Wednesday, November 13, 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει ξανά τους μετανάστες και πρόσφυγες

neolaia-syriza-2

Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου και η νεολαία του κόμματος, κρατώντας πανό στα χέρια με το σύνθημα «Welcome Refugees», καλωσορίζουν όπως το 2015 τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, που μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας

Στους προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ για να υποδεχτεί με λουλούδια και μπαλόνια τους μετανάστες και πρόσφυγες, που προωθούνται από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα. Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου και η νεολαία του κόμματος, κρατώντας πανό στα χέρια με το σύνθημα «Welcome Refugees», καλωσορίζουν όπως το 2015 τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, που μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας. Όπως έκαναν στην ανέμελη εποχή της αρχής της διακυβέρνησης της «Πρώτης φοράς Αριστερά», όταν η τότε αρμόδια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλούσε για μετανάστες που απλά «λιάζονται στην Ομόνοια».



Η κινηματική επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό-προσφυγικό έγινε την περασμένη Κυριακή όταν αντιπροσωπεία του περίμενε την άφιξη των μεταναστών και προσφύγων από τη Μυτιλήνη και τη Σάμο προσφέροντάς τους λουλούδια, πολύχρωμα μπαλόνια και είδη πρώτης ανάγκης. «Απέναντι στις φωνές της ακροδεξιάς και του φασισμού που ξεπηδούν σε πολλά μέρη της χώρας και πραγματοποιούν συγκεντρώσεις μίσους και ρατσισμού κατά των προσφύγων, εμείς απαντάμε ότι σε αυτήν την κοινωνία θα ζήσουμε όλοι μαζί. Γιατί, όταν μια κοινωνία δεν μας χωράει όλους και όλες, δεν χωράει κανέναν και καμιά μας», σημείωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έδωσε δυναμικό παρών.

neolaia_syriza_1


Στην υποδοχή των μεταναστών και προσφύγων τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν οι βουλευτές Τρύφωνας Αλεξιάδης, Θοδωρής Δρίτσας, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Πέτρος Κόκκαλης. Aπό τον Τομέα Δικαιωμάτων της Κουμουνδούρου παρευρέθηκαν ο Πάνος Λάμπρου και η Ελένη Σταματάκη ενώ στην Πύλη Ε7 βρέθηκαν και οι Ρένα Δούρου, Νάσος Ηλιόπουλος και Νίκος Μπελαβίλας.

Η ίδια υποδοχή επαναλήφθηκε και κατά την χθεσινή άφιξη των μεταναστών και προσφύγων από την Μυτιλήνη με το κοινό κάλεσμα του τμήματος Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του κόμματος να δηλώνει ότι «θα είμαστε εκεί για να στείλουμε το μήνυμα ότι η δική μας Ελλάδα, που το 2015 από το λιμάνι του Πειραιά έστειλε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, αντιστέκεται και σήμερα στη μισαλλοδοξία και το ρατσιστικό ζόφο και θα υποδεχθεί με ανοιχτή αγκαλιά, σε κάθε γωνιά της, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους κολασμένους τούτης της γης».

neolaia_syriza_5


Στη θερμή υποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μετανάστες και πρόσφυγες αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος σημείωσε ότι «εκατοντάδες συμπολίτες μας υποδέχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά κατατρεγμένους ανθρώπους από την Σάμο και την Μυτιλήνη με λουλούδια και δώρα. Πρόσφυγες, που θα έπρεπε από το καλοκαίρι να έχουν μετεγκατασταθεί από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κάτι που δεν έγινε εξαιτίας της πρωτοφανούς αδράνειας της κυβέρνησης. Η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτέλεσε δυστυχώς είδηση για την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αντίθετα, οι τριάντα γραφικοί αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνοι, καταναλωτές χοιρινού και αλκοόλ στα Διαβατά, καθώς και ο θλιβερός αυτόκλητος αρχηγός τους, αποτέλεσαν κορυφαία είδηση για τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια, δυστυχώς ακόμη και για το δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας ΕΡΤ. Έχουμε έτσι μπροστά μας το καλύτερο παράδειγμα για το πώς τροφοδοτείται ο ρατσισμός και οι μισαλλόδοξες και ακροδεξιές αντιλήψεις. Με την υπερπροβολή τους και τον ουδέτερο, αν όχι και θετικό, σχολιασμό τους. Έχουμε επίσης το καλύτερο παράδειγμα για το πώς αποκρύπτεται η πραγματικότητα και πώς αδίστακτα παραχαράσσεται η αλήθεια. Όμως ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Η αλήθεια θα σπάσει τον αποκλεισμό. Ήδη διαπερνά τα τείχη της σιωπής. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά θα φωτίσουν το σκοτάδι».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails