Friday, June 13, 2014

Προσοχή σκληρές εικόνες:Οι πρώτοι αποκεφαλισμοί στο Ιράκ-Φωτιά & όλεθρος από τους Τζιχαντιστές!

irak-5

Oι πρώτες εικόνες ανθρωπιστικής καταστροφής που έρχονται από το Ιράκ είναι απελπιστικές. Αποκεφαλισμένοι σταρτιώτες ,σκοτωμένα παιδιά, φωτιά και όλεθρος παντού,οι δρόμοι κατακλύζονται από πτώματα.Αλλά υπάρχουν και φωτογραφίες με έντονο συμβολισμό.

داعش ينشر صوراً بعد استيلائه على مراكز بالموصل
Την Τετάρτη η ISIS ανέβασε φωτογραφίες που απεικονίζουν μπουλντόζες να ανοίγουν ένα δρόμο στα συριο-ιρακινά σύνορα μεταξύ της ιρακινής επαρχίας της Ninive και της συριακής πόλης Al-Hasaka.
داعش ينشر صوراً بعد استيلائه على مراكز بالموصل
Οι φωτογραφίες αυτές έχουν τον συμβολισμό της ένωσης των δύο χωρών στο ενιαίο χαλιφάτο που οραματίζονται οι τζιχαντιστές αλλά και σε πρακτικό επίπεδο την διέλευση δυνάμεων προς το συριακό έδαφος για άσκηση πίεσης. (NT / MAM / MHB (Press TV) 11 .06.14)
داعش ينشر صوراً بعد استيلائه على مراكز بالموصل
Οι τζιχαντιστές είναι προ των πυλών της μεγαλύτερης χριστιανικής πόλης του Ιράκ την Qaraqosh ( 95% χριστιανοί) προειδοποιεί σε δραματικούς τόνους η Le figaro.Η πόλη βρίσκεται 30 χλμ ανατολικά της Μοσούλης .Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τις επιθέσεις των ισλαμιστών και την κατάκτηση της Μοσούλης και της Tikrit.
irak-8
Η δεύτερη εμπεριέχει και μια σημειολογία φορτισμένη αφού αποτελεί την γεννέτειρα του Σαντάμ Χουσείν.Το όργανο του ΟΗΕ παραδέχεται την φυγή 500.000 κατοίκων από τη Μοσούλη και χαρακτηρίζει την κατάσταση απελπιστική.Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατόρθωσαν να αναχαιτίσουν την τζιχαντιστική προέλαση προς την πόλη Samarra που βρίσκεται 110 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.
irak-3
Οι ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην κυβέρνηση εναντίον των ανταρτών ενώ στη Συρία αντιδρούν εντελώς αντίστροφα. Εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης κάλεσε τους μαχητές της να πορευθούν προς την Βαγδάτη και το Νότο όπου εδράζεται πλειοψηφικά η κοινότητα των σιιτών που η οργάνωση τους θεωρεί απίστους.Πέρασαν από την πόλη Baiji όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας τα οποία όμως είναι ακόμη υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών.Ενώ έφθαναν στην πόλη Samarra οι κυβερνητικές δυνάμεις τους ανέκοψαν με αεροπικές επιδρομές. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταγγέλει την απαγωγή των 50 στελεχών του Τουρκικού Προξενείου στην Μοσούλη όπως και του επικεφαλή της αποστολής (Bbc 12.06.14)
irak-4
Το ΙΣΙΣ διεκδίκησε με Twitter τις επιθέσεις στην πετρελαιοφόρο περιοχή Ninive. (Rtl /be)Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την επαρχία την πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου επαρχία της Ninive αλλά και των δύο γειτονικών περιοχών του Kirkouk και της Salaheddine. Ελέγχουν έκτοτε το ήμισυ της χώρας.Πολλοί σουνίτες τζιχαντιστές αντι-Άσσαντ που δραστηριοποιούνται στο συριακό έδαφος πέρασαν για να συνδράμουν τους ομοιδεάτες τους σε αυτές τις επιχειρήσεις εναντίον του σιίτη Πρωθυπουργού Nouri al-Maliki.Η οργάνωση δημιουργήθηκε το 2004 είναι παρακλάδι της al-Qaida και διευθύνεται σπό τον ιρακινό Abou Bakr al-Baghdadi.Σκοπός της οργάνωσης η εγκαθίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου. Το 2012 το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ μετονομάζεται σε Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του sham δηλ. της Ισλαμικής Συρίας που κακώς τα διεθνή μέσα μεταφράζουν ως Λεβάντε.
داعش ينشر صوراً بعد استيلائه على مراكز بالموصل
Η συριακή διαμάχη του έδωσε τη δυναντότητα ενδυνάμωσης “, καταγγέλει ο Karim Pakzad ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών (Iris).Διαθέτει χιλιάδες ξένους μαχητές.
irak-7
Είναι απίθανο διατείνεται η ειδικός αναλυτής Myriam Benraad « …..το Ιράν να αφήσει να χαθεί το Ιράκ με τον σύμμαχό του σιίτη Πρωθυπουργό Nouri al-Maliki πρόεδρο του κόμματος Dawa αφού γι αυτό είναι πολύ σημαντικότερο απ΄ότι η Συρία.”(Le point)Γεωστρατηγικό σκάκι γύρω από το συριακό.

Πορφύρης Δ. Σταφυλά Π.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails