Friday, February 12, 2010

Αντισυνταγματική η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε.

Έχει αναστείλει το Σύνταγμα η Κυβέρνηση;

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποθέταμε, ότι δηλαδή έχουμε απολέσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την οικονομική μας επιβίωση και τη λήψη μέτρων για τη σωτηρία μας από τη χρεοκοπία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «συνεργασία» με το ΔΝΤ, λες και είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ποιος θα μας στηρίξει και με ποιους όρους.

Εδώ όμως τίθεται και ένα άλλο ζήτημα: Το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος προβλέπει ότι «για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».

Αυτό σημαίνει ότι τέτοιου είδους συμφωνίες, όπως η «συνεργασία» με το ΔΝΤ αλλά και με τον γαλλογερμανικό άξονα, για οικονομική στήριξη πρέπει να «περάσουν» από τη Βουλή και να κυρωθούν με την αυξημένη πλειοψηφία που προαναφέρθηκε, στο μέτρο που συνεπάγονται υπαγόρευση μέτρων και πολιτικών στα αρμόδια εθνικά όργανα και ιδίως στο Υπουργείο Οικονομικών. Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν εφάρμοσε το Σύνταγμα, ενημερώνοντας τη Βουλή, αλλά κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το τι όρους περιλαμβάνουν οι συμφωνίες στήριξης που έχει ήδη συνομολογήσει, ασκώντας ένα είδος μυστικής οικονομικής διπλωματίας άνευ προηγουμένου!

Πρέπει τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, με προεξάρχουσα τη νέα Δημοκρατία, να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την ενδελεχή ενημέρωση για τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί και την κύρωση των συμφωνιών αυτών για να ξέρουμε όλοι με τι όρους έχουμε δεσμευθεί και για πόσες γενεές. Το ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανασταλεί το Σύνταγμα!

Α.Ι.Κ.

http://www.antinews.gr/?p=34204

Αναδημοσίευση απο http://newworldorder-wakeup.blogspot.com2 comments:

Γιώργος said...

Πότε θα αντιδράσουμε; Πότε θα τους πλακώσουμε στις κλωτσιές; Τι περιμένουμε; Μας τα παρουσιάζουν όλα φυσιολογικά, και θέλουν να πιστέψουμε ότι για το χάλι της χώρας φταίμε αποκλειστικά εμείς. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. !!!! Φρένο στην αλητεία τώρα. Όχι άλλη ανοχή στους κοπρίτες. ΓΚ. Τρίπολις.

Anonymous said...

Επίσης λέει στην παρ.3 του άρθρου 28:
"Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας."
Επίσης το ίδιο περίπου λέει και το αρθρο 27, παρ.1

Στην συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση προβλέπεται εκχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου.
Δηλαδή, με τον ρυθμό και τους όρους που δανείζονται, πολύ σύντομα και αφού ο Τζέφρυ έχει πετάξει το μπαλάκι σε κάποιον άλλο πρόθυμο εργολάβο των σιωνιστών, θα κληθούμε να εκχωρήσουμε νησιά, ποτάμια, αρχαιολογικούς χώρους η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ζητήσουν οι δανειστές μας. Αυτοί δε έχουν το δικαίωμα να εκχωρήσουν τα χρέη μας σε όποιον επιθυμούν η να ενεργήσουν ομαδικά. Δεν υπάρχει ούτε ένας περιοριστικός όρος για τους δανειστές σε αυτήν την σύμβαση. Επίσης υπάρχει το κορυφαίο όλων: Η σύμβαση υπάγεται στο Αγγλικό δίκαιο. Δηλαδή τα Ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν αρμοδιότητα να την συζητήσουν, αλλά μόνον τα Αγγλικά. Δηλαδή δεν μπορεί να αναιρεθεί ως παράνομη η αντισυνταγματική απο την Ελληνική διακαιοσύνη.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails