Sunday, October 19, 2014

"ΘΑ ΣΑΣ Γ@ΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ"!!! ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ!!! ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΕΣΤΗΔΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ... ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!


Συγκλονιστικές περιγραφές κατοίκων του χωριού Δερβιτσάνη... για τη βραδιά που Αλβανοί εθνικιστές πήγαν στο χωριό τους μετά τον αγώνα Σερβία - Αλβανία.Λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα Σερβία – Αλβανία, ένα χωριό στην Αλβανία, στο οποίο κατοικούν Έλληνες ζούσε τον δικό του εφιάλτη.



Ο λόγος για την Δερβιτσάνη στην κοιλάδα της Δρόπολης, στο Αργυρόκαστρο, την οποίο επισκέφθηκαν Αλβανοί εθνικιστές. Ο Γιώργος Μύτιλης, κάτοικος του χωριού, περιγράφει στο pamesports.gr τι ακριβώς έγινε έγινε:

«Ήμουν σπίτι, πάνω στον υπολογιστή, όταν ακούω ανήσυχες απόμακρες φωνές. Μετά την καμπάνα να χτυπά και να ακολουθεί πυροβολισμός. Συνηθισμένα σήματα αυτά, για μας τους Βορειοηπειρώτες, που ζούμε πάνω στο σύνορο. Που σε προειδοποιούν ότι το χωριό απειλείται. Διατρέχει κίνδυνο. Ανήσυχος, κατευθύνθηκα προς την πιάτσα. Στη στροφή, που σε οδηγεί στον κεντρικό δρόμο του χωριού, συναντώ τον τραυματισμένο συγχωριανό μου από νεαρούς τραμπούκους Αλβανούς, Αριστοτέλη Δούκα. Ο προορισμός του, να πάει να διαμαρτυρηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου.

Απ’ αυτόν μαθαίνω ότι πριν από μερικά λεπτά, περίπου δέκα αυτοκίνητα, σταμάτησαν στο κέντρο του χωριού. Βγήκαν από μέσα εξαγριωμένοι νεαροί Αλβανοί και με σιδηρολοστούς στα χέρια μπήκαν κι έσπασαν τζάμια σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, χτύπησαν γρίλιες σε καταστήματα κι όταν είδαν κόσμο να κατευθύνεται προς το κέντρο, τα μάζεψαν κι έφυγαν σαν κατατρομαγμένα αγρίμια.

Στην πιάτσα του χωριού οι εκφοβισμένοι κάτοικοι, δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ο έπαρχος της περιοχής έδινε κι έπαιρνε με το κινητό, να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Ανάμεσα στους συγχωριανούς του κι ο πρόσφατα παραιτημένος Υφυπουργός Εξωτερικών του ΚΕΑΔ, που συγκυβερνάει με το Σ.Κ., Άλκης Πούλης. Μετά από μισή ώρα κατέφθασε στο χωριό αστυνομικό περιπολικό. Δεν πρόλαβε ακόμα να ενημερωθεί ο αστυνομικός προϊστάμενος για τα έκτροπα, όταν φάλαγγα από περίπου 100 αυτοκίνητα ξεμυτίζει κάτω στην είσοδο του χωριού.

Μόλις αντικρίζουν οι χούλιγκαν το περιπολικό γυρίζουν πίσω. Όμως δεν φεύγουν. Κλείνουν την Εθνική Οδό Αργυρόκαστρο - Κακαβιά, κορνάρουν και υβρίζουν εθνικιστικά και χυδαία: Σερβία, Ελλάδα και Μειονότητα. Με μάνα, αδελφή κι ότι κρατάει το σπίτι μας… Μετά από ένα μισάωρο η αυτοκινητοπομπή φεύγει και το χωριό ηρεμεί».«Θα σας γα... τις αδερφές»

Ένας ακόμα κάτοικος του χωριού μιλά στο pamesports.gr αλλά φοβάται να αποκαλυφθεί το όνομά του: «Γκιαούρηδες βγείτε έξω», φώναζαν οι πρώτοι που ήρθαν στην πλατεία. «Θα σας γα... τις αδερφές», έλεγαν στη γλώσσα του και έστησαν χoρό με αλβανική μουσική στην πλατεία. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αλλά έκανε να έρθει περίπου μια ώρα αν και απέχει επτά χιλιόμετρα από το χωριό.

Τώρα μας λένε ότι ψάχνουν τους δράστες αλλά την επόμενη ημέρα ήθελαν να συλλάβουν ντόπιους διότι όπως είπαν κρατούσαν πέτρες και καρέκλες».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails