Friday, June 20, 2014

Κατά του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως καταφέρθηκε ο Βενιζέλος για το ζήτημα των λαθρομεταναστών και της πολιτικής ασύλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα και τη συμπλήρωση ενός έτους από τη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως τελείωσε «η ντροπιαστική εικόνα της χώρας των σχεδόν μηδενικών ποσοστών απόδοσης ασύλου».
 
Η Ελλάδα συνεχίζει να δέχεται χιλιάδες πρόσφυγες που επιζητούν την ασφάλεια για αυτούς και τις οικογένειές τους, ενώ για τους περισσότερους η χώρα μας είναι ενδιάμεσος σταθμός αφού στόχος τους είναι να φτάσουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
 
Το ΠΑΣΟΚ ζητάει από τους Ευρωπαίους εταίρους να αποδεχτούν το μερίδιο της δικής τους ευθύνης για την υποδοχή των προσφύγων, ενώ παράλληλα τονίζει ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης οφείλει να διορθώσει τις παρενέργειες της άστοχης επιλογής του να προτιμήσει, πιθανόν για επικοινωνιακούς λόγους, πολιτικές γενικευμένης κράτησης. 
 
«Σήμερα μιλάμε για τους πρόσφυγες. Οι ευθύνες της διεθνούς κοινότητας και των Ευρωπαίων εταίρων μας είναι δεδομένες. Δεν ξεχνάμε ότι οι βασικές ευθύνες αφορούν τα βάρβαρα καθεστώτα που αναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους αλλά και αυτούς που τα στηρίζουν ή τα ανέχονται. Όμως, όσο κι αν οι ευθύνες για την προσφυγιά δεν αφορούν τη χώρα μας, επιλέγουμε να μην μεταθέσουμε τις δικές μας ευθύνες με ανέξοδες αναλύσεις και περιγραφές», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
 
Δηλαδή κατά τον Βενιζέλο η πολιτική κατά των λαθρομεταναστών που ακολουθεί το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως δεν είναι αποτέλεσμα εντολών της πολιτικής ηγεσίας αλλα πρωτοβουλιών του Υπουργείου;
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails