Thursday, March 26, 2015

Με τον Μπαλτά ή με τον Κολοκοτρώνη; Απίστευτη διαστρέβλωση της ιστορίας!



Ο υπουργός Παιδείας Μπαλτάς έστειλε μια επιστολή στους μαθητές των ελληνικών 
σχολείων για να τους δείξει ποιο ήταν το νόημα της 25ης Μαρτίου σύμφωνα με την αριστερή λογική.

Τα όσα είπε ο Μπαλτάς είναι ακριβώς τα αντίθετα απ' αυτά που είπε στον Λόγο του στην Πνύκα προς τις επόμενες γενιές Ελλήνων ο Κολοκοτρώνης.


Δεν είναι καθόλου τυχαίο το τι επιλέγει να πει προς τις επόμενες γενιές ο αριστερός υπουργός Παιδείας, ούτε είναι τυχαίο ότι ήταν πρόεδρος μέχρι πριν λίγο καιρό του Ινστιτούτου Πουλαντζά, του Εβραίου στοχαστή, οι ιδέες του οποίου αποτελούν την ιδεολογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί παράθεση των βασικών σημείων της ομιλίας του Κολοκοτρώνη και της επιστολής Μπαλτά για να αντιληφθείτε πόσο μας απομακρύνει η αριστερά απ' τις αξίες και τις κατευθύνσεις αυτών που έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι!



Απ' τον λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα

Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο.

Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν. 

αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα.

Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος.


Όλος ο λόγος εδώ http://www.sansimera.gr/articles/565


Επιστολή Μπαλτά προς μαθητές. Βασικά σημεία.

Η ελληνική επανάσταση υπήρξε τέκνο του διαφωτισμού και όχι αποτέλεσμα της ανάγκης των Ελλήνων για εθνική απελευθέρωση.

Ήταν ένα κίνημα που μέσα απ' την ταξική πάλη θα έδινε στον λαό την κυριαρχία του, άρα ήταν πάλη των τάξεων και όχι Ελλήνων εναντίον των Τούρκων κατακτητών.

Η ελληνική επανάσταση είχε πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και δεν αφορούσε θρησκείες μιας και ήθελε στο νέο ελληνικό κράτος να συμβιώνουν ειρηνικά Τούρκοι, Αλβανοί, Βλάχοι, Έλληνες κτλ(Εδώ ο Μπαλτάς παραθέτει και απόσπασμα απ' τον αγαπημένο των αριστερών Ρήγα Φεραίο)

Η ελληνική επανάσταση εγκαινίασε την πολιτική ύπαρξη του "λαού" .. Όχι την απελευθέρωση των Ελλήνων


Θα ξαναπούμε "Εμείς ο λαός" και όχι "Εμείς οι Έλληνες"


Κλικ στη φώτο για να διαβάσετε την επιστολή

Εμείς ούτε τον Ρήγα Φεραίο ακολουθούμε, ούτε την αριστερή θολοκουλτούρα που θέλει να αποκόψει τα έθνη απ' τις ρίζες τους.

Ακολουθούμε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για εμάς και αυτό είναι το μόνο που τους κάνει αυθεντικούς αγωνιστές. Όλοι οι άλλοι μας είναι αδιάφοροι... 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails