Tuesday, February 16, 2010

ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ - Συνδέεται και η εβραϊκή κοινότητα!

'Ερευνα σε βάρος Εβραίου "Νομικού Συμβούλου" των Κρατούμενων Αμερικανών, στην Αϊτή!!!
Με MARC Lacey και IAN Urbina Δημοσιεύθηκε: 11, Φεβρουαρίου 2010
Πορτ-ο-Πρενς, Αϊτή - Η αστυνομία του Ελ Σαλβαδόρ έχει αρχίσει μια έρευνα, για το κατά πόσον ισχύουν οι υπόνοιες εναντίον ενός ανθρώπου, για τη καθοδήγηση μιας συμμορίας, που ασχολείται με το δουλεμπόριο γυναικών και κοριτσιών στη Κεντρική Αμερική και τη Καραϊβική, και συγχρόνως είναι επίσης Νομικός Σύμβουλος των Αμερικανών, στους οποίους καταλογίζεται, ότι προσπάθησαν να βγάλουν 33 παιδιά έξω από την Αϊτή χωρίς άδεια (παράνομα).

Στο Idaho, ερωτήσεις για τις πληρωμές των οικογενειών - Πώς η "αποστολή" πήγε στραβά (6 Φεβρουαρίου του 2010)





Όταν ο δικαστής, που προεδρεύει της Αϊτής, έμαθε τη περίπτωση (ανάμειξης Δομινικανού συμβούλου στη παράνομη εξαγωγή παιδιών) την Πέμπτη και για την έρευνα στο Ελ Σαλβαδόρ, είπε ότι θα αρχίσει τη δική του έρευνα για τον σύμβουλο αυτόν, ένα άτομο Δομινικάνικης καταγωγής, που περιφερόταν πριν επί μέρες, στα γραφεία του δικαστή πριν.

Οι έρευνες αποτελούν την τελευταία "αποστροφή", σε μια πολιτικά φορτισμένη υπόθεση, που εκτυλίσσεται στη μέση μιας ζώνης που καταστράφηκε από τον σεισμού. Ο δικηγόρος για την ομάδα έχει ήδη απορριφθεί, αφού κατηγορήθηκε για την προσπάθεια να προσφέρει δωροδοκίες, για να πάρει τους 10 Αμερικανούς (που κατηγορούνται) από τη φυλακή.

Ο Νομικός Σύμβουλος Jorge Puello, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη την Πέμπτη, ότι δεν είχε εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες, στο Ελ Σαλβαδόρ και ότι ο ίδιος δεν είχε πάει ποτέ στη χώρα. Το ονόμασε σαν μια περίπτωση λανθασμένου προσδιορισμού ταυτότητας. "Δεν έχω κάνει τίποτα στο Ελ Σαλβαδόρ, είπε, και χαρακτήρησε γεγονός, ότι φταίει που το όνομά του είναι πολύ κοινότυπο στη Λατινική Αμερική, όπως είναι το John Smith στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπάρχει ένας κολομβιανός έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος συνελήφθη με 25 ταυτότητες, και ένας από αυτούς είχε το όνομά μου», είπε, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

"Φέρτε την απόδειξη», είπε όταν πιέζεται για τις κατηγορίες διακίνησης παιδιών στη σύντομη συνέντευξη, η οποία τελείωσε όταν είπε ότι έμπαινε σε ένα ασανσέρ. Κατέληξε αργότερα, ότι θύμωσε και είπε ότι είχε ξεσπάσει για τη μη εφαρμογή των νόμων.

Οι 10 Αμερικανοί έχουν φυλακιστεί από τις 29 Ιανουαρίου (2010), στο πίσω μέρος του ίδιου αστυνομικού τμήματος, που χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο Ρενέ Πρεβάλ, ως η έδρα της κυβέρνησης της Αϊτής, μετά από το σεισμό. Όπως έχει παρουσιαστεί το θέμα από τους δικηγόρους τους, ότι τουλάχιστον ορισμένοι από αυτούς θα είναι ελεύθεροι για να πάνε το σπίτι τους την Πέμπτη. Όμως, ο δικαστής που είναι υπεύθυνος για την εποπτεία τους, ο Bernard Saint-Vil, συνέστησε στον εισαγγελέα να συνεχιστεί προσεκτικά η επιμέλειά τους, για να μην έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τη χώρα και να παραμείνει ο εκπρόσωπος, έως ότου ολοκληρωθεί η υπόθεση.

Ο κ. Puello ενεργεί ως εκπρόσωπος και Νομικός Σύμβουλος στη Δομινικανή Δημοκρατία για ορισμένες από τις κρατουμένες.

Ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομίας του Σαλβαδόρ, ο Επίτροπος κ. Jorge Callejas, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι ερευνά τις καταγγελίες, για έναν άνδρα με ένα Δομινικανό διαβατήριο, που τον αποκαλούσαν σαν Jorge Anibal Torres Puello, που είχε την ηγεσία μιας συμμορίας δουλεμπόρων, που έκλεβαν Δομινικανές γυναίκες και ανήλικα κορίτσια στη Νικαράγουα, προσφέροντάς τους δήθεν θέσεις εργασίας, και στη συνέχεια τις τοποθετούσαν για να εργαστούν ως πόρνες στο Ελ Σαλβαδόρ.

Ο κ. Puello είπε ότι δεν έχει καν διαβατήριο. Όταν ο κ. Callejas έδειξε μια φωτογραφία του κ. Puello που συλλαμβάνεται στην Αϊτή , αφού σκέφθηκε και έδειξε, είπε ο κ. Callejas ότι αυτός είναι ο άντρας που αναζητούσε. Είπε ότι θα προσπαθήσει να συλλάβει τον κ. Puello με τη κατηγορία ότι προσελκύει τις γυναίκες στην πορνεία και λαμβάνοντας σειρά φωτογραφιών από αυτές που δημοσιεύτηκαν στη συνέχεια σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, είπε «Αυτός έχει την ίδια γενειάδα και το ίδιο πρόσωπο", ο κ. Callejas δήλωσε σε συνέντευξή του την Πέμπτη. "Πρέπει να είναι εκείνος".

Ο Δικαστής Saint-Vil είπε επίσης ότι πιστεύει, ότι η φωτογραφία του υπόπτου για δουλεμπόριο σε ένα αρχείο της αστυνομίας του Σαλβαδόρ, φαίνεται να είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε συναντήσει στο δικαστήριο. Είπε ότι είχε την πρόθεση να αρχίσει τη δική του έρευνα, για το αν ο ύποπτος παράνομης διακίνησης γυναικών, είχε συνεργαστεί με τους Αμερικανούς που κρατούνται στην Αϊτή.

"Ήμουν σκεπτικός γι 'αυτόν, επειδή έφτασε με τέσσερις σωματοφύλακες, και δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο για δικηγόρο", είπε ο δικαστής σε μια συνέντευξη. "Σχεδιάζω να πάω αμέσως, για να τον κρατήσω εκεί κάτω (στο κρατητήριο)".

Ο δικαστής είπε ότι θα ζητήσει βοήθεια από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να εξετάσει το φάκελο του κ. Puello. Ένας εκπρόσωπος για την εν λόγω υπηρεσία αμερικανών αξιωματούχων είχαν διαδραματίσει επικουρικό ρόλο στην έρευνα γύρω από τους Αμερικανούς, παρέχοντας "στήριξη στις έρευνες όπως είχε ζητηθεί".

Ένα ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ έχει εκδοθεί για κάποιον με το όνομα Jorge Anibal Torres Puello, σύμφωνα με την αστυνομία και τα δημόσια έγγραφα.

Υπήρξαν ερωτήσεις σχετικά με το αν ο κ. Puello, ο Νομικός Σύμβουλος, ο οποίος είπε ότι η Κεντρική Baptist Church στη Κοιλάδα του Idaho, τον είχε προσλάβει για να εκπροσωπεί τους (συλληφθέντες) Αμερικανούς, είχε άδεια δικηγορίας. Εγγραφές στο Κολέγιο (Σύλλογο) των δικηγόρων στη Δομινικανή Δημοκρατία, κανένας δεν βρήκε καταχωρημένο το όνομά του.

Ο κ. Puello είπε ότι είχε μια άδεια του νόμου και ήταν μέρος ενός 45-μελούς δικηγορικού γραφείου. Αλλά το γραφείο του στο Σάντο Ντομίνγκο, κατέληξε να είναι ένας ταπεινός τόπος, που σαφώς δεν μπορούσε να χωρέσει 45 δικηγόρους. Ο αδελφός του κ. Puello, Alejandro, είπε ότι η επιχείρηση είχε ένα άλλο γραφείο στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή, αλλά αυτός αρνήθηκε να παράσχει μια διεύθυνσή της.

Ο κ. Puello είπε στη συνέντευξη, ότι εκπροσωπούσε τους Αμερικανούς χωρίς χρέωση (αφιλοκερδώς ?????), επειδή ήταν ένας θρησκευόμενος άνθρωπος, που commiserated (συγκινήθηκε !!!!) με την κατάστασή τους. «Είμαι πρόεδρος της Σεφαραδίτικης Εβραϊκής κοινότητας στη Δομινικανή Δημοκρατία", είπε. "Βοηθώ τους ανθρώπους σε αυτό το είδος της κατάστασης. Δεν πρόκειται να χρεώσω αυτούς τους ανθρώπους ούτε μια δεκάρα" (!!!!!).

Αλλά άλλοι δικηγόροι των κρατουμένων δήλωσαν, ότι οι οικογένειες είχαν κληθεί τηλεφωνικά από τον κ. Puello, για να πληρώσουν 12.000 δολάρια, για τη μεταφορά των Αμερικανών από την Αϊτή, τα οποία κατατέθηκαν, και ότι είχαν ενημερωθεί από τον κ. Puello με μια (άλλη) κλήση αργά την Τρίτη, ότι χρειαζόταν επιπλέον 36.000 δολάρια. Ο κ. Puello είπε ότι δεν είχε συμμετάσχει σε μια (τέτοια) κλήση.

Ένας δικηγόρος της οικογένειας (συλληφθέντος) δήλωσε ότι ο κ. Puello είχε πει ότι είχε άδεια να δικηγορεί στη Φλόριντα, αλλά ο δικηγόρος είπε ότι είχε ελεγχθεί και διαπιστώθηκε ότι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Ο κ. Puello είπε στη συνέντευξή του, ότι ποτέ δεν είχε πει ότι είχε άδεια (να δικηγορεί) στη Φλόριντα.

Ο κ. Puello είπε ότι είχε γεννηθεί στη Yonkers, NY, και ότι η μητέρα του ήταν Δομινικανή. Είπε ότι το πλήρες όνομά του ήταν Jorge Puello και ότι δεν είχε άλλα ονόματα. Αλλά στη συνέχεια, σε μεταγενέστερη συνέντευξή του είπε το όνομά του ήταν Jorge Aaron Bentath Puello. Είπε ότι γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1976, και όχι τον Οκτώβριο του 1977, που τον αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας, ότι είναι η ημερομηνία γέννησης του υπόπτου στην υπόθεση Σαλβαδόρ.

Η έκθεση αναφέρει, ότι η αστυνομία βρήκε έγγραφα που συνδέουν την Σεφαραδίτικη Εβραϊκή Κοινότητα, με ένα σπίτι στο Σαν Σαλβαδόρ, όπου οι διακινητές (δουλέμποροι) είχαν στην κατοχή τους τις (προς εξαγωγή) γυναίκες.

Ο Blake Schmidt συνέβαλε για την υποβολή εκθέσεων από το Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα, και τον Jean-Michel Caroit από το Santo Domingo της Δομινικανής Δημοκρατίας. Η Kitty Bennett συνέβαλε στην έρευνα.

ΠΗΓΗ New York Times

Αναδημοσίευση απο http://avragioz.blogspot.com

2 comments:

hellraiser said...

Γινετε να λειπει ο "Μαρτης απο την σαρακοστη";

Anonymous said...

Πάντα δουλέμποροι ήταν οι καταραμένοι.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails