Thursday, July 23, 2020

Dua Lipa: Δημοσίευσε χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» που περιλαμβάνει την Πρέβεζα & την Κέρκυρα - «Άποικοι» οι Έλληνες

Η δημοφιλής - αλβανικής καταγωγής - τραγουδίστρια Dua Lipa έκανε μίας άκρως προκλητική ανάρτηση στο Instagram, καθώς ανέβασε σήμερα στο προφίλ της μια σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» η οποία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα, ενώ περιλαμβάνει και την Κέρκυρα!  
Μάλιστα στην περιγραφή υπονοεί πως οι λαοί που ζουν σε αυτά τα εδάφη, μεταξύ τους και οι Έλληνες είναι «άποικοι» που έδιωξαν τους Αλβανούς! Συγκεκριμένα αναφέρει:
 
«ΑΥ • ΤΟΧ • ΘΟ• ΝΕΣ επίθετο
(κάτοικοι ενός τόπου) αυτόχθονες και όχι καταγόμενοι από μετανάστες ή αποίκους»

Η σημαία, που είχε εμφανιστεί και το 2014 κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, είναι πλαισιωμένη από από τις φωτογραφίες του ιδρυτή του Αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι, πρωτοστάτη στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας.
Συνοδεύεται δε από τη λέξη «Αυτόχθονες» που σημαίνει πως θεωρούν ότι όλες οι περιοχές που εμφανίζονται στον εν λόγω χάρτη ανήκουν στους Αλβανούς.
Ο χάρτης αυτός «φτάνει» μέχρι τη Θεσπρωτία, ενώ περιλαμβάνει και την Κέρκυρα.
Η Dua Lipa είναι 25 ετών, γεννήθηκε στο Λονδίνο και έχει καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο. Οι γονείς της έφυγαν από το Κόσοβο στις αρχές του '90. Η νεαρή τραγουδίστρια κάνει καριέρα στις ΗΠΑ.
Άραγε θα υπάρξει αντίδραση από το «φιλελεύθερο» Χόλιγουντ το οποίο συνεχώς «κηρύττει» ενάντια στον «εθνικισμό & την μισαλλοδοξία»; Μέχρι στιγμής πάντως κανείς δεν έχει βγάλει «κιχ».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails