Saturday, April 1, 2017

Μια “δικιά τους” αποκαλύπτει το μεγάλο φαγοπότι των ΜΚΟ με τους λαθρομετανάστες

Μια “δικιά τους” αποκαλύπτει το μεγάλο φαγοπότι των ΜΚΟ με τους λαθρομετανάστες
Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον ρόλο των ΜΚΟ (του μπάρμπα-Σόρος…) στην Ελλάδα και το μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί με πρόσχημα την «αλληλεγγύη» στα «προσφυγάκια», έκανε μια «δικιά τους», η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (το 2015), Αγλαΐα Κυρίτση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Μυτιλήνη.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που έδωσε:

«Στη Λέσβο δραστηριοποιούνται 8 ΜΚΟ με (κρατηθείτε) 705 εργαζόμενους, στη Χίο δραστηριοποιούνται 7 ΜΚΟ με 194 εργαζόμενους, στη Σάμο δραστηριοποιούνται 2 ΜΚΟ με 51 εργαζόμενους».
Και μιλάμε επαναλαμβάνω μόνο για εργαζόμενους σε ΜΚΟ. Δεν υπολογίζουμε τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Ασύλου ή τους 8μηνίτες εργαζόμενους, μέσω των δήμων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ…».
Ας δούμε τώρα και πόσα έφαγαν οι ΜΚΟ, για να επιδείξουν «αλληλεγγύη» – σύμφωνα πάντα με την Κυρίτση:
«Μόλις χτες ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης, είπε ότι «έχουν διατεθεί γύρω στα 300-350 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα και υπάρχουν ακόμη γύρω στα 512 εκατ. ευρώ αδιάθετα, που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα, ως τοπικές αρχές, να συνεργαστείτε με τις κυβερνητικές υπηρεσίες για να μπορέσετε να απορροφήσετε αυτά τα λεφτά, για να εξυπηρετηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι στην Ελλάδα».
Και τι άλλο είπε ο κ. Στυλιανίδης; Ότι άλλα 200 εκατ. ευρώ θα διατεθούν φέτος στην Ελλάδα ως ανθρωπιστική βοήθεια, μέσω των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων. Οι ΜΚΟ που λέγαμε.
Κι επειδή του τέθηκε ζήτημα ΜΚΟ, τι άλλο αποκαλυπτικό είπε; Ότι «τα χρήματα της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ, λόγω του Πλαισίου Αρχών Ανθρωπιστικής Βοήθειας, δεν μπορούν να διατεθούν μέσω κρατικών καναλιών.
Διατίθενται μέσω των εταίρων μας, των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων», ανέφερε και εξήγησε: «Συνεργαζόμαστε κάτω από πολύ αυστηρούς όρους διαφάνειας και λογοδοσίας, με πολύ λίγους, όχι όπως λέγεται στην Ελλάδα με πολλές ΜΚΟ, που πολλές απ’ αυτές δεν ξέρει κανείς από πού έρχονται. Έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 200 εκατ. για τον προηγούμενο χρόνο, θα διατεθούν άλλα 200 εκατ. φέτος».
Δηλαδή 400 εκατ. το 2016 και 2017 σε ΜΚΟ. 
Αν υπολογίσουμε όσα κατά καιρούς λέει ο κ. Αβραμόπουλος, ξεπερνάμε το 1 δισ. από την αρχή της κρίσης. Πού πάνε όλα αυτά τα λεφτά σας απασχολεί; Σας ενοχλεί; Το ότι αλωνίζουν οι ΜΚΟ, ότι το κράτος απουσιάζει, ότι στήνονται νέες μπίζνες πάνω στους Πρόσφυγες, τα νησιά και τη χώρα το αναδείξατε;».
Εθνικισμός

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails