Monday, July 21, 2014

Χιλιάδες Εβραίοι εγκαταλείπουν τη Γαλλία και μεταναστεύουν στο Ισραήλ

Χιλιάδες Εβραίοι εγκαταλείπουν τη Γαλλία και μεταναστεύουν στο Ισραήλ

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ...

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ...ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ, ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΚΕΙ. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑ, ΑΛΛΟ ΕΝΑ  ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΛΠΑΚΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ,ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ  ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ  ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ





Αψηφώντας στην κυριολεξία τον πόλεμο που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας, εκατοντάδες Γαλλοεβραίοι μετανάστες, δηλαδή Εβραίοι της Γαλλίας, αποδέχθηκαν τις νέες εβραϊκές τους ταυτότητες σε τελετή που έγινε στα Ιεροσόλυμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Huffington Post και συγκεκριμένα του συνεργαζόμενου σάιτ/κατηγορία The World Post.

«Ήρθα να ζήσω στο Ισραήλ εξαιτίας του αντισημιτισμού», είπε με δακρυσμένα μάτια η Veronique Rivka Buzaglo, μία από τους 430 Γάλλους πολίτες εβραϊκής καταγωγής που μετανάστευσαν από τη Γαλλία στο Ισραήλ στις 17 Ιουλίου. «Το βλέπεις στα μάτια των ανθρώπων. Το έβλεπα παντού», συνέχισε σε σπαστά εβραϊκά, αναφερόμενη στην άνοδο του αντισημιτισμού στη Γαλλία.
Η πρώην Γαλλίδα πολίτης Buzaglo υπερήφανη δηλώνει Σιωνίστρια και λέει ότι τίποτα δεν θα τη σταματούσε από το να γίνει πολίτης του Ισραήλ αυτή την εβδομάδα. Ούτε οι σειρήνες που ηχούν προειδοποιώντας για τις παλαιστινιακές ρουκέτες στα νότια του Ισραήλ, όπου και σκοπεύει να εγκατασταθεί.
Παρά τον πόλεμο που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας, περισσότεροι από χίλιοι Εβραίοι από διάφορες χώρες του κόσμου μετανάστευσαν στο Ισραήλ τις τελευταίες δέκα ημέρες, σύμφωνα με την Ισραηλινή κυβέρνηση. Η μέχρι πρότινος Γαλλίδα πολίτης Buzaglo είναι μία από τους πολλούς Εβραίους της διασποράς που φτάνουν στο Ισραήλ για μια νέα αρχή, για να έχουν την ευκαιρία να ανήκουν σε μια πατρίδα.
Για τον Izaar Shirit, έναν 40χρονο οικοδόμο από το Παρίσι, το ταξίδι στο Ισραήλ είναι επιστροφή στην πατρίδα του. Σχεδιάζει να εγκατασταθεί με τη γυναίκα του και την κόρη του στη νότια πόλη της Ασντόντ, εκεί που γεννήθηκε. Ο πόλεμος μεταξύ της χώρας του και της Χαμάς δεν τον κάνει να αλλάξει την απόφασή του, όπως είπε στη Huffington Post.
«Γεννήθηκα στην Ασντοντ και θέλω να γυρίσω στην Ασντόντ», είπε μετά τη λήξη της τελετής πολιτογράφησης στα Ιεροσόλυμα. «Είμαι Ασντοντιανός και δεν φοβάμαι. Νομίζω ότι θα τα καταφέρω, με τη βοήθεια του Θεού».
Η κυβέρνηση του Ισραήλ λέει ότι αναμένει περισσότερους από 5.000 Εβραίους της Γαλλίας μόνο να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ μέχρι το τέλος του χρόνου, σε σχέση με 3.289 Γαλλοεβραίους που πήγαν στο Ισραήλ το 2013 και 1.917 το 2012.
Η αιτία που χιλιάδες Γαλλοεβραίοι εγκαταλείπουν τη Γαλλία και το γαλλικό διαβατήριο και μεταναστεύουν στο Ισραήλ είναι προφανής. Η ραγδαία άνοδος της Μαρίν Λεπέν στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας και η πιθανότητα να κυβερνήσει τη χώρα, ωθεί τους Γαλλοεβραίους να εγκαταλείπουν την χώρα που γεννήθηκαν και να αναζητούν καταφύγιο στο μόνο μέρος στο πλανήτη που αισθάνονται ασφαλείς, παρά τον πόλεμο που μαίνεται με τη Χαμάς, στο Ισραήλ.

1 comment:

Anonymous said...

Αμ δεν είναι η Ανοδος της Λεπέν αλλά ο Αντισημιτισμός των Μουσουλμάνων μεταναστών που διώχνουν τους Εβραίους από Γαλλία, Σουηδία και αλλού...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails