Wednesday, December 10, 2014

ΗΠΑ: Οργάνωση αθέων προσπαθεί να αφαιρέσει τον Χριστό από τα Χριστούγεννα!

Κάτοικοι σε πόλη της Αλαμπάμα ενημερώθηκαν ότι μπορούν να προχωρήσουν στον ετήσιο παραδοσιακό στολισμό των δρόμων της πόλης, για την χριστουγεννιάτικη παρέλαση, εφόσον αφήσουν τον Χριστό εκτός.
 
Η ετήσια παρέλαση στην πόλη του Piedmont προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες και φημίζεται στην περιοχή για την μουσική μπάντα του λυκείου της και την παρουσία του Άγιου Βασίλη στο μεγάλο γεγονός των Χριστουγέννων. Όμως, αυτή την χρονιά η επιτροπή της καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης παρέλασης ενημερώθηκε πως δεν επιτρέπεται να διαλέξουν ως κεντρικό θέμα «Κρατείστε τον Χριστό στα Χριστούγεννα»!
 
Ο δήμαρχος της μικρής κοινότητας ανακοίνωσε τα νέα, τα οποία δεν υποδέχτηκαν με χαρά οι κάτοικοι της πόλης. «Ήταν ένα σημαντικό θέμα και ήμουν απολύτως σοκαρισμένος όταν έλαβα το γράμμα. Η πόλη μας είναι μικρή, όπως και η χριστουγεννιάτικη παρέλασή μας. Ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα», δήλωσε ο δήμαρχος Bill Baker.
 
Τα νέα για τον αποκλεισμό του Χριστού από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλη ήρθαν από μέλη της άθεης παντοδύναμης οργάνωσης που αλωνίζει στις ΗΠΑ, «Ελευθερία από τις Θρησκευτικές Πεποιθήσεις» που εδράζει στο Γουϊσκόνσιν. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η οργάνωση των άθεων, μέλη της είχαν ενημερώσει τον δήμαρχο για την ενόχληση ενός κατοίκου (!) σχετικά με το χριστιανικό πνεύμα των εορτασμών!
 
Μάλιστα, η οργάνωση είχε φροντίσει να ενημερώσει τον δήμαρχο υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιλογής κεντρικού θέματος για τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς «που δεν θα απομονώνει τους μη-Χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες στο Piedmont, οι οποίοι δεν πιστεύουν στις προσευχές και δεν θα τους μετατρέπει σε θρησκευτικούς παρίες μέσα στην ίδια τους την κοινότητα. Η επιλογή του θέματος «Κρατείστε τον Χριστό στα Χριστούγεννα» δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την τέλεση κοσμικής γιορτής»!
 
Παρόλη την δραστηριοποίηση της υπερ- προοδευτικής οργάνωσης άθεων, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι, παρά την απαγόρευση, θα υπάρχουν αναφορές στην γέννηση του Χριστού κατά την διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτασμών, αναφέροντας για το «άτομο της κοινότητας» που ενοχλείται από το Χριστιανικό πνεύμα των Χριστουγέννων: «Θα ήθελα να πω σε αυτό το πρόσωπο- αν όντως υπάρχει- να καθήσει στο σπίτι του/της».
 
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails