Wednesday, January 21, 2009

Ραβίνος στη Γαλλία αυτομαχαιρώθηκε

Οι Γάλλοι Εβραίοι έμειναν έκπληκτοι απο τις κατηγορίες οτι ένας ραβίνος αυτομαχαιρώθηκε.
Η Γαλλο-εβραϊκή κοινότητα βρίσκεται σε σάλο απο τους ισχυρισμούς οτι ο ραβίνος Γκάμπριελ Φάρχι, που μαχαιρώθηκε τις 3 Ιανουρίου 2009, μπορεί στην πραγματικότητα να σκηνοθέτησε το μαχαίρωμα και να αυτομαχαιρώθηκε.

Πηγή Haaretz











Οι ισχυρισμοί εμφανίστηκαν σε μια έκθεση αυτή την εβδομάδα απο ένα εβδομαδιαίο περιοδικό το «Μαριάν» και στη συνέχεια πάρθηκε απο την «Φιγκαρό». Το περιοδικό ανέφερε οτι οι αστυνομικοί που ερευνούσαν το μαχαίρωμα είπαν οτι δεν ήταν ξεκάθαρο οτι ο Φάρχι μαχαιρώθηκε απο έναν άγνωστο επιτιθέμενο και οτι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Φάρχι να αυτομαχαιρώθηκε.
Το γεγονός συγκλόνισε την Ιουδαϊκή Κοινότητα η οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχει διαμαρτυρηθεί κραυγαλέα για την ανικανότητα των αντιπροσώπων επιβολής του νόμου να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα ενάντια στις εκατοντάδες των αντισημιτικών επιθέσεων που η κοινότητα έχει υποστεί.
«Μπορείτε να φανταστείτε τι καταστροφικά αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτή η υπόθεση για την κοινότητά μας», δήλωσε ένα ηγέτης της κοινότητας, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. «Εδω και δύο χρόνια ουρλιάζουμε για τις επιθέσεις εναντίον μας και την άνοδο του Αντισημιτισμού. Αν αποδειχτεί οτι ο Φάρχι αυτομαχαιρώθηκε ποιός θα μας πιστεύει μετά»;






No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails