Friday, March 21, 2014

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ
Δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι «καταστρόφιας» που αποδίδουν οι Έλληνες της Κύπρου στον πρώτο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Ο τύπος αυτός, πιστός στην κομμουνιστική νοοτροπία με την οποία γαλουχήθηκε, έδωσε τα ανθελληνικά του διαπιστευτήρια ξανά με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα λεγόμενά του ...

«Δεν έχει άλλη επιλογή η ελληνοκυπριακή κοινότητα από το να δεχτεί, κι εγώ θα ‘λεγα να επιδιώξει συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους ύστερα από σαράντα χρόνια αναγκαστικού διαχωρισμού και να κάνει την αυτοκριτική της, όπως και η τουρκοκυπριακή κοινότητα. Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες και στις δύο πλευρές, τις οποίες εμείς είχαμε επανειλημμένα επιδείξει. Τονίσαμε μερικές σημαντικότατες αλήθειες που πονάνε. Δεν είναι ελληνικό κράτος, είπαμε, το κυπριακό κράτος. Είναι κράτος των Κυπρίων, των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων κι αυτό έχει σφραγιστεί με τις Συμφωνίες της Ζυρίχης – Λονδίνου το 1960. Αυτοί που τις πολέμησαν στην πορεία, τονίζοντας ότι το κράτος μας είναι ελληνικό, είναι που είχαν οδηγήσει τον ένοπλο αγώνα σε χρεοκοπία και υπέγραψαν τις Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, όχι η Αριστερά. Άρα ο πραγματισμός στην περίπτωση της Κύπρου αγνοείται. Αγνοείται από τότε μέχρι σήμερα, εδώ και 54 χρόνια».

«Το δεύτερο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι ο εθνικισμός και ο σοβινισμός είναι μεγάλος εχθρός και των δύο κοινοτήτων. Έγιναν εγκλήματα στην Κύπρο, τα οποία διαπράχθηκαν από τους εθνικιστές και σοβινιστές και των δύο κοινοτήτων. Όταν είπαμε αυτή την αλήθεια μας πολέμησαν σκληρά και αλύπητα».

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος συνήγορος των τούρκων από τον Χριστόφια. Το μόνο που μπορεί να συναγωνιστεί την προδοτική του στάση είναι η επίδειξη θράσους. Ο ένοπλος αγώνας της ΕΟΚΑ  για ΕΝΩΣΗ με τη Μητέρα Ελλάδα σαμποταρίστηκε από διαφόρους παράγοντες. Καταρχάς, την πολιτική ηγεσία των Αθηνών και συγκεκριμένα από τον ψευτοεθνάρχη Καραμανλή, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για να εμποδίσει την ενσωμάτωση της Κύπρου στον Εθνικό Κορμό. Κατόπιν, η ίδια η αριστερά (ΚΚΕ και ΑΚΕΛ) καταδίκασε τον αγώνα της ΕΟΚΑ, ενώ ο Ζαχαριάδης ήταν αυτός που «κάρφωσε» την πραγματική ταυτότητα του Γεωργίου Γρίβα – Διγενή στους Βρετανούς αποικιοκράτες. Όσο κι αν ενοχλείται ο Χριστόφιας, Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό έδωσαν τη ζωή τους οι ήρωες της ΕΟΚΑ, όταν κάποιοι άλλοι χαφιέδιζαν ασύστολα και συνεργάζονταν άψογα με τον άγγλο κατακτητή.

Η απαράδεκτη άποψη του ότι «έγιναν εγκλήματα στην Κύπρο, τα οποία διαπράχθηκαν από τους εθνικιστές και σοβινιστές και των δύο κοινοτήτων» είναι φανερό ότι λειτουργεί προβοκατόρικα, με τον συμψηφισμό «εγκλημάτων» και από τις δύο πλευρές. Ουσιαστικά ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος δικαιολογεί τις κτηνωδίες των τούρκων στην Κύπρο, αφού άνετα θα μπορούσε να υποστηριχθεί, με βάση αυτό το σκεπτικό, ότι οι θηριωδίες των ασιατικών ορδών ήταν η επιβεβλημένη απάντηση στις αντίστοιχες των Ελλήνων.

Είναι αυτός ο οποίος το καλοκαίρι του 2012, λίγους μήνες πριν λήξει η προεδρική του θητεία, αναγνώρισε ως «αντιστασιακούς» τους μπολσεβίκους που εκτέλεσε ως προδότες και συνεργάτες των άγγλων ο Στρατηγός Γρίβας – Διγενής, κατά την περίοδο 1955-1959!

Είναι σίγουρο ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί πολιτικά και διπλωματικά τις άθλιες αυτές δηλώσεις του συγκεκριμένου ανθέλληνα, ο οποίος έχει κι αυτός τη δική του αρνητική συμβολή στη σημερινή τραγική κατάντια της Κύπρου.


Γιώργος Μάστορας

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails