωτογραφιες δεν μπορουμε να τις δουμε και ως γνωστον μια εικονα=1000λεξεις

ευχαριστω

υγ:συνεχιστε την πολυ καλη δουλεια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails