Tuesday, September 23, 2014

Τούρκοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν άνδρα τoυ ΛΣ/ΕΛΑΚΤ - Επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό σκάφος (upd)


Τούρκοι δουλέμποροι τραυμάτισαν άντρα του Λιμενικού ανοιχτά της Ψερίμου όταν επιχείρησαν να εμβολίσουν το σκάφος στο οποίο βρισκόταν. Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ανταλλαγή πυροβολισμών οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται από το αρχηγείο του Λιμενικού. Πάντως από πυρά των λιμενικών χτυπήθηκαν και δύο λαθρομετανάστες.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία όλα συνέβησαν όταν δύο Τούρκοι δουλέμποροι εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ, ξεκινώντας ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα , ένα στέλεχος του λιμενικού και δύο λαθρομετανάστες να τραυματιστούν. Πάντως δεν πρόκειται για απλούς δουλέπορους.
 
Κατά κανόνα η ΜΙΤ χρησιμοποιεί πράκτορές της που παίζουν τον ρόλο του δουλέμπορου για να κατακλύσουν την ελληνική κοινωνία με ισλαμιστές, άλλωστε ένας απλός δουλέμπορος απλά εγκαταλείπει τους λαθρομετανάστες και φεύγει, δεν έρχεται σε ένοπλη σύγκρουση με τους ανθρώπους του Νόμου.
 
Η εξοικείωσή τους με τον οπλισμό καταδεικνύει ότι πρόκειται για εκπαιδευμένους στα όπλα, άνδρες...
 
Τελικά οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν μαζί με τους 12 λάθρο. Άγνωστη η κατάσταση του τραυματία. Θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε καινούριο.
Το φουσκωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε σήμερα ύποπτο ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος 7 μέτρων, να εισέρχεται σε όρμο της Ψερίμου και μετά από λίγα λεπτά να εξέρχεται με κατεύθυνση τα απέναντι τουρκικά παράλια. Τα στελέχη του Λιμενικού, κατευθύνθηκαν κοντά του, σπεύδοντας να ακινητοποιήσουν το σκάφος με συνεχείς προειδοποιήσεις και συριγμούς προς τον χειριστή του, που αποτελούσε και τον μόνο ορατό επιβαίνοντα. Ο διακινητής, αγνόησε τις οδηγίες και τράπηκε σε φυγή, επιχειρώντας να διαφύγει τη σύλληψη. Οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν άμεσα την καταδίωξή του, με το διακινητή να αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και να επιχειρεί επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού, μάλιστα, ο διακινητής βρέθηκε στη δεξιά πλευρά του σκάφους του Λιμενικού, επιχειρώντας από το σημείο εκείνο και μετά διαρκείς προσπάθειες εμβολισμού και βύθισής του, με συνέπεια τον τραυματισμό ενός εκ των δύο στελεχών και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του δεύτερου.
Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνέχισαν την καταδίωξη του διακινητή, προσπαθώντας αυτή τη φορά να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος με προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, όπως επιτάσσουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις.
Στη συνέχεια και καθώς το καταδιωκόμενο σκάφος συνέχιζε τις προσπάθειες βύθισης του φουσκωτού του Λιμενικού, τα δύο στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έρριψαν στοχευμένες βολές προς τη μηχανή του Τ/Χ με σκοπό την ακινητοποίησή του. Μόλις το σκάφος του διακινητή ακινητοποιήθηκε, οι άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν και συνέλαβαν το διακινητή του. Μετά από έρευνα σε όλους τους χώρους του, διαπίστωσαν ότι ο διακινητής μετέφερε επιπλέον 13 άτομα(ένας εκ των οποίων συνεργός του), που τους είχε κρύψει σε μη ορατά σημεία, ορισμένους στην καμπίνα και άλλους ξαπλωμένους στο κατάστρωμα, καλυπτόμενους από την υπερκατασκευή του ταχυπλόου.
Η επιχείρηση καταδίωξης είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από τον τραυματισμό ενός εκ των δύο βαθμοφόρων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. που μετείχαν στην επιχείρηση, τον τραυματισμό δύο εκ των δώδεκα παράνομων μεταναστών και τη σύλληψη των δύο επικίνδυνων διακινητών, οι οποίοι, κατά δήλωσή τους, είναι Τουρκικής Υπηκοότητας.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν άμεσα με σκάφος του Λιμενικού στο νοσοκομείο της Καλύμνου για παροχή πρώτων βοηθειών. Στο στέλεχος του Λιμενικού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε του νοσοκομείου , ενώ από τους δύο πιο βαριά τραυματισμένους παράνομους μετανάστες, ο ένας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super-Puma στη Ρόδο και ο άλλος με C-130 στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails