Sunday, January 24, 2010

Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Η αλήθεια είναι οτι το φαινόμενο των "blogs" συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Και όταν λέμε φαινόμενο των blogs εννοούμε την χρησιμοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν στο κάθε χρήστη του διαδικτύου, τα blogs και οι υπόλοιπες εφαρμογές για να εκφράσει τις απόψεις του.

Ενω λοιπόν στον υπόλοιπο πλανήτη τα blogs χρησιμοποιούνται στην συντριπτική τους πλειοψηφία ως "προσωπικές σελίδες", όπου οι χρήστες γράφουν τα βιογραφικά τους ή τις σκέψεις τους(το μεγαλύτερο ποσοστό απο αυτές απο όσο έχουμε δεί δεν έχουν σχέση με πολιτική) στην Ελλάδα ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων χρησιμοποιεί τα blogs ενάντια στο "κατεστημένο" και ως μέσο πληροφόρησης.

Το γεγονός αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τα blogs λοιπόν έπαιξαν και παίζουν καταλυτικό ρόλο στις δημοσκοπήσεις για το μεταναστευτικό, που γίνονται στο διαδίκτυο. Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν και στην διαβούλευση της κυβέρνησης στο opengov με συνεχή ενημέρωση και ιδέες.

Ποιά ήταν η απάντηση όλων όσων υποστήριζαν και υποστηρίζουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ; Μην μπορώντας να "φιμώσουν" όλες τις φωνές που ήταν ενάντια στο νομοσχέδιο, χαρακτήρισαν ως "ακροδεξιούς" όλους όσους διαφωνούσαν, αποκαλύπτοντας έτσι το πραγματικό τους φασιστικό πρόσωπο.

Σε άλλες δημοσκοπήσεις που έγιναν διαδικτυακά απο μεγάλες εφημερίδες και ιστοσελίδες, η ήττα του κατεστημένου ήταν επίσης εντυπωσιακή. Τα blogs και σε αυτές τις περιπτώσεις έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.

Στο Facebook που είναι το πρώτο μέσο δικτύωσης στην Ελλάδα η αντίδραση ήταν επίσης εντυπωσιακή όσον αφορά το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό.

Σε οποιαδήποτε άλλη "δημοκρατική" χώρα αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα μέσω του διαδικτύου, θα γινόταν πραγματικά χαμός. Απο ότι φαίνεται στην Ελλάδα το σύστημα είναι τόσο διαβρωμένο και αυτοί που διοικούν τόσο αντιδημοκράτες που θάβουν την τεράστια αυτή αντίδραση των Ελλήνων σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του μεταναστευτικού, σε άλλες χώρες της Ευρώπης, θα είχε ανακοινωθεί δημοψήφισμα άμεσα με τέτοια αντίδραση στο διαδίκτυο...


ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΔΩ




Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ in.gr (ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ INGR) ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΔΩ






3 comments:

Anonymous said...

Ψηφίζω ΟΧΙ και το συστημα τους μου απαντά οτι η ψήφος μου δεν έγινε δεκτή!!!

Unknown said...

Η ήττα του κατεστημένου μπορεί να γίνει μόνο όταν οι πολίτες μάθουν πως λειτουργεί το τραπεζικό και νομισματικό σύστημα. Αυτό είναι η πηγή όλων των δεινών και η μεγάλη δύναμη του κατεστημένου. Το δικό σας blog το γνωρίζει αυτό γιατί έχετε το ντοκιμαντέρ The money masters στη σελίδα σας. Αν μπορούσαν να διαθοδούν από τους blogers τα δύο ντοκιμαντέρ Money as dept και The money masters όπως έχει διαδοθεί το θέμα με το μεταναστευτικό, θα άλλαζαν πολλά πράγματα.
« Ευτυχώς οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν το τραπεζικό και νομισματικό μας σύστημα, διότι αν το καταλάβαιναν, πιστεύω ότι θα γινόταν επανάσταση πριν ξημερώσει η αυριανή μέρα. » Χένρι Φορντ.
Σε δική μου δημοσκόπηση, κανείς δεν έχει απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις: Πως γίνεται να χρωστάνε όλα τα κράτη του πλανήτη και σε ποιούς χρωστάνε?
Και τι χρήματα δανείζουν οι τράπεζες. ( Κλασματικό Απόθεμα κ.λ )
Εγώ προσπαθώ να ενημερώσω όσους μπορώ αλλά μόνο τα blogs αν οργανωθούν θα μπορέσουν.
drosulitis

MAMO said...

Οπως και οι προγονοί μας δεν κέρδισαν την ελευθερια τους στο τζοκερ ουτε με το΄πολιτικα ορθως κατεστημενο αλλα με αγώνες και ποταμους αιματους ανα τους αιωνε ς. οπως ειπε και ο θεωδορος Κολοκοτρωνης ...οταν οι Ελληνες αποφασιζουν να πεθανουν πολλες φορες νικουν και λίγες χάνουν.Αν δεν θέλουμε να γίνουμε νεοραγιαδες στο νεοταξικο σύστημα που μεθοδευεται εχουμε χρέος στις επομενες γενιές ,στα παιδια μας να αγωνιστουμε.
ΕΛΛΗΝΕΣ εως πότε θα ανεχόμεθα να γελουν εις βάρος μας ,να θησαυρίζουν στις πλάτες μας να μας κοροιδεύουν και εμεις να τους πιστευουμε .
ΕΛΛΗΝΕΣ εως πότε θα ανφισβητουν την ιστορία μας θα πλανουν τα παιδιά μας θα επιβουλευονται τα σύνορα μας και θα καταργουνν τα ιερα μας σύμβολα.
ΕΛΛΗΝΕΣ εως πότε θα φοβομαστε να κυκλοφορουμε το βραδυ στην πολη μας εως ποτε θα ανεχόμαστε να βιαιοπραγουν εις βάρος μας να κωφευουν στην αγωνία μας εω πότε θα νοιωθουμε ραγιαδες αντι για ελευθεροι.
ΕΛΛΗΝΕΣ στην γενια μας ελαχε το ιερο καθήκον να αγωνιστουμε απέναντι σε εναν εχθρό δυστυχως εκ των εσω.
ο εχθρός μας φοραει ακριβα κουστουμια δεν φερει οπλα μαζικής καταστροφής (ακόμη) αλλα οπλα μαζικής αλλοτροιωσης, εξαθλιωσης,και αποχαυνωσης.Αςτον αντιμετωπίσουμε με θαρρος πεισμα αποφασιστικότητα και ναι γιατι οχι και με αιμα.Βλεπετε το στυλο δεν ειναι σε αυτες τισ περιπτωσει ς αποτελεσματικο.
αφήστε την νιρβανα του καναπε και αφυπνηστειται, κινητοποιειθειται παντιοτρόπως.
Μην αμφιβάλετε, θα εκπλαγειτε πόσο πολλοι ειμαστε, απο καθε κοινωνικο στρώμα ανθρωποι απλοι οικογενειάρχες η οχι αλλα αποφασισμένοι.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ανωνυμος Ελληνας Αξιωματικος
Ορκισμενος να πεθανει για τα παραπάνω.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails