Monday, March 31, 2014

"Το Ποτάμι" και οι δημοσκοπήσεις: Η ύστατη προσπάθεια επιβίωσης του συστήματος


To σύστημα που κυβερνά σήμερα κάνει μία ύστατη προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία και να παραδώσει ότι έχει απομείνει από τη χώρα στους δανειστές, αναδεικνύοντας σε… ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού ανύπαρκτες πρωτοβουλίες όπως «Το Ποτάμι», πριμοδοτώντας το με στημένες δημοσκοπήσεις που του δίνουν έως και 15%.

Σε ποιους; Σε ένα δήθεν πολιτικό κόμμα το οποίο δεν έχει καν θέσεις. Εδώ και εβδομάδες τώρα ούτε μία πολιτική θέση δεν έχει εκφραστεί. Καλή ή κακή. Το μόνο που διαφαίνεται είναι πώς «Το Ποτάμι» είναι μία gay-friendly κίνηση του συστήματος, υποστηριζόμενη από τα συστημικά media.  
Του πολιτικού συστήματος που εκπροσωπεί το οικονομικό-επιχειρηματικό σύστημα το οποίο πραγματικά κυβέρνα τη χώρα εξαθλιώνοντας τους Έλληνες για να κερδοσκοπεί στις πλάτες τους.
Ενός συστήματος που απέτυχε αρχικά με τους «58» και στη συνέχεια με την «Ελιά» να ενώσει τη διαλυμένη κεντροαριστερά και να στείλει τους ψηφοφόρους που πρόσκεινται σε αυτή να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.
Στόχος με «Το Ποτάμι» είναι το ψαλίδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μία μεγάλη διαφορά στις Ευρωεκλογές με τη ΝΔ (το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει) θα σήμαινε εθνικές εκλογές και πολιτικές ανατροπές. Κάτι που δεν συμφέρει καθ’ όλου το κατεστημένο.
Γίνεται τεράστια προσπάθεια αφενός από τη μία να φανεί η… ανάπτυξη και η επιτυχία της κυβέρνησης με το πρωτογενές πλεόνασμα (ποιο πρωτογενές πλεόνασμα όταν οι οφειλές του κράτους είναι δεκάδες δις ευρώ) και αφετέρου από στημένες δημοσκοπήσεις που θέλουν τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ να είναι στα ίδια ποσοστά και να αναδεικνύεται ως Τρίτη δύναμη «Το Ποτάμι».
Δεν κατεβαίνει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές όχι γιατί δεν θα μπορούσε να βρει υποψήφιους για Περιφερειάρχες ή Δημάρχους, αλλά για να μην χαλάσει τη «σούπα» της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στο δεύτερο γύρο λαμβάνοντας θέση υπέρ κάποιας υποψηφιότητας «προδώσει» τις σκοπιμότητες τους. Έτσι, αυτοί που το έστησαν και το «φουσκώνουν» «Το Ποτάμι» έχουν καθαρή στόχευση στις Ευρωεκλογές.
Είναι πρωτοφανές ένα κόμμα να λαμβάνει άμα της ανακήρυξης τους ποσοστά εισόδου στη Βουλή και μέσα σε λίγες εβδομάδες να συγκεντρώνει διψήφια ποσοστά. Πρόκειται για μία «εικονική πραγματικότητα» την οποία προβάλουν τα συστημικά ΜΜΕ.
Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο «Έθνος της Κυριακής» και έδωσε 15% στο «Ποτάμι» έγινε για λογαριασμό του πρώην εργοδότη του Σταύρου Θεοδωράκη. Όπως άλλωστε και οι περισσότερες.
«Το Ποτάμι» παίρνει στις δημοσκοπήσεις 13% και 15% όταν στις συγκεντρώσεις που κάνει ο επικεφαλής του δεν πηγαίνουν παρά μόνο 15 άνθρωποι και αυτοί για να εκτονωθούν, παρά για να επιδοκιμάσουν την πρωτοβουλία, αφού δεν ακούν καμία πολιτική θέση.
Μέχρι τώρα, αυτό που χαρακτηρίζει το κόμμα είναι η πρωτοφανής δήλωση του μέλους του, του συγγραφέα Ν. Δήμου, ο οποίος αμφισβήτησε την επανάσταση του 1821 και μας είπε πώς τελικώς απέτυχε και «ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στις Μεγάλες Δυνάμεις».
 
Ότι όμως και να κάνει το σύστημα οι εκλογές είναι κοντά και το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό κατά της πολιτικής που ασκείται τα τελευταία χρόνια.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails