Thursday, March 20, 2014

ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ! Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ! ΗΡΘΕ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΒΙΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ”. ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ!!!

ilektroniko_fakeloma

Το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα για την «βιομετρική κάρτα» άναψε η Αρχή Προστασίας για τα προσωπικά Δεδομένα.
Η «βιομετρική κάρτα» εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος αφού πέρα από τα συνηθισμένα στοιχεία που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά που είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.
Πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή» ( μέθοδος πολυτροπικής (multimodal) βιομετρίας) η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου.
Δηλαδή μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, του τρόπου βαδίσματος, καθώς και φυσικών ή άλλων χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση(π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).
Η συγκεκριμένη μέθοδος εξετάζεται πειραματικά ως εναλλακτική/συμπληρωματική των συνήθων βιομετρικών πρακτικών δηλαδή δακτυλοσκόπησης, ιριδοσκόπησης ή γεωμετρίας προσώπου, με στόχο την αποδοτικότερη και ακριβέστερη εξαγωγή και χρήση βιομετρικών δεδομένων κατά την χρήση τους ιδίως σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας.
Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.
Το συγκεκριμένο έργο με την επωνυμία «ΒΙΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» θα εκτελέσει το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) σε συνεργασία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ενώ στα δυο πιλοτικά προγράμματα θα συμμετέχουν υπάλληλοι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Μας φακελώνουν δηλαδή όπως αντιλαμβάνεστε κανονικά!!! Όλα τα προσωπικά μας δεδομένα στο “πιάτο”… Θα βλέπουν μέχρι και πότε πάμε στην τουαλέτα.
Μάλλον η εν λόγω κάρτα θα ενσωματωθεί και με την κάρτα υγείας. Μέχρι και αν έχουμε υψηλή χοληστερίνη θα γνωρίζουν!
Ήρθε λοιπόν η ώρα του  φακελώματος που φωνάζαμε εδώ και καιρό!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails