Wednesday, July 29, 2020

Τελεσίγραφο κυβέρνησης σε ιδιοκτήτες γης για επέκταση Μόριας: Ή μας δίνετε τα κτήματά σας κοψοχρονιά ή τα επιτάσσουμε

Στην επέκταση του ΚΥΤ της Μόριας προχωράει η Κυβέρνηση κι έστειλε τελεσίγραφο στους ιδιοκτήτες γης των γύρω περιοχών για παραχώρηση των κτημάτων τους σε αστείες τιμές ή αλλιώς θα προχωρήσει σε επίταξη των περιουσιών τους!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είχαν συναντήσεις με περίπου 20 ελαιοκτηματίες της ευρύτερης περιοχής (πέριξ του ΚΥΤ), για τη μίσθωση των κτημάτων τους έναντι 160 ευρώ το στρέμμα.

Από τη συγκέντρωση των ιδιοκτητών, ήδη υπήρξαν περίπου 10 στον αριθμό που συμφώνησαν να προχωρήσουν στην παραχώρηση των κτημάτων τους στο Κράτος, στον έλεγχο του ΚΥΤ. Όσοι δε, διαφώνησαν με τον ενοικιασμό των κτημάτων τους, ειπώθηκε πως θα υπάρξει επίταξη άνευ αποζημίωσης.

Όπως αποκάλυψε και χρήστη του Facebook μόνιμος κάτοικος της περιοχής:

«Το πρώτο βήμα για τη μετατροπή της Λέσβου σε αποικία και την οριστική απώλεια της ελληνικής κυριαρχίας στο νησί έγινε χτες. Στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από την Αθήνα, συναντήθηκαν με περίπου 20 ιδιοκτήτες ελαιοκτημάτων γύρω από το ΚΥΤ, προσφέροντας τη δυνατότητα μίσθωσης της ιδιοκτησίας τους προς 160 ευρώ το στρέμμα. Για όσους αρνηθούν θα ακολουθηθεί ο δρόμος της επίταξης χωρίς αποζημίωση.


Στόχος η δημιουργία της κλειστής (εδώ γελάμε) υπερδομής – τέρας των 250 στρεμμάτων. Οι τοπικοί άρχοντες προσποιούνται ότι δε γνωρίζουν τίποτα, στον τοπικό τύπο επίσης σήμερα δεν αναφέρεται το παραμικρό».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails