Saturday, November 10, 2012

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 2008 “Η Σοβιετική Iστορία” (ΕΤ1)



Το ντοκιμαντέρ του 2008 The Soviet Story” - “Η ΣοβιετικήIστορία” έχει ως θέμα το σοβιετικό κομμουνισμό και την Σοβιετικο-γερμανική συνεργασία πριν από το 1941. Το ντοκιμαντέρ έγραψε και σκηνοθέτησε ο - πολυβραβευμένος στην χώρα του - Λετονός Edvīns Šnore (γεννήθηκε το 1974) και χρηματοδοτήθηκε από την ομάδα του Ευρωπαϊκού ΚοινοβουλίουΈνωση για την Ευρώπη των Εθνών (UEN) .
Η UEN, που διαλύθηκε τελικά το 2009, ήταν μια ομάδα ευρωβουλευτών που πρέσβευε μία Ευρώπη εθνικών κρατών και ένα χρόνο πριν διαλυθεί, αποτελούσε τον τέταρτο σε κοινοβουλευτική δύναμη πολιτικό σχηματισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 44 βουλευτές από έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με την ιδρυτική της διακήρυξη του 1999, τασσόταν υπέρ μιας Ευρώπης με το δικαίωμα κάθε έθνους να αποφασίζει, ενώ απέρριπτε κατηγορηματικά τον ομοσπονδιακό και «γραφειοκρατικό» χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Μια ισχυρή Ευρώπη που δεν θα υποκύπτει σε ξένες πολιτικές, οικονομικές ή πολιτιστικές κυριαρχίες, μια Ευρώπη με τη δική της εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη.
Υπήρχαν 20 Πολωνοί ευρωβουλευτές, 13 Ιταλοί, 4 Ιρλανδοί, 4 Λετονοί, 1 Λιθουανός και 1 Δανός στην ομάδα.

Η ταινία - ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με Δυτικούς και Ρώσους ιστορικούς όπως τον Norman Davies και τον Boris Sokolov, τον Ρώσο συγγραφέα Viktor Suvorov, τον σοβιετικό αντιφρονούντα Vladimir Bukovsky (βλ. εδώ), μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και θύματα της Σοβιετικής τρομοκρατίας.
Σκηνή από το ντοκιμαντέρ: Ναζί και σοβιετικοί αξιωματικοί χαιρετούν ο ένας τον άλλον - 1940
Η ταινία ισχυρίζεται ότι υπήρχαν στενές φιλοσοφικές, πολιτικές και οργανωτικές συνδέσεις μεταξύ των Ναζί και του Σοβιετικού συστήματος πριν και κατά τα πρώτα στάδια του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου. Επισημαίνει τους μεγάλους διωγμούς καθώς και τον μεγάλο λιμό, το γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη επίθεσης (γνωστό ως Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ), τη σφαγή του Katyn, τη συνεργασία της ναζιστικής Γκεστάπο και του σοβιετικού NKVD, (Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων που εξελίχθηκε σε KGB), τις μαζικές εκτοπίσεις από τους σοβιετικούς και τα ιατρικά πειράματα στα σοβιετικά γκουλάγκ.

Το ντοκυμαντέρ έγινε δέκτης επαινετικών σχολίων όσο και κριτικής από ιστορικούς και πολιτικούς.

Τα γυρίσματα κράτησαν 2 χρόνια και έγιναν σε Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο.

Δείτε το :


http://redskywarning.blogspot.gr

2 comments:

Anonymous said...

ΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΓΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟY;

Η ΠΡΩΤΗ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

ΑΥΤΟΙ ΕΝΩΡΧΗΣΤΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΞ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΤΣΚΥ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
EΔΩ:

Λένιν, Τρότσκυ & εβραϊκή ταυτότητα
http://filopatria.wordpress.com/128/%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%83%CE%BA%CF%85-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/

Anonymous said...

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΕΔΩ

http://thepiratebay.se/torrent/7808339

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails