Tuesday, March 18, 2014

Τώρα :Το Ισραήλ παίρνει έκτακτα μέτρα για επίθεση από αέρα με το εξαφανισμένο boeing – Στρατιωτικά ραντάρ της Ταϊλάνδης βρήκαν ίχνη του αεροσκάφους

RANDAR

Συνεχίζεται το θρίλερ με το εξαφανισμένο Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, καθώς πλέον υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το αεροσκάφος δεν συνετρίβη αλλά προσγειώθηκε.

Την Τρίτη η υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ Διεθνής Οργάνωση για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών με έδρα τη Βιέννη απέκλεισε τα ενδεχόμενα συντριβής του αεροσκάφους είτε στη θάλασσα είτε στην ξηρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Η εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ είπε ότι η οργάνωση έχει αναπτύξει τέσσερις τεχνολογίες καταγραφής υπερηχητικών κυμάτων που μπορούν να εντοπίσουν τυχόν εκρήξεις από παράνομες πυρηνικές δοκιμές ή και σεισμούς.

Οι αισθητήρες του συστήματος είναι ικανοί να καταγράψουν ακόμη και μικρότερης έντασης γεγονότα όπως η πρόσκρουση ενός αεροσκάφους του μεγέθους ενός Boeing 777 στο έδαφος ή στη θάλασσα κάτι που στην προκειμένη δεν συνέβη.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Ταϊλάνδης ότι τα στρατιωτικά ραντάρ της εντόπισαν ένα αεροσκάφος που πιθανόν να είναι το αγνοούμενο Boeing αλλά δεν μοιράστηκαν την πληροφορία με τη Μαλαισία, επειδή δεν της ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας είπε ότι λίγα λεπτά μετά την υποτιθέμενη διακοπή των τηλεπικοινωνιών από το Boeing, τα ραντάρ «είδαν» ένα αεροσκάφος να στρέφεται προς τον κόλπο της Μάλακας.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο, εδώ και 11 μέρες δεν είχαν ενημερώσει τις αρχές της Μαλαισίας, απάντησε ότι η αρχική αίτηση της Μαλαισίας για βοήθεια «δεν ήταν σαφής».

Δικαιολογήθηκε ότι το άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφος δεν μπήκε στον εναέριο χώρο της Ταϊλάνδης: «Δεν δώσαμε σημασία στο γεγονός».

Γιατί δεν το είδαν άλλα ραντάρ;

Αναλυτές που μίλησαν στο CNN υποστηρίζουν ότι υπάρχουν «τυφλά σημεία» και είναι δυνατόν να πετάξει ένα αεροσκάφος σε χαμηλότερο ύψος ώστε να μην εντοπιστεί.

Σύμβουλος ασφαλείας και πρώην ειδικός πράκτορας του FBI πάντως εξηγεί ότι θα μπορούσε ένας έμπειρος πιλότος να πετάξει μέσα από τα βουνά και να αποφύγει όλες τις γνωστές θέσεις των ραντάρ, εντοπίζοντας τα «τυφλά σημεία», όπως είχαν κάνει και οι Αμερικανοί όταν μετέβησαν στο Πακιστάν όπου και σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Αυτή την εκδοχή υιοθέτησε και η μαλαισιανή εφημερίδα New Straits Times, η οποία -επικαλούμενη ανώνυμες πηγές- έγραψε ότι το Βoeing πετούσε πολύ χαμηλά, στα 5.000 πόδια ή και λιγότερο, αξιοποιώντας τα βουνά για «κάλυψη».

Το ρεπορτάζ δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα 5.000 πόδια δεν είναι βέβαιο ότι σου εξασφαλίζουν «κάλυψη».

Την ίδια ώρα το Ισραήλ ανακοινώνει έκτακτα μέτρα για τυχόν επίθεση από αέρα από το εξαφανισμένο αεροσκάφος

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails