Tuesday, February 7, 2017

Κράτος ρατσιστικό εις βάρος των Ελλήνων: Οι «πρόσφυγες» εξετάζονται δωρεάν, οι Έλληνες πληρώνουν!


Κράτος ρατσιστικό εις βάρος των Ελλήνων: Οι «πρόσφυγες» εξετάζονται δωρεάν, οι Έλληνες πληρώνουν!
Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» δείχνει ότι όντως υπάρχουν διακρίσεις στην Ελλάδα. Μόνο που αυτές γίνονται εις βάρος των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, κάτω από τον τίτλο «Οι Σύριοι δωρεάν, αλλά οι Έλληνες να πληρώνουν!», διαβάζουμε τα εξής: “«Η εξέταση NST δεν καλύπτεται από τα Ταμεία και πληρώνεται άμεσα. Εξαίρεση: Μόνο Σύριοι πρόσφυγες». Αυτό το μήνυμα διαβάζουν -με… κεφαλαία, μάλιστα, γράμματα- ασθενείς που επισκέπτονται γνωστό δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Καλώς να γίνεται το καρδιοτοκογράφημα (εξειδικευμένος προγεννητικός έλεγχος) σε εγκύους και από τη Συρία, και μάλιστα δωρεάν. Όμως, τι γίνεται με τους Έλληνες ή, ακόμη, και τους μετανάστες που δεν είναι αναγνωρισμένοι ως πρόσφυγες; Στον Καιάδα;”.
Οι τελευταίες δύο λέξεις του κειμένου της «Δημοκρατίας» δείχνουν το τι ακριβώς περιμένει τους Έλληνες μέσα στην ίδια τους την Χώρα. Πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές σ’ όλη τους την ζωή για να μην έχουν την δυνατότητα να κάνουν δωρεάν την εξέταση καρδιοτοκογραφήματος.
Έχουν, όμως, την ατυχία να μην είναι «Σύριοι πρόσφυγες»… Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι και από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πρόσφυγες από την Συρία, είναι αμφίβολο πόσοι απ’ αυτούς κατάγονται πραγματικά από την συγκεκριμένη χώρα, καθώς το πιο εύκολο πράγμα είναι να πλαστογραφήσεις στοιχεία και να παρουσιαστείς ως «πρόσφυγας από την Συρία».
Είσαι «πρόσφυγας»; Εξετάζεσαι δωρεάν. Είσαι Έλληνας; Να πληρώσεις από την τσέπη σου! Αλλιώς, κάνε τον Σταυρό σου…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails