Tuesday, April 25, 2017

Γαλλία: 14 τραυματίες όταν Αφρικανοί μετανάστες όρμησαν σε δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν



Ένα πλήθος περίπου 200 παράνομων μεταναστών από την Αφρική όρμησαν μέσα στο δημαρχείο του Alfortville στη Γαλλία το πρωί της Τρίτης προχθές, ζητώντας από την κυβέρνηση να χαλαρώσει τα κριτήρια για τη νομιμοποίηση και να τους δώσει έγγραφα παραμονής.
Οι παράνομοι μετανάστες κατέλαβαν το δημαρχείο για περίπου μία ώρα, φοβίζοντας τους πολίτες στο κτίριο, καθώς και το προσωπικό που έπρεπε να υποχωρήσει στα γραφεία του.
Οι μετανάστες, οι οποίοι εργάζονται στη διεθνή αγορά Rungis International, την μεγαλύτερη αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στον κόσμο, άρχισαν να συσσωρεύονται στο δημαρχείο στις 8.30 π.μ., αλλά το προσωπικό δεν διαπίστωσε την άφιξή τους μέχρι που ήταν “πολύ αργά”, σύμφωνα με την Le Parisien.

Όταν αξιωματικοί έφτασαν για να διαλύσουν τη διαμαρτυρία και να εκκενώσουν το δημαρχείο, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα καθώς μια ομάδα περίπου σαράντα παράνομων μεταναστών εμπόδιζαν την πρόσβαση στο κτίριο. Η Le Parisien αναφέρει ότι μετά από συγκρούσεις, 14 άτομα έλαβαν ιατρική περίθαλψη με τρεις νοσηλευόμενους.

“Αυτή η παράνομη κατοχή εμπόδισε τους κατοίκους του Alfortville να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες καθ ‘όλη τη διάρκεια του πρωινού και προκάλεσε ανησυχία μεταξύ του προσωπικού του δημαρχείου και των οικογενειών που ήταν ήδη παρούσες στο κτίριο”, είπε σε δήλωσή του ο δήμαρχος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Luc Carvounas.
“Αν και το προσωπικό δέχτηκε τους άνδρες και άκουσαν τα αιτήματά τους, τα μέλη της συλλογικής ομάδας δεν ήθελαν να ξεκινήσουν διάλογο, αντ ‘αυτού ικανοποιώντας τον εαυτό τους με την καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής”.
Προτείνοντας ότι η διαμαρτυρία συνδέεται με την άκρα αριστερά, ο δήμαρχος καταδίκασε τη δράση ως «εκμετάλλευση της ανθρώπινης δυστυχίας για πολιτικούς σκοπούς».
Ο Carvounas ισχυρίστηκε ότι είναι παράλογο οι ακροαριστερές ομάδες να στοχεύουν το δημαρχείο του, “επειδή, τον Οκτώβριο του 2015, το Alfortville ήταν μία από τις πρώτες κοινότητες στη Γαλλία που δήλωσε ότι είναι υπέρ της υποδοχής μεταναστών”.
Πηγή:
http://www.breitbart.com/london/2017/04/19/france-illegal-migrants-storm-town-hall/

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails