Thursday, October 30, 2014

ANTZENTA 21 ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!!...Αστυνομικοί εισέβαλαν σε μια βιώσιμη οικοκοινότητα, πέρασαν χειροπέδες σε όλα τα μέλη και τους σημάδευαν με όπλα!


της Βιβής Συργκάνη

Πριν λίγο καιρό, η πολιτεία του Τέξας διέταξε ομάδες SWAT να εισβάλλουν στην ειρηνική κοινότητα "Κήπος της Εδέμ" (Garden of Eden) και να προχωρήσουν σε συλλήψεις με τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 

Στην οικοκοινότητα, ωστόσο, δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και όλα τα μέλη της ήταν άοπλα.





Σε όλα τα μέλη της κοινότητας οι άντρες της SWAT πέρασαν χειροπέδες, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί τους σημάδευαν με τα όπλα τους. Την ίδια τύχη είχε ακόμα και μία μητέρα δύο μωρών που συμμετέχει στην ομάδα.


Από το μένος των αστυνομικών αρχών δεν γλίτωσαν ούτε τα... χωράφια, αφού κατέστρεψαν καλλιεργημένες εκτάσεις και χώρους όπου γίνεται εκτροφή ζώων. Μάλιστα, φρόντισαν να κατασχέσουν χρήσιμα υλικά, όπως παλέτες, λάστιχα και άλλα αντικείμενα που χρησίμευαν για τις κατασκευές της ομάδας.

Ο Κήπος της Εδέμ είναι μια βιώσιμη οικοκοινότητα που πιστεύει στις αρχές της συλλογικής διαχείρισης και παραγωγής αγαθών και στην βιώσιμη ανάπτυξη. Καλλιεργούν το φαγητό τους, ζουν ειρηνικά και από το 2009 διοργανώνουν δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια.

Η ιδιοκτήτρια του χώρου Shellie Smith, η οποία συμμετέχει στην οικοκοινότητα μιλάει για ξεκάθαρη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από την μεριά των αρχών του Τέξας. "Δεν προκαλούμε κανένα κακό και φυσικά δεν παραβιάζουμε κανένα νόμο. Αντίθετα, η πολιτεία είναι αυτή που εισέβαλε στον χώρο μας και προκάλεσε καταστροφές", αναφέρει.



Δείτε το βίντεο όπου ένα μέλος της οικοκοινότητας περιγράφει την αστυνομική βία που βίωσαν τα μέλη της ομάδας:






collective-evolution.com /enallaktikos.gr
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails