Saturday, February 7, 2009

Απαγορεύουν και τα καλλιστεία στο Ισραήλ

Τα καλλιστεία διχάζουν τους Εβραϊκούς οικισμούς

ΤΑ ΝΕΑ / THE TIMES / Του IAN MACKINNON


Τα καλλιστεία είναι για την ανάδειξη της Μις Σαμάρεια. Και οι διοργανωτές τους επιμένουν να τα πραγματοποιήσουν, παρά τις εχθρικές αντιδράσεις.
Είκοσι νεαρές γυναίκες από τους Εβραϊκούς οικισμούς διαγωνίζονται σήμερα στην πασαρέλα φορώντας μόνο μπικίνι και ακτινοβόλα χαμόγελα. Αυτό δεν αρέσει σε όλους. Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι των οικισμών έσκισαν διαφημιστικές αφίσες και απείλησαν τον οργανωτή των καλλιστείων. Ο Αβνερ Όστερ κατηγορείται ότι προσέβαλε την αξιοπρέπεια των θυγατέρων του Ισραήλ ενθαρρύνοντας την επίδειξη γυμνής σάρκας σ' έναν τόπο όπου οι θεοφοβούμενοι πρωτοπόροι έποικοι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να προωθήσουν το σιωνιστικό όνειρο.



Μια από τις φιναλίστ
των καλλιστείων «Μις Σαμάρεια»
φωτογραφημένη από τον Άβνερ Όστερ.







Αλλά ο Όστερ, ιδιοκτήτης ενός φωτογραφείου στο Αριελ, το μεγαλύτερο Εβραϊκό οικισμό στη Σαμάρεια, όπως αποκαλούν μερικοί Ισραηλινοί το βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης του Ιορδάνη, ήθελε απλώς να προσφέρει λίγη διασκέδαση σε μια πόλη που τη χρειάζεται. Από τους οικισμούς όλης της περιοχής έφθασαν υποψηφιότητες από 72 επίδοξα μοντέλα, τα οποία θέλησαν να κερδίσουν ένα διετές συμβόλαιο με κορυφαίο πρακτορείο του Τελ Αβίβ. Με τη συμμετοχή τους και μόνο, τα κορίτσια, ηλικίας έως 20 ετών, κέρδιζαν το δικαίωμα σε μιά φωτογράφηση που ίσως μια μέρα τους επιτρέψει να ακολουθήσουν καριέρα μοντέλου.
Έσκισαν τις αφίσες. Αλλά η διαφήμιση των καλλιστείων δεν πήγε καλά. Οι αφίσες με τα πρόσωπα των 20 φιναλίστ σκίστηκαν. Ένας Ορθόδοξος έποικος μπήκε έξαλλος στο κατάστημα του Όστερ και προσπάθησε να τον φοβίσει. «Αυτός ο θρησκευόμενος Εβραίος μου είπε ότι εγώ ήμουν η αιτία που σκοτώνονται Ισραηλινοί στρατιώτες» λέει ο φωτογράφος. «Πίστευε ότι, επειδή δεν προστατεύω τη σεμνότητα των Ισραηλινών κοριτσιών, αμαρτάνω και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πεθαίνουν στρατιώτες». Αλλά ο Όστερ είναι αποφασισμένος. «Οι φωτογραφίες δείχνουν απλώς πρόσωπα και μόνο στα καλλιστεία θα εμφανιστούν τα κορίτσια με μαγιό», τονίζει. Η Όλα Παστόνοφ, Ρωσοεβραία μετανάστρια στο Άριελ και μεταξύ των φιναλίστ, δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το θέμα. «Δεν πιστεύω πώς αυτό που κάνουμε είναι προσβλητικό», τονίζει η 19χρονη. «Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δουλειά των θρησκευόμενων εποίκων να μας λένε τί να κάνουμε». The Times, 2004

Σελίδα 57 απο το βιβλίο «Οι Εβραίοι όλη η αλήθεια».





2 comments:

Anonymous said...

Σίγουρα υπερβολικό αυτό που είπε, αλλά γιατί είναι κακό που κάποιος δεν θέλει να γεμίσει η χώρα του με Τζούλιες;; Διασκέδαση θεωρείται το να κάνουν πασαρέλα ημίγυμνα κορίτσια από 14 ή 16 έως 20 ετών; Μακάρι ν' απαγόρευαν κι εδώ αυτήν την κρεατομηχανή των καλλιστείων .

Anonymous said...

Με απειλές κι εκφοβισμούς δεν προστατεύεται η σεμνότητα νομίζω. Κι ούτε πεθαίνουν οι στρατιώτες για την κάθε μια κοπελίτσα με μπικίνι.

Η "κρεατομηχανή" όπως την αποκαλεί ο φίλος παραπάνω μπορεί να εκπέσει αν δεν υπάρχουν υποψήφιες που να νομίζουν ότι θα κερδίσουν κάτι.
Όσο υπάρχει αυτό το σκεπτικό θα βρουν άλλους τρόπους να το κάνουν.

Κι Τζούλια δεν είναι παρά ένα θυμωμένο κορίτσι που το έσπρωχναν με μανία οι γονείς της και τώρα τους εκδικείται κάνοντας κακό στον εαυτό της.

Αν αυτό που έκανε ο ραββίνος το έκανε ένας παππάς στην Ελλάδα, να μπει στο μαγαζί κάποιου και να απειλήσει την ζωή του, λέγοντας αυτές τις ασυναρτησίες, (ότι παθαίνουν οι στρατιώτες για το βρακί της κάθε κοπελίτσας)* θα σηκωνόταν το σύμπαν εναντίον του.
Στο Ισραήλ οι κύριοι αυτοί την έχουν τη βία ψωμοτύρι.

ΥΓ
* Κι στρατιώτες καλλίτερα να πεθάνουν για το βρακί της νεαράς, στην τελική, παρά για το δικό του σώβρακο...
Αν πεθαιναν ακολουθώντας αυτά που λέει αυτός δεν θα είχε πρόβλημα έτσι;
Αντε... και στης γιουροβίζιον με το καλό... και μετά λέμε για τους αγιατολλάχ... πόσο μοιάζουν!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails