Thursday, February 25, 2010

Πώς εξαφανίστηκε η «νότα» του Κίσινγκερ από το Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών


Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε σήμερα, αποδεικνύει περίτρανα πόσο δίκιο είχε ο μακαρίτης Γεώργιος Κονδύλης όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1930 ξεστόμισε την θρυλική του φράση: «Αν ήξερα πόσο ζώα είναι οι Έλληνες, θα τους διοικούσα από δεκανέας».

Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο δαιμόνιος Αμερικανοθρεμμένος δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς αναζητεί επίμονα στο Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών την περίφημη «νότα» των Αμερικανών προς την κυβέρνηση Σπύρου Μαρκεζίνη (21 Νοεμβρίου 1973) για να χρησιμοποιήσουν το έδαφος και τον εναέριο χώρο της Ελλάδος, προκειμένου να στείλουν μαζική στρατιωτική βοήθεια προς το κινδυνεύον από τους Άραβες Ισραήλ.

Στις 6 Οκτωβρίου 1973 είχε ξεσπάσει ο περίφημος πόλεμος του Γιόμ-Κιπούρ, κατά τον οποίον οι Άραβες πήραν φαλάγγι τους Εβραίους και ετοιμαζόντουσαν να καταλάβουν το Ισραήλ. Στα μέσα Οκτωβρίου έγινε ανακωχή, αλλά οι αντίπαλοι δεν τα βρήκαν. Έχοντας καταλάβει την Χερσόνησο του Σινά, οι Άραβες ετοιμαζόντουσαν στα τέλη Νοεμβρίου 1973 να ξαναρχίσουν τον πόλεμο για να μπουν στο Τελ-Αβίβ...

Άμα βρείτε εσείς «νότα», ελάτε να με φτύσετε...

Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός ξεσηκώθηκε για την σωτηρία της Μητέρας πατρίδος. Οι Αμερικανοί έστειλαν την «νότα» που προαναφέραμε στον Μαρκεζίνη εκείνος βλακωδώς αρνήθηκε για να γίνει αρεστός στους Αριστερούς και στις 25 Νοεμβρίου 1973, ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γερμανοεβραίος Χένρυ Κίσινγκερ, έβαλε τον Δημήτριο Ιωαννίδη να ανατρέψει τον πρωθυπουργό Σπύρο Μαρκεζίνη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Αυτή είναι η επικρατούσα θεωρία τα τελευταία 34 χρόνια, που επιβεβαιώνουν όλες οι πλευρές: Το καθεστώς Παπαδόπουλου έπεσε εξαιτίας του ΟΧΙ του Μαρκεζίνη προς τους Αμερικανούς και όχι εξαιτίας του «Ηρωϊκού Πολυτεχνείου» (17 Νοέμβρη 1973), όπως ψευδώς διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολείο.

Ας επανέλθουμε, όμως, στο θέμα μας: Οι μόνοι που αμφισβητούσαν μέχρι σήμερα την ύπαρξη της αμερικανικής «νότας» προς την κυβέρνηση Μαρκεζίνη ήσαν ο δικτάτωρ Ιωαννίδης και οι «κολλητοί» του.

Γι΄ αυτό έχει φαει τον κόσμο τα τελευταία 10 χρόνια ο δαιμόνιος Αλέξης Παπαχελάς να βρει το κείμενο της «νότας» στο αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών... Τους τελευταίους μήνες στο κυνήγι του κειμένου της «νότας» έχει μπει και ο πρώην υφυπουργός Τύπου της κυβερνήσεως Μαρκεζίνη κ. Σπύρος Ζουρνατζής, για τους δικούς του λόγους.

Και τι νομίζετε ότι εισέπραξαν ως απάντηση οι δύο αυτοί πεισματάρηδες κυνηγοί της αμερικανικής «νότας» από την επί πολλά χρόνια διευθύντρια του Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Φωτεινή Τομαή(Σ.Α: εβραϊκής καταγωγής), πρώην σύζυγο του τέως αρχηγού του Συνασπισμού κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου; Το υλικό του Αρχείου βρίσκεται σε διαδικασία μικροφωτογράφησης και δεν μπορούσε να βρούμε το κείμενο της «νότας» που ζητάτε!..

Παραπλήσια απάντηση είχε πάρει πριν από χρόνια από την κ. Τομαή και ο πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Σωτήρης Σοφιανόπουλος, όταν ζήτησε να μελετήσει τον φάκελο της Δίκης των Έξι. Ο φάκελος δεν υπάρχει, είναι εξαφανισμένος και αγνοούμε ποιος τον έχει πάρει!

Η συγκλονιστική μαρτυρία του σερ Βασίλη Μαρκεζίνη

Και ξαφνικά, πριν από λίγες ημέρες το μυστήριο λύθηκε: Η αμερικανική «νότα» δεν υπάρχει στο Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, διότι την βούτηξε ο ίδιος ο Σπύρος Μαρκεζίνης και την παρέδωσε προς φύλαξιν στον γιο του Βασίλη που ζει από χρόνια στην Αγγλία και έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «Σερ» από την βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Βρετανία ως κορυφαίας εμβελείας νομικός σύμβουλος!
Το βράδυ της Παρασκευής 27 Απριλίου στην ΕΤ-1 προβλήθηκε συνέντευξη του κ. Βασίλη Μαρκεζίνη προς την δημοσιογράφο κ. Άννα Παναγιωταρέα και μάθαμε από το ίδιο του το στόμα όλη την αλήθεια.

Οι Ιωαννιδικοί συνέλαβαν τον Σπύρο Μαρκεζίνη το βράδυ του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 1973 και τον έθεσαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό στο περίφημο σπίτι του στην οδό Λυκαβηττού.
Στις 7.30 το πρωί της Κυριακής 25 Νοεμβρίου κι ενώ το Κρατικό Ραδιόφωνο μετέδιδε την είδηση της Ανατροπής του καθεστώτος Παπαδόπουλου, ο Βασίλης Μαρκεζίνης συναντούσε τον πατέρα του στο σπίτι της οδού Λυκαβηττού.

Ας ακούσουμε πώς διηγήθηκε την συνέχεια ο ίδιος ο υιός Μαρκεζίνης στην Άννα Παναγιωταρέα: «...Σε μια στιγμή, ο πατέρας μου σηκώθηκε και έβγαλε από την τσέπη του σακακιού του κάτι χαρτιά και κάτι γράμματα και μου λεει: «Βασίλη, δεν θα το σκεφθούν να σε σταματήσουν εσένα. Πάρε το αεροπλάνο αύριο Δευτέρα και δωσ΄ τα εις την θεία σου στην Αγγλία. Διότι εδώ είναι η δικαίωσίς μου και εδώ αποδεικνύεται πώς οι Αμερικανοί συντρέξανε στην ανατροπή μου, προκειμένου να αποκτήσουνε βάσεις στην Ελλάδα»!.. Τελικά, πήρα το αεροπλάνο και πήγα στην Αγγλία την Τρίτη, το θυμάμαι πολύ καλά»!..

Όταν η Άννα Παναγιωταρέα τον ρώτησε γιατί επί 34 χρόνια δεν δίνει στην δημοσιότητα τα φοβερά αυτά έγγραφα, ο κ. Βασίλης Μαρκεζίνης απάντησε: «Δεν είμαι βέβαιος ότι πρέπει να ανασκαλίζει κανείς το παρελθόν. Άλλωστε, είναι πασίγνωστο ότι ολόκληρη η επταετία (sic!) δεν θα ήταν δυνατή, αν δεν την είχαν ανεχθεί -για να μην πω βοηθήσει- οι Αμερικανοί. Νομίζω ότι αυτό είναι παγκοσμίως γνωστό»!..

Την περασμένη Δευτέρα ήμουν παρών στο γραφείο του κ. Σπύρου Ζουρνατζή όταν ο πρώην υφυπουργός Τύπου του Μαρκεζίνη τηλεφώνησε στην αδελφή του Βασίλη Μαρκεζίνη κ. Ελένη Χέλμη, γνωστή κοσμική των Αθηνών και διακεκριμένη προσωπικότητα του Κολωνακίου. Η θυγατέρα του αείμνηστου Σπύρου Μαρκεζίνη διαβεβαίωσε τον κ. Ζουρνατζή ότι αγνοεί πλήρως το θέμα, όπως ακριβώς και ο σύζυγός της διακεκριμένος πρέσβης κ. Γιώργος Χέλμης! Ο οποίος μάλιστα έγραψε πρόσφατα και βιβλίο απομνημονευμάτων για εκείνη την περίοδο έχοντας ως συνεργάτη τον κ. Βασίλη Μαρκεζίνη. Ο κουνιάδος δεν είπε λέξη στον γαμπρό για την «νότα» των Αμερικανών και θα έπαιρνε το μυστικό στον τάφο του αν δεν του το ψάρευε ευφυώς η κ. Άννα Παναγιωταρέα...

Ας ελπίσουμε ότι τώρα πια ο «σέρ» Βασίλης Μαρκεζίνης θα δώσει στην δημοσιότητα την περίφημη «νότα» του Κίσινγκερ στο καθεστώς Παπαδόπουλου, για να δούμε τι ακριβώς ζητούσαν τότε οι Αμερικανοί από την ελληνική κυβέρνηση. Ίσως έτσι μάθουμε, αν σήμερα ζητάνε περισσότερα από τους δημοκρατικά εκλεγμένους πρωθυπουργούς μας. Ο «δοτός» Σπύρος Μαρκεζίνης τους είχε πει βλακωδώς «όχι» και έπεσε σε μια εβδομάδα. Φανταστείτε πόσα «ναι» τους λένε οι σημερινοί μας πρωθυπουργοί, ώστε να μπορούν να μείνουν τόσους μήνες στην εξουσία...

ΠΗΓΗ1 comment:

Anonymous said...

Ο Παπαδόπουλος ήταν ήρωας και πέθανε ορθιος και φτωχός. Η ιστορία πιστεύω θα τον δικαιώσει

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails