Tuesday, March 24, 2015

Ο «Δεξιός Τομέας» στην Ουκρανία κατηγορεί τους Εβραίους







Κατά την περασμένη εβδομάδα, στη «Λαϊκή Συνέλευση» του «Δεξιού Τομέα» στην Ουκρανία,  ο τοπικός επικεφαλής δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας των Εβραίων. Η εβραϊκή κοινότητα του Κιέβου εξέφρασε φόβους για πογκρόμ, γράφει το εβραϊκό δημοσίευμα.


Το περιστατικό του αντισημιτισμού στην Ουκρανία, έλαβε χώρα στο Ρόβνο, όπου πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση του τοπικού παρατμήματος του «Δεξιού Τομέα» και ο εκπρόσωπος,  Λιούμποβ   Ουκράιντσουκ -Любовь Украинчук, είπε ότι για τα προβλήματα της χώρας φταίνε οι Εβραίοι.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ρίβνε Βετσίρνε» ο εθνικιστής  είπε τις απόψεις του μπροστά από εκατοντάδες  μέλη του ‘Δεξιού Τομέα’.

Ωστόσο, ένα από τα στελέχη του «Δεξιού Τομέα» της τοπικής οργάνωσης, ο Ρομάν Κοβάλ,  Роман Коваль,  καταδίκασε  τα λόγια  τουΟυκράιντσουκ και τοποθετήθηκε διαφορετικά  εκφράζοντας την τοπική άποψη του «Δεξιού Τομέα».

Αυτό ανησύχησε ιδιαίτερα την εβραϊκή κοινότητα, η οποία αποτελείται κυρίως από πολίτες μεγάλης ηλικίας.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της, Γεννάδιος Φράϊερμαν, δήλωσε: «Θεός φυλάξοι, μετά από όλα αυτά που γίνονται φταίνε πάλι οι Εβραίοι. Τι δουλειά έχουν οι Εβραίοι, οι επικεφαλής της χώρας εκλέγονται από λαό», είπε.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails