Thursday, March 20, 2014

“ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΣΑΜΗΣ” Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ”! ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ: “ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!”- “ΤΖΑΒΕΛΑΣ, ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ”!”-ΑΝΟΙΚΕΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

TSAMIDES

Ως  Αλβανό Τσάμη παρουσίασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του Κόμματος PDIU, Σπετίμ Ίντριζι, που εκπροσωπεί τους Τσάμηδες στην αλβανική βουλή. Στις διαδηλώσεις που οργάνωσε το PDIU,
κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Παπούλια στη γειτονική χώρα, μέλη του κόμματος κρατούσαν προκλητικά στα χέρια τους ταμπλό που απεικονίζει το υποτιθέμενο διαβατήριο του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, με τόπο καταγωγής “Ιωάννινα – Τσαμουριά”.
Όπως αναφέρει το βορειοηπειρωτικό portal “himara.gr”, οι προκλήσεις δεν έμειναν μόνο στον κ.Παπούλια, αλλά συνεχίστηκαν και με τους ήρωες της Εθνεγερσίας του 1821, όπως του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Κίτσου Τζαβέλα, τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και το Μάρκο Μπότσαρη που επίσης θεωρούν … Τσάμηδες και όχι Έλληνες.
«Ο Παπούλιας είναι συμπατριώτης μας,Τσάμης Ορθόδοξος, και μόνο αυτός που δεν φοβάται μπορεί να πει την αλήθεια. Αυτός είναι ζωντανός μάρτυρας της γενοκτονίας που έγινε στους δικούς του συγγενείς. Γνωρίζει ότι εμείς ως κοινότητα δεν έχουμε συνεργασθεί με τους κατακτητές. Γνωρίζει, γιατί πολέμησε στο πλευρό του τάγματος «Τσαμουριά». Γνωρίζει γιατί η κοινότητά μας έχει τους παιδικούς του φίλους που είτε σκοτώθηκαν είτε αναγκάσθηκαν να τραπούν σε φυγή», δήλωσε προκλητικά ο πρόεδρος του Αλβανοτσάμηκου κόμματος PDIU, Σπετιμ Ίντριζι.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails