Tuesday, January 19, 2010

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω... για το Ολοκαύτωμα»

Σ.Α: Μα είναι δυνατόν "Ελληνες" εκπαιδευτικοί να εκπαιδεύουν τα ελληνόπουλα μαθαίνοντάς τους την ιστορία των Εβραίων ως την πιο σημαντική απο όλες; Και όμως είναι δυνατόν αφού οι γονείς τους δεν αντιδρούν στην "προοδευτική" προπαγάνδα που μαστίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα...

170110-dachau«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»... για το Ολοκαύτωμα»
Με αυτόν τον θεατρικό τίτλο του αριστερού συγγραφέα Ντάριο Φο σκέφτονται να απαντήσουν οι γονείς και οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Αλίμου στα σχέδια του Γυμνασιάρχη κ. Τσομπανοπούλου.

Ο λόγος που κυριολεκτικά τους έβγαλε από τα ρούχα τους, είναι η πρόθεση του τελευταίου να διοργανώσει εκπαιδευτική εκδρομή από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου στο Μόναχο και την Νυρεμβέργη της Γερμανίας με σκοπό την ξενάγηση στον χώρο του στρατοπέδου του Νταχάου και στον χώρο που διεξήχθη η περίφημη δίκη.
«Δεν υπάρχουν ιστορικοί χώροι στην Ελλάδα, άξιοι επίσκεψης» αναρωτιούνται οι γονείς του Γυμνασίου, για να συμπληρώσουν «χάθηκαν οι αρχαιολογικοί χώροι στην Μακεδονία π.χ. για να πάνε τα παιδιά μας;» Ιδιαίτερη επίσης εντύπωση έχει προκαλέσει η «τσουχτερή» τιμή του εισιτηρίου της εκδρομής η οποία ανέρχεται σε 700 ευρώ ανά μαθητή, σε μία εποχή μάλιστα που λόγω ύφεσης τα ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν μειώσει κατά πολύ τις τιμές.
Το τελευταίο γεγονός δικαιολογήθηκε από τον κ. Τσομπανόπουλου με την αιτιολόγηση ότι τα εισιτήρια επίσκεψης στο Νταχάου και στη Νυρεμβέργη είναι υψηλά και αυτό σηκώνει το όλο κόστος. Να σημειώσουμε πως η εκδρομή δεν επιχορηγείται από κανέναν φορέα αν και θεωρείται εκπαιδευτική. Πάντως οι γονείς δείχνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν, οπότε αναμένουμε τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του ο Γυμνασιάρχης να τις εκτονώνει με μία επίσκεψη στο σχετικό μουσείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Απο ΕΛ.ΚΟΣΜΟ




2 comments:

Γιώργος said...

Θα τους πουν φασιστες;Ε ΚΕ!Ολοι μαζι τους.ΓΚ.Τριπολις.

Anonymous said...

TOUS GONIS DEN TOUS ENDIAFERI I MORFOSI TON PEDION TOUS ALA I KALOPERASI KE TO PROEDRILIKI SE KATHE SILOGO GONEON KE KIDEMONON. TORA AN TA PEDIATOUS MILANE GIA OLOKAFTOMATA KE KATHE IDOUS PSEMATA, POSOS POU TOUS ENDIAFERI. EMIS NA PERNAME KALA KE EHI O THEOS GIA TA PEDIA. AFTI INE I LOGIKI TOU 20 OU EONA.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails