Tuesday, April 4, 2017

Απάτη το Πανεπιστήμιο του Σόρος! Τι καταγγέλλει η Ουγγρική κυβέρνηση

Απάτη το Πανεπιστήμιο του Σόρος! Τι καταγγέλλει η Ουγγρική κυβέρνηση
crashonline.gr
Σφοδρή σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ της ουγγρικής κυβέρνησης και του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος ενώ στο θέμα παρενέβη και η Ουάσιγκτον. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban κατηγόρησε τον Σόρος, πως το πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη (CEU) το οποίο ίδρυσε ο μεγαλοεπενδυτής, απονέμει διπλώματα – απάτη και παραβιάζει την ουγγρική νομοθεσία.
Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Orban σημείωσε ότι πλέον η τύχη του πανεπιστημιακού ιδρύματος θα κριθεί σε συνομιλίες μεταξύ Ουγγαρίας -ΗΠΑ.

Παρεμβαίνοντας το στην υπόθεση χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο «κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα» που προώθησε την ακαδημαϊκή αριστεία και την κριτική σκέψη.
«Καλούμε την κυβέρνηση της Ουγγαρίας να αποφύγει τη λήψη κάθε νομοθετικής πράξης που θα έθετε σε κίνδυνο τις εργασίες ή την ανεξαρτησία του CEU», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Mark Toner. Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο, Orban, υποστήριξε ότι το CEU παραβιάζει τους κανόνες σχετικά με την απονομή διπλωμάτων που αναγνωρίζονται τόσο στην Ουγγαρία όσο και στις ΗΠΑ και πως λειτουργεί αποκλειστικά στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης και δεν έχει καμία πανεπιστημιούπολη στις ΗΠΑ.
«Η Ουγγαρία είναι μια κυρίαρχη χώρα, υποστηρίζει τη γνώση σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά δεν ανέχεται την εξαπάτηση,» ισχυρίστηκε ο Orban. «Κανένας δισεκατομμυριούχος δεν μπορεί να σταθεί πάνω από το νόμο, ως εκ τούτου και αυτό το πανεπιστήμιο πρέπει να υπακούσει στο νόμο», πρόσθεσε αναφερόμενος στον ουγγρικής καταγωγής επενδυτή. Σε ανακοίνωσή του το CEU αναφέρει πως λειτουργεί νόμιμα και πιστοποιήθηκε τόσο από τις αρμόδιες αρχές της Ουγγαρίας, όσο και των ΗΠΑ. «Το CEU απορρίπτει εντελώς τους ψευδείς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας ότι το Πανεπιστήμιο είναι απάτη» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails