Wednesday, February 8, 2017

Independent: Το 58% των Ελλήνων λέει «όχι» στην είσοδο μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες (δημοσκοπηση)


Αποκαλυπτική είναι δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην βρετανική «Independent» που διενήργησε το think tank «Chatham House», με έδρα το Λονδίνο και πραγματοποιήθηκε πριν την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ.


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 58% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης εισόδου μεταναστών κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.
Σύμφωνα με την έρευνα η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τους Έλληνες.
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι εξής χώρες: Πολωνία, Ουγγαρία, Βρετανία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο. Στην Πολωνία, το 71% των πολιτών στηρίζουν την σχετική απαγόρευση ενώ, στη χώρα μας, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 58%. Το 22% των Ελλήνων δηλώνουν πως δεν συμφωνούν ούτε διαφωνούν με την απαγόρευση ενώ το 20% τάσσεται κατά.
Όπως φαίνεται από το σχετικό γράφημα ο μέσος όρος είναι 55%, ενώ πολύ υψηλά ποσοστά άρνησης εισόδου από μουσουλμανικές χώρες έχουν η Πολωνία με 71%, η Αυστρία με 65%, η Ουγγαρία με 64% , όπως και το Βέλγιο. Στη Γερμανία, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 53%, στην Ιταλία 51% και στη Βρετανία 47% .

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails