Wednesday, December 10, 2014

"Κεραυνοί" Αμβρόσιου κατά κυβέρνησης για Ν.Ρωμανό: "Επιδιώκεται η ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης"

Λάβρος για ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος με αφορμή την κατάντια της σημερινής κοινωνία και σε νέα παρέμβασή του σχολιάζει την υπόθεση Ρωμανού, αλλά και τα υπόλοιπα νοσηρά φαινόμενα που έχουν κατακλύσει την σημερινή ελληνική πραγματικότητα. 
 
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρει για το θέμα του Ν.Ρωμανού "ότι επιδιώκεται η ακύρωση της καταδικαστικής ποινής με αιτιολογία την φοίτησή του σε κάποια ανώτερη Σχολή", ενώ δεν παραλείπει να εκτοξεύσει "κεραυνούς" κατά του πολιτικού συστήματος το οποίο οδηγείται σε πλήρη απαξίωση αφού κυριολεκτικα τρέχει πίσω από μια "εξαχρειωμένη νεολαία" που δεν σέβεται τους καθηγητές της και εισβάλλει στα πανεπιστήμια όποτε δεν της αρέσουν οι αποφάσεις των πρυτανικών αρχών.
 
Σημειώνεται ότι σήμερα είδε ο πρωθυπουργός τον πατερά του Ν.Ρωμανού, Γιώργο, όπως και τον είδε και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α.Τσίπρας.
 
Αναλυτικά ο Σεβασμιώτατος αναφέρει: 
 
ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
 
Με πόνο ψυχής καταγράφουμε εδώ μερικά απαράδεκτα φαινόμενα, τα οποία έχουν σχέση με την νεολαία μας.
Το πρώτο είναι η ασεβέστατη συμπεριφορά μιάς ομάδος νέων, Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Πρύτανη και σε Μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και η παρεμπόδιση των εργασιών του Σώματος.
 
Το δεύτερο είναι η απεργία ενός νέου ανθρώπου, φυλακισμένου και καταδικασμένου σε δεκαπέντε χρόνια φυλακής για εγκλήματα ληστείας κλπ., επειδή η Πολιτεία δεν του παραχωρεί άδεια πραγματοποιήσεως Σπουδών σε ΤΕΙ της Χώρας, όπου κατόπιν εξετάσεων επέτυχε, ο οποίος στην ουσία επιδιώκει την ακύρωση της καταδικαστικής ποινής με αιτιολογία την φοίτησή του σε κάποια ανώτερη Σχολή. Καθώς λέγεται, σήμερα ο Πρωθυπουργός θα δεχθή σε ακρόαση ....τον Πατέρα του κατάδικου αυτού νέου!
 
Στο περιθώριο των παραπάνω γεγονότων εφάνηκαν καθαρά μερικά προβλήματα της καθημερινής πραγματικότητος, όπως π.χ. η μεγάλη δημοσιότης, που εδόθη από μερικά ΜΜΕ, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα γεγονότα. Στο Studio τους οι υπεύθυνοι Δημοσιογράφοι δεν προσκαλούν κάποια σοβαρά και αξιοσέβαστα πρόσωπα! Προσκαλούν, δυστυχώς, μερικούς περιθωριακούς Τύπους, ικανούς μόνο και μόνο γιά να γίνεται "χαβαλές"!!!!!!!
 
Με τον τρόπο αυτό το Κοινωνικό Σύνολο, όχι μόνον απο προσανατολίζεται από τά μεγάλα και καυτά προβλήματα της ζωής, αλλά και υποβάλλεται, αθελήτως, σε μια πνευματική διαστροφή! Αναγκάζεται δηλ. να αναστέλλει την λειτουργία του εγκεφάλου του καί ως εκ τούτου συνηθίζει να βλέπει τό μαύρο ως άσπρο καί το άσπρο ως μαύρο!
 
Έτσι η Κοινωνία, δηλ. εσείς και εγώ, θεωρούμε πιά πολύ φυσικό το να εισβάλουν μερικά νέα παιδιά-φοιτητές στην Αίθουσα Συνεδριών της Συγκλήτου και με τις φωνασκίες τους να παρεμποδίζουν τις εργασίας του Σώματος, ή να παρεμποδίζουν τήν είσοδο του Πρυτάνεως στην Αίθουσα ή καί, αντιθέτως, να κρατούν τον Πρύτανη ως όμηρο μέσα στην Αίθουσα κλπ. κλπ.
 
Από την άλλη πλευρά σε σημερινή πρωϊνή εκπομπή τηλεοπτικού Σταθμού ακούσαμε τον Δικηγόρο του καταδικασμένου σε δεκαπενταετή φυλάκιση απεργού πείνας νέου να ισχυρίζεται, ότι ο νέος αυτός αξίζει της προστασίας του Κράτους και της συμπαθείας μας, μόνο καί μόνο επειδή σε κάποιο περιστατικό ληστείας, που διέπραξε, ΔΕΝ ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το όπλο καλάσνικωφ, που είχε μαζί του!!!!!!!!!
 
Με πόνο ψυχής καταγράφουμε τα γεγονότα αυτά, για να πούμε ότι εάν δεν προσέξουμε την νεότητα, εάν δεν προσπαθήσουμε να της δώσουμε Αρχές για τη ζωή της, εάν δηλ. δεν ξαναγυρίσουμες στις αιώνιες Αξίες του "ευσεβώς ζείν", στις Αξίες του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, τότε η Ελλάδα μας οδηγείται σε αυτοδιάλυση!
 
Σκεφθήτε! Τα πρώτα φαινόμενα παρακμής είναι ήδη μπροστά μας:
 
Στο Κοινοβούλιο ο ένας υβρίζει τόν άλλο με χυδαίες εκφράσεις!
Στο Πανεπιστήμιο βασιλεύει η ασυδοσία!
Στην Κοινωνία ο ένας προσπαθεί να κατασπαράξει τον άλλο!
 
Η αλητεία κυριαρχεί!
 
Η σοβαρότητα δολοφονήθηκε!
Το Πολιτικό Σύστημα έχει οδηγηθή σε πλήρη απαξίωση!
 
Διώξαμε τον Σωτήρα Χριστό από τη ζωή μας!
 
Τώρα πια κυριαρχεί ο Διάβολος στη καθημερινή μας ζωή!
 
Η Ελληνική Κοινωνία δαιμονίζεται!
 
Στην οικογένεια ζούν κάποιοι ξένοι, που τώρα πια είναι αδιάφοροι ο ένας για τον άλλο! Η Οικογένεια δεν είναι πιά ούτε καν ένα Ξενοδοχείο Ύπνου!
 
Στην Εκκλησία βασιλεύει η εκκοσμίκευση!
 
Από τον χριστιανικό Ναό εδραπέτευσε πια η κατάνυξη, η μεταρσίωση της ψυχής! Η αγιοτρόφος χριστιανική λατρεία μας δεν είναι πιά ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ!
Ο χριστιανικός ναός έγινε πια τόπος και τρόπος ματαιοδοξίας και επιδείξεως!
 
Που, λοιπόν, βαδίζουμε; Αυτό αφήνω να το σκεφθήτε εσείς, αγαπητοί μου φίλοι και αναγνώστες αυτού του Blog; Για να σας δώσουμε περισσότερη ώθηση σε ώριμες σκέψεις σας παραθέτουμε εδώ ένα πρόσφατο άρθρο του κ. Βασ. Κόκκινου, τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Αίγιον, 8 Δεκεμβρίου 2014
+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
 
  Η ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Όταν οι φοιτητές γίνονται όργανα πολιτικών κομμάτων, η επιβολή της τάξεως δεν είναι εύκολη.
ΣΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ ΤΩΝ σκανδάλων και της διαφθοράς πρωτοστατούν μερικοί πολιτικοί, αναμειχθέντες στα εξοπλιστικά προγράμματα και εμφανίζοντας περιουσιακά στοιχεία μη δικαιολογούμενα από το σύνολο των νομίμων εισοδημάτων τους. Όταν όμως κορυφαίοι της πολιτείας εμφανίζονται βουτηγμένοι στη διαφθορά, η κοινωνία σήπεται. Και η σήψη αυτής επεκτείνεται και σε τομείς όπου η νομιμότητα και η ηθική αποτελούν αυτονόητες προϋποθέσεις της υπάρξεως των θεσμών τους.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ καθηγητού του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διατιμούσε τους βαθμούς των υπ’ αυτού εξεταζομένων φοιτητών στο ποσό των 200 έως 500 ευρώ, με συνέπεια να τον αποκαλούν οι φοιτητές «ψιλικαντζή», κατέπληξε τους Έλληνες γονείς, οι οποίοι υποβάλλονται σε θυσίες για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Ευθύνη, όμως για τα κρούσματα αυτά έχει και η δικαιοσύνη, οι λειτουργοί της οποίας σπανίως εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε παρόμοιες πράξεις και επιβάλουν συχνά επιεικείς ποινές.
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ελληνικών πανεπιστημίων υποτίθεται ότι αποτελούν το άνθος της ελληνικής νεότητας. Όταν, όμως, φθάνουν στο σημείο να επιτίθενται κατά των πρυτάνεων προσβλητικώς και ποικιλοτρόπως, αποδεικνύουν ότι στερούνται παιδείας, ήθους και αρετής. Προ ολίγων ετών φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έκτισαν τον πρύτανη στο γραφείο του, χωρίς να αποβληθούν από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας για την πράξη τους.
ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ και οι συνεργοί τους βιντεοσκοπήθηκαν και η σχετική εικόνα δημοσιεύθηκε, όχι μόνον σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και σε πολλές εφημερίδες. Κατά συνέπεια είναι δυνατός ο προσδιορισμός αυτών. Πρέπει, επομένως, να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία για την πειθαρχική τιμωρία τους και την αποβολή τους από όλα τα πανεπιστήμια. Επίσης πρέπει να διωχθούν ποινικώς για τις αξιόποινες πράξεις τους και να ζητήσει ο κ. αντιπρύτανης δι’ αγωγής του χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης δια την έργω προσβολή της τιμής και υπολήψεως του.
Ο ΑΞΙΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ του πανεπιστημίου, κ. Φορτσάκης, αγωνίζεται νυχθημερόν να επιβάλει τάξη στο πανεπιστήμιο. Αλλ’ όταν οι φοιτητές γίνονται όργανα πολιτικών κομμάτων, η επιβολή της τάξεως δεν είναι εύκολη. Εν τούτοις ο κ. Φορτσάκης απεκάλυψε μια σπουδαία προσωπικότητα, πολυδιάστατη, με εξαιρετική παιδεία, μόρφωση και ατσάλινη θέληση. Έχει συνεπώς όλα τα προσόντα για να τιμηθεί από την πολιτεία και με άλλα αξιώματα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πάρα πολλές κοινωνικές ομάδες.
Από την συνάντηση του κ. Φορτσάκη με τους φοιτητές
(πηγή:news.in.gr)

ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, σε όλες τις πολιτικές περιόδους, εξεδήλωναν ευαισθησία για τα εθνικά και κοινωνικά θέματα. Η συνήθεια ορισμένοι τούτων να ακολουθούν ερυθρές σημαίες και να διακηρύσσουν τα κομμουνιστικά συνθήματα επιβλήθηκε βαθμιαίως μετά το 1974 και έφτασε στο αποκορύφωμά της με την ίδρυση και τις διαδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, όμως, αρκετά έχει υποστεί κατά το περελθόν από τους οπαδούς ακραίων ιδεολογιών. Η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την ευταξία και τη νομιμότητα. Ώστε να αντιμετωπισθεί η κρίση που μαστίζει τη χώρα με εθνική σύμπνοια και ομόνοια.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΙΑΜΑΧΟΥΝ οι πολιτικοί, αλληλοϋβρίζονται και αλληλοκατη-γορούμενοι, προτιμότερο θα ήταν να εξετάσουν πως είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί περισσότερο η ελληνική γη. Αν, για παράδειγμα, δημιουργούσαν στην Πίνδο και άλλα βουνά υδάτινες λίμνες, που θα ήτο δυνατόν να αναπτύξουν την ιχθυοκαλλιέργεια και παραλλήλως να καταστήσουν αρδευτικά και παραγωγικά πολλά εδάφη του κάμπου, θα εξασφαλιζόταν η αύξηση της τροφής των Ελλήνων και η βελτίωση της οικονομικής καταστάσεως της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΞΙΑ» 29/11/2014

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails