Wednesday, April 5, 2017

ΕΞΩ Ο ΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ...ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με οριακή πλειοψηφία 3-2 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Έτσι, μετά από 5 χρόνια και 5 αιτήσεις αποφυλάκισης ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους.
 
Υπάρχει όμως ένας όρος: Να πληρώσει ως εγγύηση 200.000 ευρώ ένα ποσό που φέρεται να μην το έχει αλλά...
 
Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν για την αποφυλάκιση του κ.Τσοχατζόπουλου είναι: 
  • καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ,
  • απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,
  • παράδοση διαβατηρίου και ταυτότητας,
  • απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων,
  • μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση
  • υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.
Οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι η απόφαση καθίσταται ανεφάρμοστη, αφού τόσα χρήματα δεν υπάρχουν. «Αν επιστρέψει στη φυλακή και αν μέχρι να βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο, δεν είναι τεράστια ευθύνη για όλους;», είπε ο συνήγορός του Γιάννης Παγορόπουλος. Η υπεράσπιση του Ακη Τσοχατζόπουλου ζήτησε άμεσα τη μείωση της εγγυοδοσίας, με τον εισαγγελέα και το δικαστήριο να απορρίπτουν το αίτημα. 
Νωρίτερα, η εισαγγελεας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς ορους.
 
Η εισαγγελική λειτουργός θεμελίωσε την πρόταση της επισημαίνοντας πως σε περίπτωση περαιτέρω παραμονής του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές, προκύπτουν ενδείξεις πως η βλάβη που θα υποστεί θα ειναι υπέρμετρη.
 
Όπως υποστήριξε η εισαγγελέας ,"ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία ειναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει".
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως η εισαγγελέας τόνισε πως τα μέχρι σήμερα προβλήματα υγείας του Άκη Τσοχατζόπουλου (καρδιά, πόδια) αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά αν και ειναι κρατούμενος. "Δεν θα αντιμετωπιζόταν καλύτερα αν ηταν ελεύθερος" τόνισε.
 
Με την εισήγηση της συμφώνησε και ο αναπληρωτής εισαγγελεας Σταμάτης Δασκαλόπουλος ο οποιος επισήμανε οτι συντρέχουν οι λόγοι για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails