Tuesday, February 14, 2017

Εβραίοι, Κου Κλουξ Κλαν και «νεοναζί»


Ο "Φύρερ" Frank Collin που αποδείχθηκε ότι ήταν Εβραίος ονόματι Cohen!

Μερικές πληροφορίες για την συμμετοχή Εβραίων στην Κου Κλουξ Κλαν και σε κόμματα και ομάδες «λευκών εθνικιστών» ή «νεοναζί» στις ΗΠΑ. Για κάποιους οι παρακάτω περιπτώσεις αποτελούν κλασσικά παραδείγματα του λεγόμενου συνδρόμου του “self hating Jew”, εκείνου που αν και Εβραίος, έχει «αντισημιτικές» απόψεις, προβαίνει σε «αντισημιτικές» πράξεις και φτάνει τελικά να μισεί τον εαυτό του και την φυλή του. Για άλλους η εισχώρηση Εβραίων σε τόσο ακραίες ρατσιστικές ομάδες αποτελεί σχέδιο διάβρωσης του χώρου των «λευκών εθνικιστών» στις ΗΠΑ και λειτουργεί ως όργανο διαίρεσης των υπόλοιπων μη Εβραίων/‘εθνικών’, με απώτερο σκοπό τον «φυλετικό πόλεμο». Ίσως, επίσης, αποβλέπει και στην καλλιέργεια πνεύματος «συμμαχίας» κατά του «ρατσισμού» και του «αντισημιτισμού» με την ανάλογη κρατική δράση και τους ανάλογους («αντιρατσιστικούς») νόμους.
Σχετικά με την Κου Κλουξ Κλαν (KKK) είναι γνωστό ότι είχε πολλούς Εβραίους μέλη, ακόμα και ‘Μεγάλους Δράκους’, όπως ο πολύ ενδιαφέρων χαρακτήρας Daniel Burrows (ή Burros 1937 - 1965) που πέρασε χρόνια της ζωής του ως ένα «ηγέτης» της Κου Κλουξ Κλαν, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι ήταν Εβραίος και (όπως λένε οι «πηγές») αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος και στο κεφάλι.*
Ένα άλλος ‘Μεγάλος Μάγος’ της ΚΚΚ στο Μισισιπή αποδείχθηκε ότι ήταν ένας ομοφυλόφιλος Εβραίος με το όνομα Jordan Gollub, που συγκέντρωσε πολλή προσοχή των μέσων ενημέρωσης, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε γρήγορα όταν ανακαλύφθηκαν οι ‘kosher’ ρίζες του.
 
Όλοι γνωρίζουν ότι η Κου Κλουξ Κλαν πήρε αρχικά το όνομά της από την ελληνική λέξη «κύκλος» ("kyklos"). Παρόλα αυτά η εβραϊκή λέξη «kikel», (προφέρεται Ky-Kul), επίσης σημαίνει κύκλος. Είναι γνωστό ότι μια αργκώ (slang) λέξη για τους Εβραίους στις ΗΠΑ είναι “kikes”, που προέρχεται από το «kikel». Σύμφωνα με τον Leo Rosten, η λέξη ‘kike’ γεννήθηκε στο Ellis Island, όταν οι Εβραίοι μετανάστες που ήταν εκεί, ήταν αναλφάβητοι (ή δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λατινικά γράμματα), και όταν τους ζητήθηκε να υπογράψουν τα έντυπα εισόδου με το σύνηθες «X», αρνήθηκαν, επειδή συνέδεσαν το Χ με το Σταυρό και τον χριστιανισμό και αντ’ αυτού έκαναν έναν κύκλο.
Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι Εβραίοι που παρουσιάζονται ως «λευκοί ρατσιστές», «Ναζί», «λευκοί εθνικιστές», κλπ.
Πάρτε για παράδειγμα τον Bill White, ηγέτη του ‘Αμερικανικού Εθνικοσοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος’ (American National Socialist Workers Party) που θεωρείται από το (για πολλούς εβραιοκρατούμενο) “αντιρατσιστικό” Southern Poverty Law Center, ως ένας "κακός ναζί, ρατσιστής, υμνητής του Χίτλερ, που μισεί Εβραίου και Αφρο-Αμερικάνους".
Ο White (φώτο) μεγάλωσε στη γειτονιά Horizon Hill στο Rockville του Maryland. Σύμφωνα με μια συνέντευξη του 1999 στους Washington Times, αρχικά είχε στραφεί στον αναρχισμό όταν διάβασε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο όταν ήταν 13 ετών. Ίδρυσε το ‘Ουτοπικό Αναρχικό Κόμμα’ (UAP) και δημοσίευσε ένα περιοδικό που επικεντρώθηκε στην αντίθεση με το εκπαιδευτικό σύστημα, την ψυχιατρική και την επιβολή του νόμου.  Από το 1997 έως το 1998, ο White, ισχυρίστηκε ότι είχε συνδεθεί με το Μαοϊκό Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα, τον Συνασπισμό Ενάντια στην Αστυνομική Βία, και την τροτσκιστική Διεθνή Σοσιαλιστική Οργάνωση (ISO).
Ο White το 1999, εξέφρασε την «υποστήριξή» του στους μακελάρηδες του σχολείου Columbine, Eric Harris και Dylan Klebold (ο Klebold ήταν Εβραίος - διάβασε κι εδώ) που δολοφόνησαν δώδεκα μαθητές και ένα δάσκαλο, γιατί σύμφωνα με τον White, «καταπιέζονταν» από το αμερικάνικο εκπαιδευτικό σύστημα.
Έχοντας μεγαλώσει σε μια κατεξοχήν εβραϊκή συνοικία και έχοντας παρακολουθήσει κυρίως εβραϊκά σχολεία, στα νιάτα του, ο Bill White για πολλούς είναι ένας ακόμα Εβραίος [επώνυμο Weiss;] που κρύβει την καταγωγή του.
 
Ο David Wolfgang Hawke - που έμεινε γνωστός ως "spam Nazi"- ξεκίνησε μια ψεύτικη ναζιστική ομάδα με το όνομα ‘Knights of Freedom’, (Ιππότες της Ελευθερίας) που αργότερα μετονομάστηκε ‘Αμερικάνικο Εθνικιστικό Κόμμα’ (American Nationalist Party), αλλά η φούσκα έσκασε όταν διαπιστώθηκε ότι αυτό το άτομο ήταν Εβραίος με το όνομα Andrew Britt Greenbaum.
Υπάρχει επίσης η ιστορία του ψευτο-εθνικοσοσιαλιστή/ναζιστή Frank Collin, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Francis Joseph Cohen. Αποδείχθηκε ότι ο πατέρας του ήταν Εβραίος ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι είχε φυλακιστεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, αλλά είχε αλλάξει το όνομά του από Cohen σε Collin.
Ο Collin/Cohen έδρασε στο Skokie του Ιλλινόϊς, στο μέρος όπου υπήρχε ο μεγαλύτερος πληθυσμός επιζώντων του Ολοκαυτώματος. Η πρόθεσή του να κάνει «πορεία» στο εβραιοκρατούμενο εκείνο μέρος ήγειρε θέμα συνταγματικότητας του δικαιώματός του και οδήγησε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο έκρινε (1979) ότι είχε το δικαίωμα να το κάνει.
Εν συνεχεία ανακαλύφθηκε ότι είχε διασυνδέσεις με κυκλώματα παιδεραστίας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση από έναν Εβραίο δικαστή και μετά από 3 χρόνια ήταν πάλι ελεύθερος! Σήμερα ο Collin δηλώνει «παγανιστής».
* Από την ιστορία του Dan Burros προήλθε η "έμπνευση" για την ταινία του 2001 ‘The Believer’ του Henry Bean, με πρωταγωνιστή τον Ryan Gosling, (ως ‘Daniel Balint’), που υποδύεται ένα νεαρό Εβραίο που μεγαλώνοντας γίνεται φανατικός νεοναζί. Η ταινία κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο 2001 Sundance Film Festival και το Χρυσό του Αγίου Γεωργίου στο 23ο Φεστιβάλ Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας. Δείτε το trailer:
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails