Monday, December 8, 2014

Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν αεροδρόμια της Συρίας




Φωτό: Haaretz

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο αεροπορικές επιδρομές βομβαρδίζοντας στόχους κοντά στην  πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Συρίας.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι ισραηλινά αεροσκάφη σφυροκόπησαν την περιοχή του Διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού και ένα μικρότερο αεροδρόμιο στην πόλη Ντίμας, την Κυριακή.
Σύμφωνα, εξάλλου, με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πραγματοποιήθηκαν, τουλάχιστον, 10 εκρήξεις στην Ντίμας, δεν υπήρξαν, ωστόσο, άμεσες αναφορές για θύματα.
Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τα «ξένα δημοσιεύματα».
Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει πολλές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από την έναρξη των συγκρούσεων στη χώρα το Μάρτιο του 2011. 
Στην τελευταία επίθεση, ισραηλινά μαχητικά είχαν στοχεύσει τρεις τομείς , και μέσα σε αυτούς ήταν, πάλι, το αεροδρόμιο Ντίμας, το Μάιο του 2013.
Η Δαμασκός διατείνεται ότι το Τελ Αβίβ και οι δυτικοί σύμμαχοί του, υποβοηθούν την αλ Κάιντα που συνδέεται με τις ένοπλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Συρίας.
Ο στρατός της Συρίας έχει επανειλημμένα κατασχέσει τεράστιες ποσότητες ισραηλινών όπλων και προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό από τις ομάδες που υποστηρίζονται από το εξωτερικό και μάχονται για την ανατροπή του προέδρου Άσαντ.
Το Τελ Αβίβ, έχει επίσης οργανώσει την παροχή ιατρικής βοήθειας στους αντάρτες που πολεμούν κατά της κυβέρνησης της Συρίας.
Σύμφωνα με πρόσφατα έγγραφα από τα ισραηλινά νοσοκομεία,  ο στρατός του Ισραήλ κατέβαλε 10 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, για έξοδα θεραπείας στους ξένους αντάρτες που τραυματίστηκαν κατά  τη διάρκεια των μαχών με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και τα χρήματα αυτά προέρχονται από τον προϋπολογισμό του ισραηλινού στρατού.
--

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails