Thursday, July 9, 2020

Εισβολές «μεταναστών» σε σπίτια – Η Χίος σε απόγνωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Απειλούν τους Έλληνες με μαχαίρια...
Για μια κατάσταση που ολοένα και επιδεινώνεται στο Χαλκειός της Χίου κάνει λόγο ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βίγκας τονίζοντας ότι αν και έχουν φύγει αρκετά άτομα από τον καταυλισμό παράνομων μεταναστών, η καθημερινότητα των κατοίκων έχει αρκετά προβλήματα, με πολλούς προφανώς να μετανιώνουν τότε που έδιωξαν τα ΜΑΤ, μη αποδεχόμενοι τις κλειστές δομές.

Αφορμή στάθηκε ένα νέο περιστατικό εισβολής σε σπίτι του χωριού και την απειλή 18χρονου νεαρού με μαχαίρι από ομάδα μεταναστών.

Όπως είπε ο ίδιος, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΒΙ.ΑΛ. βρίσκεται στην καρδιά των Καμποχώρων και άρα σε απόσταση αναπνοής από το Χαλκειός, ό,τι και αν κάνει η Αστυνομία η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί.

«Υπάρχουν σκηνές σε χωράφια που έχουν εγκαταλειφθεί καθώς οι μετανάστες έφυγαν, αλλά ο αριθμός παραμένει μεγάλος», ανέφερε ο κ. Βίγκας.

«Η καθημερινότητα στο χωριό δυστυχώς έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν προβλήματα και φθορές στην περιουσία τους» ,είπε ο κ. Βίγκας παραθέτοντας δυο περιστατικά των τελευταίων ημερών που έγιναν στο Χαλκειός και σύμφωνα με τον ίδιο δείχνουν την ανασφάλεια με την οποία ζουν οι κάτοικοι.

«Πριν δυο βράδια ένας  νεαρός κάτοικος επιστρέφοντας σπίτι του γύρω στις 2.π.μ  είδε στο γκαράζ του δυο μετανάστες που είχαν μπει για να πάρουν εργαλεία και μάλιστα ο ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι, όταν ο νεαρός έβαλε τις φωνές για να ειδοποιήσει τους γονείς του. Επίσης ένας ακόμη χωριανός επέστρεφε ξημερώματα από την εργασία του και είδε δυο μετανάστες να φεύγουν από την αυλή του», ανέφερε ο πρόεδρος του Χαλκειούς.

«Στο Χαλκειός πλέον δεν μιλάμε απλά για καταστροφή περιουσιών. Μιλάμε για εισβολή σε σπίτια», ανέφερε ο ίδιος θέλοντας να περιγράψει την καθημερινότητα και την αγωνία των κατοίκων.

Δείτε το βίντεο:

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails