Friday, June 13, 2014

Δυσαρέσκεια Παλαιστινίων με απόφαση της Αυστραλίας για την Ιερουσαλήμ


 Την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, η Αυστραλία δεν την θεωρεί πλέον 'κατεχόμενη'
Ιούνιος 11, 2014.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριάντ αλ Μαλκί, κάλεσε τον πρέσβη της Αυστραλίας, να εξηγήσει επίσημα την απόφαση της κυβέρνησής του, να σταματήσει τον χαρακτηρισμό «Ανατολική Ιερουσαλήμ» το Κατεχόμενο Τμήμα,  της πόλης, από το Ισραήλ.


Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το δημοσίευμα, ο γενικός εισαγγελέας  της Αυστραλίας, George Brendis, εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών, Julie Bishop, δήλωσε ότι ορισμός αυτός (Κατεχόμενη Ιερουσαλήμ) δεν είναι κατάλληλος και ότι επιδεινώνει το αρνητικό πλαίσιο, πρόσθεσε, μάλιστα,  ότι δεν είναι ούτε αναγκαίος, ούτε και χρήσιμος.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας. Ο Λίμπερμαν τόνισε ότι  «η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει δείξει ειλικρίνεια» και «ακεραιότητα» σε σχέση με τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, της Ιορδανίας, απέρριψε την απόφαση της Αυστραλίας.

Στο χασεμιτικό  βασίλειο υπάρχει η πεποίθηση ότι το ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ και η Παλιά Πόλη, τμήματα που καταλήφθηκαν από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου των έξι ημερών το 1967, θεωρούνται «Κατεχόμενο Έδαφος», σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails