Tuesday, September 16, 2014

Ποινή-'χάδι' σε συλληφθέντα ισλαμιστή από γερμανικό δικαστήριο για να μην του καταστρέψουν το... μέλλον!


 
Ξεκίνησε στη Γερμανία η δίκη του πρώτου υπόπτου για συμμετοχή στην ισλαμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτους.  Ο 20χρονος Γερμανός υπήκοος με καταγωγή από το Κόσοβο, Κρέσνικ Μπερίσα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης τον περασμένο Δεκέμβριο με την κατηγορία συμμετοχής στο IS, καθώς λέγεται πως έζησε επί έξι μήνες στη Συρία και εκπαιδεύτηκε από τους εξτρεμιστές.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο συμμετείχε σε μάχες, πληρωνόταν 40 λίρες την ημέρα και του παρείχαν τροφή και ρουχισμό.
 
Την ίδια στιγμή, ο συνήγορος υπεράσπισης υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία, ενώ ισχυρίζεται ότι «γύρισε την πλάτη του στο ΙΚ».
 
Μάλιστα, ο δικηγόρος του Μπερίσα δήλωσε ότι ο πελάτης του επέστρεψε από τη Συρία «απογοητευμένος και στιγματισμένος. Είδε και βίωσε τρομακτικές εμπειρίες».
 
Κατά την πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε πως διατηρούσε επαφή με την αδελφή του όσο βρισκόταν στη Συρία και σε μία από τις συνομιλίες του της έλεγε ότι πολεμάει για τον Αλλάχ. Εκείνη του απαντούσε πως είναι αφελής, νέος και ότι θα το μετανιώσει σε πέντε χρόνια.
 
Από την άλλη, ο θείος του Μπερίσα δήλωσε ότι η οικογένεια έχει ανακουφιστεί με την επιστροφή του στη Γερμανία καθώς είναι προτιμότερη η φυλακή από τον πόλεμο στη Συρία.
 
«Δε θέλουμε να καταστρέψουμε το μέλλον του», υποστήριξε ο δικαστής, Τόμας Σάγκεμπιελ, έπειτα από την πρόταση για τρίχρονη φυλάκιση με την προϋπόθεση ότι ο Μπερίσα θα συνεργαστεί με τις αρχές, θα ομολογήσει και θα δώσει πληροφορίες για τη δράση του IS.
 
Όλα αυτά, ενώ οι γερμανικές αρχές εκτιμούν πως τουλάχιστον 400 Γερμανοί υπήκοοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, εκ των οποίων περίπου 100 έχουν επιστρέψει στη Γερμανία.
 
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails