Sunday, February 19, 2017

RT: Η Ελλάδα σχεδιάζει να προσλάβει τη Rothschild ως σύμβουλο έκδοσης ομολόγων



Σχόλιο Ιστολογίου: Μετά την Λαζάρ, την Γκόλντμαν Σακς να κι η Ρότσιλντ. Όλα τα καλά παιδιά πρώτο τραπέζι πίστα. Αυτή είναι η πρώτη φορά αριστερά... 


To Russia Today αναφερόμενο στις αποκαλύψεις των Financial Times τονίζει ότι ο διορισμός της Rothschild απαιτεί υπουργική έγκριση.

Τις αποκαλύψεις των Financial Times σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να συμφωνήσει με τη Rothschild ώστε η τελευταία να αναλάβει χρέη συμβούλου έκδοσης ομολόγων σχολιάζει το Russia Today.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι ελληνικές αρχές ευελπιστούν ότι ο διορισμός της Rothschild θα έχει οριστικοποιηθεί πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου του 2017.
Εξάλλου, η εν λόγω ημερομηνία έχει χαρακτηριστεί ως η τελευταία ευκαιρία για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος καθώς οι επερχόμενες εκλογές αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ευρωπαϊκή ατζέντα.
Ο διορισμός των Rothschild ως σύμβουλος του δημόσιου χρέους θα απαιτήσει υπουργική έγκριση. 
Έτσι, η τράπεζα θα αντικαταστήσει την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard, που συμβούλευσε τη χώρα κατά το αρχικό πρόγραμμα διάσωσης το 2012 κι αυτή τη στιγμή είναι οικονομικός σύμβουλος του ελληνικού υπουργείου Ενέργειας. 
«Ο σύμβουλος δεν προσλαμβάνεται για να κανονίσει ακόμα μία αναδιάρθρωση του χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές.
Προσλαμβάνεται για να παράσχει συμβουλές σχετικά με το επίσημο χρέος.
Θα είναι μια δύσκολη δουλειά» είπε ο Mitu Gulati, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Duke στις ΗΠΑ, ο οποίος ειδικεύεται στον τομέα.
Στο δημοσίευμα του Russia Today επισημαίνεται ότι η Αθήνα και οι διεθνείς πιστωτές της αναζητούν τρόπους για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Παράλληλα, τονίζεται ότι η Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017 πρέπει να πληρώσει 7 δισ. ευρώ, κάτι που δεν θα μπορέσει να κάνει εάν δεν λάβει την επόμενη δόση ή δεν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους.
ΠΗΓΗ: bankingnews μέσω  protagorasnews

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails