Thursday, July 23, 2020

Αριστεροί και φιλομετανάστες λένε πως «οι γυναίκες πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης τους για αυτούς τους βιασμούς»

Μια όλο και πιο δημοφιλής ιδέα είναι ότι κάθε φορά που υπάρχουν συγκρούσεις, μόνο οι μειονότητες μπορούν να είναι θύματα. Η έννοια δεν περιορίζεται στις πρόσφατες ταραχές στην Αμερική. Στοιχεία αυτής της σκέψης εμφανίζονται συχνά σε άλλα πλαίσια.
Για παράδειγμα, Βρετανίδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων θυμάτων βιασμού που επέστησαν την προσοχή σε συμμορίες "Ασίας" (Πακιστάν και Νότιας Ασίας), δέχονται επίθεση από το κατεστημένο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Sarah Champion, μια πολιτικός των Εργατικών και βουλευτής του Rotherham (περιοχή επίκεντρο των σεξουαλικών υπηρεσιών), κατηγορήθηκε για "ανάβει τις φλόγες του φυλετικού μίσους ενεργώντας σαν ένας νεοφασιστικός δολοφόνος".
Το έγκλημά της; Είχε τόλμησε να ισχυριστεί ότι «η Βρετανία έχει πρόβλημα με τους Βρετανοπακιστανούς άνδρες που βιάζουν και να εκμεταλλεύονται λευκά κορίτσια».
Τα ίδια στοιχεία που κατηγορούν την Champion ότι είναι «δολοφόνος» χαρακτήρισαν επίσης το πρόγραμμα κατά του εξτρεμισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Prevent, ως «χτισμένο πάνω σε ένα θεμέλιο ισλαμοφοβίας και ρατσισμού».
Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, εμφανίστηκε ένα άρθρο με τίτλο, «βιάστηκα από τη συμμορία του Ρόδερχαμ, τώρα αντιμετωπίζω ρατσιστική κακοποίηση στο διαδίκτυο». Σε αυτήν της αποκάλυψη, μια Βρετανίδα (ψευδώνυμο, "Έλλα") αποκάλυψε ότι οι μουσουλμάνοι βιαστές της την χαρακτήριζαν "λευκή πόρνη, λευκή σκύλα", κατά τις περισσότερες από 100 φορές που βιάστηκε από την Πακιστανική συμμορία."Πρέπει να κατανοήσουμε το ρατσιστικό και θρησκευτικά επιδεινωμένο έγκλημα εάν πρόκειται να το αποτρέψουμε και να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από αυτό και αν πρόκειται να το διώξουμε σωστά", δήλωσε η Champion σε πρόσφατη συνέντευξη.
"Πρόληψη, προστασία και δίωξη, όλα παρεμποδίζονται επειδή παραμελούμε να αντιμετωπίσουμε σωστά τις θρησκευτικές και ρατσιστικές πτυχές των εγκλημάτων συμμοριών .... Τους λένε ότι είναι εντάξει να μισούν λευκούς."
Οι προσπάθειες της Έλλα να επισημάνει τις «θρησκευτικές και ρατσιστικές πτυχές» κάθε παρόμοιας κακοποίησης πολλών άλλων κοριτσιών οδήγησε μόνο σε «πολλές αντιδράσεις από ακροαριστερούς εξτρεμιστές και ριζοσπάστες φεμινιστές ακαδημαϊκούς», είπε. Τέτοιες ομάδες "στο Διαδίκτυο προσπαθούν να αντισταθούν σε οποιονδήποτε θεωρούν ναζιστές, ρατσιστές, φασιστές ή λευκούς υπέρμαχους".
"Δεν ενδιαφέρονται για τον αντι-λευκό ρατσισμό, επειδή φαίνεται πως πιστεύουν ότι δεν υπάρχει. Έχουν προσπαθήσει να με στοχοποιήσουν και με επικρίνουν συνεχώς και αυτό συνεχίζεται για μερικούς μήνες. Δεν έχω βιώσει ποτέ τέτοιο μίσος στο διαδίκτυο στη ζωή μου. Με κατηγορούν ότι «υποστηρίζω τους λευκούς παιδόφιλους» και ότι είμαι «απαίσια δαιμονική οντότητα». "
Η ευθύνη του θύματος δεν περιορίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με μια έκθεση της 9ης Αυγούστου 2019, "στη Σουηδική πόλη της Ουψάλα ... τέσσερις γυναίκες βιάστηκαν για πολλές ημέρες". Αν και η αστυνομία απέτυχε να εκδώσει περιγραφές για τους βιαστές εντούτοις εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τις γυναίκες να «σκέφτονται πώς συμπεριφέρονται», «να σκέφτονται μπροστά» και όχι «να βγαίνουν μόνες».
Στην Αυστρία, μια 20χρονη γυναίκας που περίμενε σε στάση λεωφορείου στη Βιέννη, ξυλοκοπήθηκε και ληστεύθηκε από τέσσερις μουσουλμάνους άνδρες - συμπεριλαμβανομένου ενός που "ξεκίνησε βάζοντας τα χέρια του στα μαλλιά μου και κατέστησε σαφές ότι στο πολιτιστικό του υπόβαθρο δεν υπήρχε σχεδόν καμία ξανθιά γυναίκα” Η αστυνομία απάντησε λέγοντας στο θύμα να βάψει τα μαλλιά της.
Στη Νορβηγία, η Unni Wikan, καθηγήτρια κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, επιμένει ότι «οι Νορβηγίδες γυναίκες πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης τους για αυτούς τους βιασμούς», επειδή οι μουσουλμάνοι άνδρες βρήκαν προκλητικό τον τρόπο της ντυσίματος τους. Το συμπέρασμα τηςWikan δεν ήταν ότι οι μουσουλμάνοι άνδρες που ζουν στη Δύση πρέπει να προσαρμοστούν στα δυτικά πρότυπα, αλλά το ακριβώς αντίθετο: "Οι γυναίκες της Νορβηγίας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ζούμε σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία”

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails