Friday, April 7, 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φορτηγό αυτοκτονίας με ισλαμιστή οδηγό «θέρισε» ανθρώπους στη Στοκχόλμη! - Τουλάχιστον 3 νεκροί (φωτό & βίντεο)

της Μαρίνας Νικολάκη
 
Πρόσφατες μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια και το Βερολίνο ξυπνούν στην Ευρώπη, κάθώς φορτηγό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδας)
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση υπάρχουν ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους πέντε ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, όπως αναφέρουν τα δημόσια ΜΜΕ της χώρας, ενω και η σουηδική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα θύματα της επίθεσης είναι τρία, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες.
 
«Ένα όχημα τραυμάτισε ανθρώπους στο Ντοτνινγκάταν», ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τουβέ Χεγκ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ενώ πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές αναφέρουν ότι ύποπτος για την επίθεση έχει συλληφθεί...
 
Σε μία σύλληψη έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία της Στοκχόλμης, μετά το περιστατικό με φορτηγό το οποίο παρέσυρε πεζούς και κατέληξε σε κατάστημα κεντρικού εμπορικού δρόμου της σουηδικής πρωτεύουσας.
 
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης, όπως τουλάχιστον τη χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός της χώρας, στη Στοκχόλμη έχει εξαπολύσει η σουηδική αστυνομία.
 
Όπως μεταδίδει η Aftonbladet, πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της σουηδικής πρωτεύουσας και αναζητούν τον εν λόγω άνδρα.
Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπο του με full face, κατέβηκε άμεσα από το φορτηγό μόλις αυτό προσέκρουσε στη βιτρίνα του εμπορικού κέντρου και έφυγε τρέχοντας.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Expressen, το φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος στη Στοκχόλμη, εκλάπη το πρωί μπροστά από γνωστό εστιατόριο της σουηδικής πρωτεύουσας.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η κλοπή είχε δηλωθεί στην αστυνομία. 
 
Φωτογραφία συλληφθέντα για την επίθεση στη Στοκχόλμη
 
 
προηγούμενη ενημέρωση:
 
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές στη Στοκχόλμη. Ένα φορτηγό με οδηγό άτομο μουσουλμανικού θρησκεύματος έπεσε πάνω σε ανθρώπους, σε δρόμο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
 
Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Σουηδίας, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί στη Στοκχόλμη.
 
Πληροφορίες επισημαίνουν ότι το φορτηγό είχε πιάσει φωτιά προτού πέσει πάνω στους ανθρώπους και στη συνέχεια στην πρόσοψη ενός καταστήματος. Επίσης, υπάρχουν μαρτυρίες ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί.
 
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
 
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη και η αιτία του συμβάντος, που ωστόσο παραπέμπει σε τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες
 
Δείτε ΕΔΩ τις πρώτες στιγμές πανικού στον δρόμο με τον κόσμο να τρέχει να σωθεί και τις πρώτες βοήθειες κοντά στους τραυματίες και νεκρούς...
 
Τον πανικό που επικράτησε τη στιγμή που το φορτηγό κατευθυνόταν προς το πλήθος περιέγραψε Έλληνας κάτοικος της Στοκχόλμης με το όνομα Δημήτρης στη σουηδική εφημερίδα, «Aftonbladet».
 
«Ήμουν στο κεντρικό δρόμο, όταν είδα το φορτηγό να έρχεται από το πουθενά με μεγάλη ταχύτητα προς το πλήθος», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν μπόρεσα να δω αν υπήρχε κάποιος στην καμπίνα του οδηγού», συμπλήρωσε και σημείωσε: «Είδα τουλάχιστον δύο ανθρώπους να βρίσκονται κάτω από τις ρόδες του φορτηγού, έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα».
 
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λόφβεν σχολίασε ότι όλα υποδεικνύουν πως πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».
 
Οι εικόνες που μεταδίδουν οι σουηδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν ένα φορτηγό που εν μέρει έχει μπει μέσα στο πλαϊνό μέρος του πολυκαταστήματος Ahlens. Ανθρώπινες σοροί βρίσκονται πιο δίπλα καλυμμένες με κουβέρτες.
 
Η επίθεση δημιούργησε προβλήματα στις μετακινήσεις με το μετρό, αφού έγινε πάνω από τον σταθμό T-Centralen, από τον οποίο περνούν όλες οι γραμμές της Στοκχόλμης.
 
Δείτε τη φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο:
 
ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails