Friday, February 3, 2017

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΑΛΒΑΝΙΚΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΚΛΗΡΗΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!

Την πενηντάχρονη γυναίκα του ακολουθεί στο θάνατο και ο 53χρονος πατέρας της οικογένειας, στο σπίτι της οποίας εισέβαλαν άγνωστοι ένοπλοι τα ξημερώματα. Η γυναίκα είχε εκπνεύσει λίγο μετά την ματωμένη εισβολή στο σπίτι στο Περιστέρι, ενώ ο 53χρονος είναι κλινικά νεκρός, αν και παραμένει στην Εντατική του Θριάσιου Νοσοκομείου.
Και ενώ ο αιματηρός απολογισμός της πρωτοφανούς εισβολής μεγάλωσε, πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών.
Από τα στοιχεία που έχει έως τώρα συγκεντρώσει η αστυνομία, προσπαθεί να σχηματίσει τον βασικό καμβά των ερευνών και ταυτόχονα να κάνει σενάρια που θα κατευθύνουν τους αξιωματικούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Μέχρι στιγμής, από τις μαρτυρίες των δύο παιδιών της οικογένειας έχει προκύψει ότι οι δράστες μιλούσαν αλβανικά και ζήτησαν χρήματα. Από την έρευνα της αστυνομίας, προκύπτει ότι η οικογένεια είχε κάποιες οικονομίες (ορισμένοι κάνουν λόγο για ποσό περίπου 9.000 ευρώ), χρήματα που όμως δεν κατάφεραν να βρουν, αν και : Η εκδοχή της ληστείας παραμένει το υπ΄αριθμόν ένα σενάριο για τα κίνητρα των δραστών, που τελικά έφυγαν έχοντας πυροβολήσει τους γονείς και χτυπήσει άσχημα τον 28χρονο γιο της οικογένειας, παίρνοντας μόνο το πορτοφόλι του πατέρα. Ωστόσο, προβληματίζει το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα. Ο νεαρός, μάλιστα, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, αλλά παρόλ΄αυτά προσπάθησε να υπερασπισθεί τους γονείς του. Οι δράστες δεν πείραξαν τη 19χρονη κόρη της οικογένειας, η οποία έγινε μάρτυρας τόσο της δολοφονίας των γονιών της, όσο και της σωματικής κακοποίησης του αδελφού της, που οι κακοποιοί τραυμάτισαν σοβαρά με αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο- στη γνάθο. Ταυτόχρονα, έζησε την αγωνία και την απειλή από τους δράστες που επαναλάμβαναν «τα λεφτά, τα λεφτά».
nn1
Η εκδοχή οι δράστες να ήταν γνωστοί της οικογένειας και πίσω από τη δολοφονική επιδρομή να βρίσκεται μια πράξη αντεκδίκησης δεν συγκεντρώνει, τουλάχιστον έως τώρα, ισχυρές πιθανότητες. Η τετραμελής οικογένεια ζούσε στη συγκεκριμένη γειτονιά, στο Περιστέρι, τα τελευταία τρία χρόνια, περίπου. Ο πατέρας έκανε μεροκάματα κυρίως στην οικοδομή, η μητέρα ασχολιόταν με τα οικιακά και τη φροντίδα του γιου της που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, ενώ η κόρη πήγαινε στο λύκειο. Η οικογένεια δεν είχε πολλά – πολλά με τη γειτονιά και οι γείτονες γενικώς μιλούν για ήσυχους ανθρώπους που δεν ανοίγονταν πολύ και που δεν έδιναν δικαιώματα.


Κλινικά νεκρός είναι ο 53χρονος πατέρας της οικογένειας, που εργαζόταν ως οικοδόμος
Ωστόσο, το στοιχείο το οποίο προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι η μαρτυρία της 19χρονης κόρης των θυμάτων, σύμφωνα με την οποία οι δολοφόνοι επαναλάμβαναν «τα λεφτά, τα λεφτά», μιλώντας αλβανικά. Εξετάζουν, λοιπόν την εκδοχή, οι δράστες να γνώριζαν ότι η οικογένεια είχε τις οικονομίες της στο σπίτι και έτσι σε έναν πρώτο γύρο ερευνών αναμένεται να εξετασθούν πρόσωπα από το κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας και από το επαγγελματικό του πατέρα. Άλλωστε, η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου προκαλεί από μόνη της ερωτηματικά: Ενοπλη εισβολή σε ένα σπίτι στο Περιστέρι όπου ζει μια οικογένεια αλβανικής καταγωγής δεν είναι κάτι συνηθισμένο, παρά μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες και στόχοι από την πλευρά των δραστών. Επιπλέον, οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν χωρίς δισταγμό πράγμα που κάνει τους αστυνομικούς να αναρωτιούνται αν το έκαναν από το φόβο να τους αναγνωρίσει κάποιο από τα θύματα – ο πατέρας ή η μητέρα. Πάντως, με βάση τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, δεν έχουν εντοπισθεί ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα της οικογένειας- και αυτό το στοιχείο ενισχύει τον προβληματισμό των διωκτικών αρχών.
Οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκονται σε καθεστώς φόβου και σοκ. Ανιψιά του 53χρονου άνδρα που μίλησε στους δημοσιογράφους δήλωσε σοκαρισμένη από ό,τι συνέβη. Η ίδια επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να φανταστεί ποιοι θα μπορούσαν να βάλουν στο στόχαστρο τους την οικογένεια του θείου της- άλλωστε ήταν έναν βιοπαλαιστής που προσπαθούσε να εξασφαλίσει τα αναγκαία στην οικογένειά του.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails