Monday, June 23, 2014

ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ;



..είπε το δεξί σχέρι του Αρχιερέα της Διαφθοράς, Κώστα Σημίτη...

...είπε η εβραία που βρίσκεται σε κυβερνητικά πόστα επί ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ...

... είπε η εβραία που ψηφίζει ... εβραίο για πρόεδρο Δημοκρατίας...

... είπε η μανδάμ που ξεκίνησε με 50.000 χιλιάδες ψήφους και κατήντησε να μην ξεπερνά τις 4.000.... επειδή υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ στην Ανατολική Αττική που την ψηφίζουν...


... είπε η  "κολλητή" του απερχόμενου δημάρχου Μαραθώνα, που στην ορκωμοσία του το 2010, αφού μετέφερε τους προσωπικοούς χαιρετισμούς του τότε πρωθυπουργου - ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ Γιώργου Παπανδρέου στον Λουίζο, δήλωσε ότι η χώρα θα βγει από το πρόβλημα μέσα στον επόμενο χρόνο.

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΥΤΟΣ!

Πόπη Σουφλή



Σαφείς αιχμές για τους υπουργούς που αμφισβήτησαν σημεία της συμφωνίας με την τρόικα αφήνει η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Φωτογραφίζοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο, κάνει λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια» και υποστηρίζει ότι...
το προοδευτικό πρόσημο δεν τίθεται με πλειοδοσία λαϊκισμού.


• Μέχρι το τέλος του 2014 εκκρεμούν περίπου 7.000 απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο. Ισχύει αυτή η δέσμευση της κυβέρνησης προς τους δανειστές; Ακούμε τις τελευταίες ημέρες να διατυπώνονται αιτήματα και προτάσεις από υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ για επαναδιαπραγμάτευση…

Εχουμε δύο δρόμους μπροστά, αν θέλουμε να τηρήσουμε την

αξιοπιστία μας έναντι της Ευρώπης και των εταίρων και να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα. Ο πρώτος είναι να αποφασιστεί στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, με πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ότι η χώρα επαναδιαπραγματεύεται τις απολύσεις του 2014. Ο δεύτερος είναι να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις με κανόνες, σαφή κριτήρια, και μέτρα για την κοινωνική υποστήριξη των απολυμένων χωρίς παροχολογία ή εύνοιες. Για το 2015 και το 2016 έχουμε επιτύχει να μην υπάρχει αριθμητικός στόχος απολύσεων και να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τη διαθεσιμότητα. Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε αυτό το κεκτημένο. Αρα, τα προαπαιτούμενα τηρούνται, εκτός αν υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση σε ανώτατο επίπεδο.

• Είστε πεπεισμένη ότι η τρόικα δεν θα ζητήσει άλλες απολύσεις στο Δημόσιο για τα επόμενα έτη; Πώς θα αποκρούσετε μια ενδεχόμενη τέτοια αξίωση;

Αποκρούσαμε επιτυχώς ήδη ένα τέτοιο αίτημα των δανειστών για 16.000 διαθεσιμότητες και 8.000 απολύσεις το 2015. Δεν θα το θέσουν ξανά, εφόσον έχουμε ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα. Αρα τα εύκολα λόγια για επαναδιαπραγμάτευση κινδυνεύουν να συνεπιφέρουν νέες απολύσεις. Καταφέραμε να τελειώνουμε με αυτό το μέτρο από το 2015. Επειδή κάποιοι θέλουν να χαϊδέψουν αυτιά, ας μη χαθεί η ευκαιρία να γίνουν ποιοτικές μεταρρυθμίσεις και όχι ποσοτικές αλλαγές για τη χώρα.

• Πάντως, η αντιπαράθεση του υπουργού Παιδείας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε την εντύπωση ότι ορισμένοι επιλέγουν την επικοινωνιακή διαχείριση. Εχει σχέση αυτή η πολιτική συμπεριφορά με το λεγόμενο προοδευτικό πρόσημο που θέλουν να έχουν το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά στην κυβέρνηση;

Το κοινωνικό και προοδευτικό πρόσημο στη συγκυβέρνηση εθνικής ανάγκης δεν τίθεται με πλειοδοσία λαϊκισμού ούτε με στήριξη υπέρ διαφόρων ομάδων και συντεχνιών. Οι στόχοι μας πρέπει να επιτυγχάνονται με σκληρή διαπραγμάτευση και με γνώμονα το λιγότερο κοινωνικό κόστος, όχι με επικοινωνιακά παιχνίδια. Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του έχουν μιλήσει επανειλημμένα για την πολιτική σταθερότητα με προοδευτικό πρόσημο. Αναρωτιέμαι, αυτή η στάση που τηρούμε τώρα, η πολυφωνία, είναι η Κεντροαριστερά της ευθύνης; Κατά τη γνώμη μου όχι. Το κοινωνικό στίγμα έρχεται με κοινωνικές πολιτικές, όχι με παροχές και «σπρώξιμο» μεταξύ υπουργών. Επαμφοτερίζουμε μετά τις ευρωεκλογές και επιχειρούμε μια δήθεν «λαϊκή στροφή». Αλλο όμως η λαϊκίστικη πολιτική και άλλο η φιλολαϊκή. Εξάλλου, για την ωραιοποίηση ή αντίστοιχα το μηδενισμό υπάρχει ο ακραιφνής λαικισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί να προτιμήσουν εμάς;

• Το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» που έχετε στην αρμοδιότητά σας θεωρήθηκε το 2010 καινοτόμο. Σήμερα ποια είναι η εξέλιξή του;

Το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για τη διαφάνεια ενώ έχει φέρει μια αλλαγή κουλτούρας στην δημόσια διοίκηση. Ο κάθε πολίτης, η κάθε επιχείρηση μπορούν οι ίδιοι να ελέγξουν την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και να την κρίνουν. Εμείς χτίσαμε πάνω σε αυτό το πρόγραμμα και το αναβαθμίσαμε εγκαινιάζοντας το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ 2».
Με βάση πρόσφατο νόμο, το ενισχύσαμε θεσμικά και εξασφαλίσαμε ότι καμία απόφαση δεν ισχύει αν δεν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. 
Δεύτερον, υλοποιήθηκε νέο σύστημα το οποίο, περιλαμβάνοντας και όλες τις παλιές αποφάσεις, παρέχει βελτιωμένο μηχανισμό αναζήτησης με καλύτερα και περισσότερα κριτήρια αναζήτησης και δυνατότητα εξειδίκευσης των αποτελεσμάτων αναλόγως των επιλογών που ο ίδιος ο χρήστης επιθυμεί. 
Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας παρουσιάστηκαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται και θα έχουν σύντομα αποκατασταθεί πλήρως. 
Τρίτον και ιδιαίτερα σημαντικό, οι πολίτες με αναπηρία αποκτούν πλέον πρόσβαση και μπορούν κι εκείνοι να «ελέγξουν» την κυβέρνηση εντοπίζοντας για παράδειγμα στοιχεία για έξοδα και δαπάνες του Δημοσίου. Συνεχίζουμε δυναμικά και με το αντίστοιχο πρόγραμμα της Βουλής, την «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια» αλλά και με το σχέδιο νόμου για τα ανοιχτά δεδομένα του δημοσίου. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας με θεσμούς όπως το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ώστε να ξαναχτιστεί η γέφυρα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κεντρικής εξουσίας.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, ΕΔΩ...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails