Wednesday, February 24, 2010

Η Τραπεζική Χούντα απομυζά τον Λαό και το Έθνος - 579 δισ. ευρώ ο πλούτος των τραπεζών!!!

Νάτα τα λεφτά! Πάρτε τα!

Είναι αδιανόητο, είναι ασύλληπτο, είναι εξωφρενικό το πόσα (μα πόσα!) πολλά λεφτά υπάρχουν!
Είναι τα ίδια τους τα στοιχεία που το ομολογούν.
Κι είναι αυτοί, οι κλέφτες, οι λωποδύτες, οι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι, με μια λέξη οι στυγνοί εκμεταλλευτές, που διά των πολιτικών τους εκπροσώπων, από το πρωί μέχρι το βράδυ, επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση λοβοτομής του ελληνικού λαού,που καλείται να φάει το παραμύθι ότι «δεν υπάρχει σάλιο» και ότι η «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας» περνάει μέσα από τον πλήρη εξανδραποδισμό του εργάτη, του άνεργου, του βιοπαλαιστή!
Ιδού, λοιπόν, «πού πήγαν τα λεφτά», εκείνα τα λεφτά που τα... έψαχνε ο Παπανδρέου προεκλογικά.
Ιδού πώς, μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα ξαφρίσανε από τον ελληνικό λαό και τώρα στήνουν εξεταστική, για να προσθέσουν δίπλα στην οικονομική ρεμούλα και την απάτη του πολιτικού συμψηφισμού(!)
Ιδού σε ποιων τα θησαυροφυλάκια βρίσκεται ο ιδρώτας των εργαζομένων.
Να για ποιους κηφήνες και σφετεριστές καλείται ο ελληνικός λαός, μετά τους κόπους του, να «καταθέσει» ακόμα και το αίμα του!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το Ενεργητικό του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα ανερχόταν στα τέλη του 2000 στα 233 δισ. ευρώ.
Προσέξτε:
Μετά από μια θητεία του ΠΑΣΟΚ κι άλλη μία της ΝΔ, στα τέλη του 2009, το σύνολο του Ενεργητικού του τραπεζικού τομέα,
δηλαδή ο συνολικός πλούτος που έχουν ενθυλακώσει οι Τράπεζες, υπερδιπλασιάστηκε και εκτοξεύτηκε στο αστρονομικό ποσό των 579 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Δηλαδή:

Οση ακριβώς είναι η εκτίναξη του δημόσιου χρέους, κοντά στα 300 δισ. δηλαδή,
τόση (και λίγο παραπάνω!) είναι η αύξηση του αμύθητου πλούτου που ομολογούν ότι απέσπασαν οι τράπεζες μέσα στην αντίστοιχη δεκαετία!

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του Σεπτέμβρη του 2009,
από αυτά τα 579 δισ., τα 400 (!) έχουν καταληστευθεί (σ.σ.: «νόμιμα και ηθικά») από επτά μόνο τράπεζες, τις Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, ΑΤΕ, Εμπορική, Marfin!

Τα 579 δισεκατομμύρια ευρώ που συνθέτουν την καταγεγραμμένη λεηλασία του τόπου από τους συνομιλητές των κ.κ. Παπανδρέου - Σαμαρά, συνιστούν αύξηση της περιουσίας των τραπεζών κατά 148% έναντι του 2000 και κατά 110% έναντι του 2004, όταν το Ενεργητικό των τραπεζών αποτιμήθηκε στα 275 δισ. ευρώ.
Με άλλα λόγια, τα λεφτά που «βούτηξε» πριν και μετά την κρίση η χρηματιστική ολιγαρχία (δηλαδή, η σύμφυση τραπεζικού και βιομηχανικού κεφαλαίου που συνθέτουν το χρηματιστικό κεφάλαιο) ανέρχονται στα 346 δισ. ευρώ (!) από το 2000 και στα 304 δισ. ευρώ από το 2004!

Γιατί, επομένως, «ψάχνουν» να βρουν, τάχα, πώς προέκυψε το δημόσιο χρέος;
Γιατί ιδρώνουν οι «Σέρλοκ Χολμς» να εντοπίσουν ποιοι «έφαγαν» τα λεφτά;
Νάτο, εδώ μπροστά τους είναι που ορθώνεται «ολοζώντανο» και «ακέραιο» το δημόσιο χρέος της Ελλάδας!


Το δημόσιο χρέος, που πάνε να το φορτώσουν στο μισθωτό των 1.000 ευρώ,
δεν είναι παρά τα λύτρα μιας πολιτικής ομηρίας που υπέστη ο ελληνικός λαός,
λύτρα τα οποία μετατράπηκαν σε ιδιωτικό πλούτο για μια «παρέα» χρυσοκάνθαρων με ξεχειλισμένα σεντούκια και παραγεμισμένες θυρίδες!

Το δημόσιο χρέος, για το οποίο ο εργαζόμενος «πρέπει» μετά τον 13ο και τον 14ο να «αποχαιρετίσει» και τον 12ο ακόμα και τον 11ο μισθό του, είναι ο επιπλέον πακτωλός των κοντά 350 δισ. (από το 2000) και των 300 δισ. (από το 2004) που απομύζησαν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εργολάβοι, οι εφοπλιστές, όλοι όσοι συνθέτουν την κάστα των μεγαλομετόχων.

Να ποιοι τα «έφαγαν»! Είναι οι ίδιοι στους οποίους έδωσαν και 28 δισ. από πάνω λόγω... κρίσης!
Να ποιοι τα κατέχουν! Εχουν ονοματεπώνυμα, έχουν διευθύνσεις!
Να από ποιους να πάνε να τα ζητήσουν!

Να πού βρίσκονται όσα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, να ποιοι καρπώθηκαν τον πλούτο που γέννησε η δουλειά του λαού.

Και να ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν, αλλά που ο «σοσιαλιστής» κ. Παπανδρέου δεν τους ζητάει πεντάρα...
Θα το επαναλάβουμε:

Το επιπλέον ποσό των 350 δισ. ευρώ που «άρμεξε» μια κάστα πλουτοκρατών - μιλάμε για τον πλούτο μόλις μιας ντουζίνας τραπεζών που ξεπερνά ολόκληρο το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας (!) - ισούται επί το 10πλάσιο με το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού και ξεπερνάει το σύνολο του δημοσίου χρέους της χώρας!

Φυσικά, τα λεφτά αυτά υπάρχουν. Ούτε εξανεμίστηκαν, ούτε εξαερώθηκαν.
Τα έχουν εκείνοι στους οποίους κάνουν πλάτες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ.
Αλλά δεν τους ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό! Σε αυτόν ανήκει και η απόφαση: Να τα πάρει πίσω! Να μην τους επιτρέψει να του κλέψουν ούτε ένα ευρώ πλέον! Να οργανωθεί, να αντισταθεί, να τους ανατρέψει και να βάλει τέλος σε αυτήν τη ληστεία!
Είναι ο μόνος τρόπος. Είναι η μόνη λύση

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

Αναδημοσίευση απο http://deltio11.blogspot.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails