Saturday, July 18, 2020

Η ιστορία των Ροτσιλντ στην κέρκυρα και το project kassiopi

 Ο γιός του Ναυάρχου Αλεξ. Χατζηκυριάκου (εξ΄ ου και το Χατζηκυριάκειο Πειραιώς, όπου η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) ήταν ο ζωγράφος Νίκος Γκίκας - Χατζηκυριάκος (1906-1994), ο οποίος είχε εξοχικό σπίτι στην περιοχή της Κερασιάς Κασσιόπης στην Β.Α. Κέρκυρα.
Ο Νίκος Γκίκας-Χατζηκυριάκου παντρεύτηκε το 1961 στο Λονδίνο την Εβραία Μπάρμπαρα Ιουδήθ Χάτσινσον σε τρίτο γάμο της. Ήταν πρώην σύζυγος του Βαρώνου Ναθαναήλ Βίκτωρος Ρότσιλντ, με τον οποίο είχε αποκτήσει 2 κόρες και το 1936 τον Ιάκωβο Ρότσιλντ.

Ο Γκίκας, αν και καλός ζωγράφος δεν είχε καλές σχέσεις με τον καταγόμενο από τα Ψαρά Ναύαρχο ήρωα πατέρα του. Για τον λόγο αυτόν και προτίμησε να χρησιμοποιεί το Αρβανίτικης καταγωγής επώνυμο της Υδραίας μητέρας του. Με το που παντρεύτηκε την πρώην Βαρωνέσα, του άνοιξαν οι διεθνείς πόρτες για να εκθέσει τα έργα του και να καταλάβει θέσεις σε Πανεπιστήμια.
Το 1971, ο Γκίκας έγραψε την γη και το σπίτι της Κέρκυρας στον νεογέννητο εγγονό της γυναίκας του, τον Ναθαναήλ, γιό του Βαρώνου Ιακώβου Ρότσιλντ. Σε αυτόν δηλαδή που έκραξε τον Μητσοτάκη. Η Μπάρμπαρα απεβίωσε το 1989. Μετά τον θάνατο του Γκίκα το 1994, όλη η περιουσία του στην Κέρκυρα περιήλθε στα χέρια των Ρότσιλντ.
Οι Ρότσιλντ όρισαν διαχειριστή της περιουσίας τους στην Κέρκυρα τον εκ Παξών  γνώστο δικηγόρο Υπουργο και το 2005, με την παρουσία του τότε νέου Βουλευτή της ΝΔ, δικηγόρου νην Υπουργού, ο Δήμαρχος Κασσιόπης Κατσαρός (του ΠΑΣΟΚ) ανακήρυξε τον Ιάκωβο Ρότσιλντ επίτιμο Δημότη.
Το 2012, η Κυβέρνηση Σαμαρά, με τον  πλέον "Υπουργό", έβγαλε στο σφυρί μέσω ΤΑΙΠΕΔ την περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης (λίγο βορειότερα από την βίλλα Ρότσιλντ) για 99 έτη. Την δημοπρασία την κέρδισε το 2013 η Ιουδ.κεφαλαίων εταιρεία "NCΗ Capital Inc" μέσω της εταιρείας "Επενδύσεις Ακινήτων Νέα Κέρκυρα ΑΕ".
Σημειωτέον πως το 2013 ένας από τους 8 Διαχειριστές της Αναδόχου Εταιρείας Εν Σι Έϊτς Κάπιταλ, ο Ρουμπέν Ρινάτ, ήταν φίλος και ομοεθνής του Βαρώνου Ιάκωβου Ρότσιλντ με μεγάλη προϋπηρεσία σε μεγάλες Εταιρείες ομοεθνών του και ήταν αυτός που θα διαχειριζόταν την Οικοδόμηση της Κασσιόπης. Άραγε τι συνέβη με αυτόν τον τύπο? Μήπως άλλαξε τα σχέδια? Μήπως αυτός είναι το κλειδί της επιθέσεως κατά Μητσοτάκη?
Τί μεσολάβησε και τώρα ο Ναθαναήλ Ρότσιλντ είναι αρνητικός με το Cassiopi Project, για το οποίο ήταν θετικός ο πατέρας του. είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Ίσως κάποια αλλαγή στα σχέδια που υπήρχαν το 2012.
Στο Πρότζεκτ είναι αντίθετος και ένας άλλος δισεκατομμυριούχος γείτονας, ο Γιόργκ Ροκενχάουζερ, που έχει αποκτήσει παρακείμενη με τον Ερημίτη έκταση με 1.000 ελαιόδεντρα, πλησίον της βίλλας του Γκίκα (νυν Ρότσιλντ). Αυτός θέλει η περιοχή να καταστεί καταφύγιο αγρίων ζώων.
Μαζί τους εμφανίζεται να συντάσσεται και ο Ρομπ Λούκας, Managing Partner της Σι Βι Σι Κάπιταλ, αλλά και η Λη Ντούρελ, χήρα του γνωστού συγγραφέα Τζέραλντ Ντούρελ, που έγραφε βιβλία για την Κέρκυρα.
Επίσης μια ομάδα "επενδυτών-ακτιβιστών” μαζί με άλλους υποστηρικτές και υπό το σύνθημα Σέϊβ Ερημίτης, που είχαν υιοθετήσει τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, εμφανίζονται να έχουν στείλει επιστολή στις Ελληνικές Αρχές για το θέμα. Μάλιστα, έχουν προτείνει, μεταξύ άλλων, να αγοράσουν οι ίδιοι την έκταση, κάτι που είναι πλέον αργά, αφού ο διαγωνισμός έγινε το 2012 για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, προς ικανοποίησιν των δανειστών.
Επί πλέον ο Yπουργός, από το 2018 εξέφρασε την αντίθεσή του για την ολοκλήρωση του Πρότζεκτ. Κάτι σημαίνει αυτό.
Κερκυραίος δημοσιογράφος μου είπε - τυχαίως, πριν ένα μήνα - πως ο Ιάκωβος έχει να εμφανιστεί στην βίλλα εδώ και 3 έτη. Έχασε και την σύζυγό του και μητέρα των παιδιών του Σειρήνα, πέρυσι το 2019. Μία από τις κόρες του Ιακώβου και αδελφή του Ναθαναήλ είχε έλθει πέρυσι το καλοκαίρι και άλλαξε όλο το προσωπικό που είχε προσλάβει ο πατέρας της, πλην του Υπουργού. Για αυτό από το 2018 ο Υπουργός είναι αρνητικός για το Πρότζεκτ.
Πιστεύω με σιγουριά, ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή κόντρα και Prime minister  είχε πάρει οδηγίες από τον επιχειρηματία μπαμπά Ιάκωβο, που εξόργισαν τον φυσιολάτρη (νεαρό - τρόπος του λέγειν) Ρότσιλντ.
Κοινώς έμπλεξε ο Κυριάκος, κάτι όμως που βραχυπρόθεσμα δεν θα του στοιχίσει, γιατί τα νήματα των ΜΜΕ και της Πολιτικής τα κινούν ακόμη ο Ιάκωβος και ο εξάδελφός του ο Ντέϊβ Ρενέ της Γαλλίας. Όταν ποτέ λείψουν αυτοί, τότε θα πρέπει να προσέχει πολύ ο Κυριάκος τον Ναθαναήλ.


Από σχόλιο αναγνώστη στο άρθρο που αναφέρει η παρακάτω πηγή
πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails