Saturday, September 27, 2014

Εκστρατεία κατά του ISIL: "Παγκόσμια Συμμαχία" ή "Παγκόσμια Κομπίνα" των ΗΠΑ για να επιστρέψουν στη Μ.Ανατολή;


Οι ΗΠΑ όχι απλώς επιστρέφουν στο Ιράκ και στη Μέση Ανατολή, αλλά μετατρέπουν ολόκληρο το Κουρδιστάν σε μία τεράστια αμερικανική βάση, και κάπως έτσι εξηγείται και η τεράστια επικοινωνιακή προσπάθεια που έχουν κάνει για να δείξουν ότι το ISIL είναι κίνδυνος για ... ολόκληρο τον πλανήτη.
 
Αυτοί τους οποίους χρηματοδοτούσαν και εξόπλιζαν μέχρι πριν έξι μήνες και αυτοί με τους οποίους φωτογραφιζόταν ο Αμερικανός γερουσιαστής και υποψήφος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζων Μακέϊν πέρσι τέτοια εποχή (στη φωτό με τον ηγέτη του ΙSIL μέσα στον κύκλο, στο περσινό του ταξίδι στην Συρία), τώρα ξαφνικά έγιναν κίνδυνος για τον πλανήτη και δημιούργησαν την ... "Παγκόσμια Συμμαχία κατά του ISIL", λες και πρόκειται για εξωγήινους ανίκητους στρατούς.
 
Και όλοι "συνεισφέρουν" κατά του ISIL μαχητικά, όπλα, προσωπικό κλπ κλπ.
 
Το defencenet.gr έχει μεταδώσει δεκάδες βίντεο με σφαγές και δημόσιες εκτελέσεις αμάχων από το ISIL τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν τις πράξεις αυτές και οι ΗΠΑ! Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό.
 
Ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ανταρτικό στρατό φανατικών, ελαφρά οπλισμένων στις περισσότερες μονάδες του, που αριθούν περίπου 40-60.000 άνδρες σε μία τεράστια έκταση που ξεκινά από την Ανατολική Συρία και φτάνει μέχρι το κεντρικό Ιράκ, τους έχουν μετατρέψει κάτι σαν "υπερανθρώπους" που προελαύνουν συντρίβοντας κάθε αντίσταση!
 
Και κατάφεραν αυτή την επέκταση, απλά και μόνο γιατί οι συγκεκριμένες χωρες είναι διαλυμένες (δια χειρός ΗΠΑ και αυτές...) και δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα να φυλαξουν τις οδικές αρτηρίες στις αχανείς ερήμους που ελέγχει το ISIL.
 
Η κυβέρνηση Ασαντ έχει πρώτη προτεραιότητα να κυριαρχήσει στην παραλιακή ζώνη όπου βρίσκονται οι μεγάλες πόλεις και σε μια απόσταση 500 χλμ. από την παραλία και αναγκαστικά την περιοχή της Ράκα την εγκατέλειψε.
 
Στην πραγματικοτητα πρόκειται για μία τεράστια επικοινωνιακή εκστρατεία (των εκτελέσεων των Αμερικανών συμπεριλαμβανομένων) των ΗΠΑ που στόχο είχε την επιστροφή των αμερικανικών ενοπλων δυνάμεων σε μεγάλους αριθμούς στο Ιράκ και την Μέση Ανατολή.
 
Η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ είχε ως αποτέλεσμα να "ιρανοποιηθεί" μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση της Βαγδάτης και εν συνεχεία να στηριχθεί η κυβέρνη Ασαντ στην Συρία.
 
Τίποτα απ'ολα αυτά δεν θα είχε γίνει αν δεν είχαν φύγει οι Αμερικανοί από το Ιράκ.
 
Η κυβέρνηση Ομπάμα κατάλαβε το λάθος της και νιώθωντας ότι "έχει φτάσει στο πάτο" μετά την περσινή νίκη της Μόσχας στο συριακό ζήτημα με την ματαίωση των βομβαρδισμών και την ανατροπή της κυβέρνησης, ανέλαβαν να μετατρέψουν το ISIL  σε μία παγκόσμια απειλή.
 
Παρατηρήστε την παγκόσμια φερνίτιδα και τον ρυθμό μετάδοσης ειδήσεων για ... επικείμενες επιθέσεις του ISIL σε Παρίσι, Λονδίνο, Αυστραλία και αλλού.
 
Το αστείο είναι ότι το ISIL δεν διαθέτει καμία δομή εκτός Μέσης Ανατολης και δεν έχει καμία σχέση με την αλ Κάιντα σε ότι αφορά την δημιουργία υποδομών για κτυπήματα εκτός Μέσης Ανατολής.
 
Ούτε καν έχει δραστηριοποιηθεί σε αραβικές πρωτεύουσες με τέτοιο τρόπο. Βέβαια οι μυστικές υπηρεσίες των δυτικών δεν το έχουν σε τίποτα να στήσουν αυτοί μια προβοκατόρικη τρομοκρατική ενέργεια για να "αποδείξουν" το πόσο φοβερή απειλή είναι το ISIL.
 
Ο πραγματικός λόγος που το ISIL ξεκίνησε να σκοτώνει δημοσίως τους πρώην συμμάχους είναι η επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή και αυτή την φορά μόνιμα, αφού θα εγκατασταθούν σε ένα φιλικό "κράτος", το ιρακινό Κουρδιστάν.
 
Eπί του πρακτέου θα μετατρέψουν ολόκληρο το Κουρδιστάν σε μια μεγάλη αμερικανική βάση, αλλά και θα αποσπάσουν το Κουρδιστάν από το Ιράκ, ενώ πλέον οι πάντες εξοπλίζουν το Κουρδιστάν, αυτο που πριν από δύο μήνες ήταν απόλυτα παράνομο.
 
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την δημιουργία τριών διαφορετικών στρατιωτικών βάσεων στην ιρακινή περιοχή του Κουρδιστάν, στο άμεσο μέλλον κάτι που επιβεβαιώθηκε και από κουρδικές πηγές.
 
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την κατασκευή τριών στρατιωτικών βάσεων σε περιοχές που τους παραχωρούνται από την κυβέρνηση της περιφερειακής διοίκησης του Κουρδιστάν, σε τοποθεσίες γύρω από την πρωτεύουσα Αρμπίλ.
Η μία θα βρίσκεται στην περιοχή της Αρμπίλ, η άλλη στη στρατιωτική βάση Χαρίρ, βόρεια της Αρμπίλ και η τρίτη θα είναι στην Ατρούς, μια πόλη κοντά στο Ντοχούκ, στα τουρκικά σύνορα.
 
Η βάση στην Ατρούς θα χρησιμοποιείται για τα ελικόπτερα Απάτσι, τα οποία θα διακινούνται στη ευρύτερη περιοχή.
 
Η ανώνυμη πηγή διευκρίνισε, ωστόσο, ότι καμία βάση δεν θα βρίσκεται κοντά  στην Σουλαϊμανίγια, τη δεύτερη μεγάλη πόλη στην περιοχή του Κουρδιστάν, που είναι κοντά στα ιρανικά σύνορα, λόγω της παρουσίας του ιρανικού στρατού και στρατιωτών στα περίχωρα της πόλης.
 
Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα, ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, υποναύαρχος John Kirby,  είχε ανακοινώσει την δημιουργία "τουλάχιστον μίας" στρατιωτικής βάσης στο ιρακινό Κουρδιστάν.
 
Έτσι ο λόγος ύπαρξης και της ξαφνικής δημιουργίας του "Χαλιφάτου" προσδιορίστηκε, και το defencnet.gr ήταν το πρώτο μέσο που σας είχε ενημερώσει ότι το ISIL εξυπηρετούσε το σχέδιο των ΗΠΑ για μια ευρεία επέμβαση στον άξονα Δαμασκού-Βαγδάτης, χωρίς να υπάρξουν αντιρρήσεις από την Κοινή Γνώμη.
 
Η κοινή γνώμη για να πειστεί χρειάζεται πάντα ένα "Pearl Harbour", δηλαδή να δει νεκρούς....
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails