Saturday, March 29, 2014

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ…: ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ!

omiro

Είναι γνωστό  ότι οι… γείτονες μας, είτε Τούρκοι είτε Σκοπιανοί μας έχουν χιλιοκλέψει στοιχεία από την ελληνική ιστορία…


Αυτή την φορά  αποφάσισαν να μας κλέψουν τον Όμηρο!!!
Έτσι λοιπόν όσοι πήραν στα χέρια τους το πρόγραμμα του θεσμού της «Πολιτιστικής Ανοιξης» στο Μπαχρέιν και γνωρίζουν έστω τα στοιχειώδη από ιστορία, έμειναν με το στόμα ανοιχτό….
Κι αυτό γιατί εκεί μέσα προβάλλεται η παράσταση μίας διάσημης τουρκικής ομάδας χορού η οποία παρουσιάζεται με έναν ανορθόδοξο τρόπο…
Η ομάδα «Fire of Anatolia» θα χορέψει το έργο «Τροία» στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Ανοιξης στο Μπαχρέιν και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου πρόκειται για το έπος του μεγάλου ποιητή της Ανατολίας (!) Ομήρου.
Γράφουν αναλυτικά οι υπεύθυνοι της «Πολιτιστικής Άνοιξης στο Μπαχρέιν» στο πρόγραμμα για να παρουσιάσουν την εκδήλωση: «Το σόου αποτυπώνει το μύθο της Τροίας, όπως τον έχει γράψει ο ποιητής της Ανατολίας Όμηρος στο αριστούργημά του Ιλιάδα».
Ενδιαφέρον έχει και η ιστοσελίδα του θεσμού στο Facebook καθώς μέσα περιγράφουν τον Τρωικό Πόλεμο ως… ανατολική μυθολογία. Περιττό να αναφέρουμε ότι η λέξη Ελλάδα απουσιάζει παντελώς από οπουδήποτε, παρά το γεγονός ότι ο θεσμός δείχνει μία ιδιαίτερη αδυναμία στην ελληνική μυθολογία.
Πάντως οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου έχουν ήδη εντοπίσει την ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο και επιχειρούν να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails